Olvasom Born to be WILDE: Nyitott Műhely a JAK szervezésében

Born to be WILDE: Nyitott Műhely a JAK szervezésében

Promóció

Január 18-án, a József Attila Kör szervezésében első alkalommal megrendezésre került egy – már régóta érlelődő – nyitott műhelymunka, mint arról már korábban hírt adtunk.

Promóció
- Advertisement -

A műhely megvalósulása nem az elmúlt hónapok viharos eseményeire adott válasz, hanem újabb fontos lépés (a Független Mentorhálózat mellett) a kortárs fiatal irodalom függetlensége és létjogosultsága mellett.

A műhelymunka a VII. kerületi Kalicka Bistro-ban került és várhatóan továbbra is kerül megrendezésre. Első alkalommal a résztvevők száma miatt két csoportban zajlott a munka, ezeket a csoportokat a két szervező – Borda Réka és Ferencz Mónika – moderálta, ám a közeljövőben, a mostani sikeres rajt után, a műhelyeket már meghívott szerzők fogják vezetni, várhatóan több alkalmas turnusok keretében.

A résztvevők felé semmilyen megkötés nem volt és nem is lesz, életkortól és szakmai tapasztalattól függetlenül mindenki megtalálhatja a helyét.

A csoportok első alkalommal még nem műfaj szerint lettek szétosztva, ám ez a továbbiakban létszám függvényében valószínűleg változni fog. A résztvevők közt akadtak szöveg nélkül érkező megfigyelők is, akik véleményükkel és észrevételeikkel segítették a többiek munkáját, továbbá velünk volt több olyan, már kötettel is rendelkező szerző, mint például Bartók Imre vagy Kerber Balázs.

A hozott alkotások körüli beszélgetések kifejezetten produktívak voltak és jó hangulatban teltek.

Szervezés szempontjából az esemény határozottan sikeres volt, és a nagy érdeklődésnek köszönhetően a következő alkalom időpontja is hamarosan meghirdetésre kerül.

Promóció
Promóció
Promóció

legnépszerűbbek

A WHO üzeni: ezeket tartsd be, hogy ne kapd el a koronavírust

Az ENSZ Egészségügyi Világszervezete (WHO) ajánlásokat tett közzé, milyen szabályokat érdemes betartani a megelőzés gyanánt, valamint mik a koronavírus tünetei.

Az olasz nővér megmutatta, milyen káros hatásai vannak a koronavírusnak

Egy olaszországi nővér a koronavírus frontvonalából posztolt.

Így teszi tönkre a tüdőt a koronavírus

A felvételek az egyik olyan kínai páciens tüdejéről készültek, aki még tavaly decemberben hunyt el Kínában.
Promóció

a szerk. ajánlása

Andy Warhol cipőillusztrátorként kezdte – Érdekességek a pop-art atyjáról

Andy Warhol a XX. század egyik legmeghatározóbb művésze volt.

Laczkovich Borbála, a Banksy-kiállítás kurátora: „A felszín mögött egy komplex és ellentmondásos képet kapunk”

Laczkovich Borbála, a Godot Kortárs Művészeti Intézet kurátora segítségével tisztába tesszük, mit is jelent egy Banksy-mű hitelessége, jogos-e a művész szellemiségére hivatkozni a kiállítás ellen, miközben jópár műhelytitokra és felszín alatti sztorira is fény derül.

Saiid: „Ugyanaz a vonat, csak lecsatoltak egy pár vagont”

A lényeg, hogy az „élet szörfdeszkáján” sodródni és ride-olni is ugyanolyan jó lehet!

ez is érdekeltéged
<3