Január 18-án, a József Attila Kör szervezésében első alkalommal megrendezésre került egy – már régóta érlelődő – nyitott műhelymunka, mint arról már korábban hírt adtunk.

Hirdetés

A műhely megvalósulása nem az elmúlt hónapok viharos eseményeire adott válasz, hanem újabb fontos lépés (a Független Mentorhálózat mellett) a kortárs fiatal irodalom függetlensége és létjogosultsága mellett.

A műhelymunka a VII. kerületi Kalicka Bistro-ban került és várhatóan továbbra is kerül megrendezésre. Első alkalommal a résztvevők száma miatt két csoportban zajlott a munka, ezeket a csoportokat a két szervező – Borda Réka és Ferencz Mónika – moderálta, ám a közeljövőben, a mostani sikeres rajt után, a műhelyeket már meghívott szerzők fogják vezetni, várhatóan több alkalmas turnusok keretében.

A résztvevők felé semmilyen megkötés nem volt és nem is lesz, életkortól és szakmai tapasztalattól függetlenül mindenki megtalálhatja a helyét.

A csoportok első alkalommal még nem műfaj szerint lettek szétosztva, ám ez a továbbiakban létszám függvényében valószínűleg változni fog. A résztvevők közt akadtak szöveg nélkül érkező megfigyelők is, akik véleményükkel és észrevételeikkel segítették a többiek munkáját, továbbá velünk volt több olyan, már kötettel is rendelkező szerző, mint például Bartók Imre vagy Kerber Balázs.

A hozott alkotások körüli beszélgetések kifejezetten produktívak voltak és jó hangulatban teltek.

Szervezés szempontjából az esemény határozottan sikeres volt, és a nagy érdeklődésnek köszönhetően a következő alkalom időpontja is hamarosan meghirdetésre kerül.

Hirdetés