Vannak olyan, edzéshez nélkülözhetetlen kiegészítők, amelyek hozzájárulnak a képességek sokoldalú fejlesztéséhez. Ezeknek az eszközöknek a rendszeres és rendeltetésszerű használatát követően a sportoló a sportpályán, élesben is eredményesen fogja használni a sport mozgásanyagát. Ilyen, a küzdősportok és különböző harcművészeti ágazatok esetében a sikeres felkészüléshez elengedhetetlen eszköz a boxkesztyű is.
Bátran kijelenthető, hogy a boxkesztyű a világon az egyik legelterjedtebb edzőfelszerelések egyike, hiszen számos gyakorlat elvégezhető a segítségével. Ugyan tévesen csak és kizárólag a boxhoz kötik, ennél azonban sokkal több rejlik benne és az általa elvégezhető gyakorlatokban egyaránt. Olvass tovább és tudj meg többet a boxkesztyű típusairól és jellegzetességeiről.

Mit kell tudni a boxkesztyűkről?

A boxkesztyű kifejezetten nagy múltra tekint vissza, hiszen már az ókori görög olimpiákon is használták elődjét mind a sportoló kézfejének, mind az ellenfél védelmének érdekében. Ma pedig már szinte minden edzőteremben megtalálható hű társával, a boxzsákkal együtt, valamint számos sportágban használható, nem csak a küzdősportok esetében. Ugyan leginkább a harcművészet különböző ágazataiban terjedt el a mindennapos használata, mint a boksz, a thai-boksz, a kick-boksz vagy a francia-boksz, ennek ellenére már olyan színtereken is használatos, mint a kung fu, a kempo vagy a kyokushinkai edzések.

Az amatőrök és a profi sportolók egyaránt megtalálhatják benne az örömöt és a hasznot. Méret tekintetében a boxkesztyűk esetében is kifejezetten széles a választék, hiszen ahány nagyságú kéz, annyi típusra lenne szükség a kényelmes használat érdekében. Amennyiben szeretnéd megvásárolni a számodra ideális kesztyűt, akkor nézz körül a SamanSport.hu boxkesztyű kínálatában és válaszd a legideálisabb darabot!

A boxkesztyű jellemzői

Mindenekelőtt súlymértéket határoznak meg a boxkesztyűk esetében. Unciában (oz) adják meg a szükséges méretet, amely a leggyakrabban használt boxkesztyűk esetében 10 oz-s méret szokott lenni. Ezen súly alatt még könnyen mozog a kéz és megfelelően védve van az ütésektől is. Mindez pedig 283,5 grammot takar. Általánosságban elmondható, hogy a gyerekek esetében 4-6 oz, a felnőtteknél pedig 8-10-12-14-16-18-20 oz kesztyűk használatosak, a magasság és a súly függvényében.
A boxkesztyűk anyaga lehet bőr vagy műbőr. A bőr sokkal tartósabb és strapabíróbb, azonban ez az árán is megmutatkozik. A műbőr olcsóbb, de nem tart addig, ameddig az eredeti bőr kesztyű. Így abban az esetben, ha hetente több alkalommal is használni szeretnéd, vagy nagyobb intenzitásúak az edzéseid, akkor érdemes beruházni egy bőr boxkesztyűre, amely sokáig hasznodra lesz. A belseje szivacs tömés, amely a régi lószőr belsőt váltotta fel.

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet

csimpistore.com - 2022 június - LinkMarketing - 2

Maradjunk kreatívak!

A kreativitás csak akkor valósulhat meg, ha a fantáziánk szabadon, kötöttségektől mentesen szárnyalhat.

Nincs több cikk