A hatalmas sikerre való tekintettel a jövőben sem maradunk ármánykodó angol arisztokraták nélkül: már készül a Bridgerton második évada. Sőt, hivatalos, hogy 3. és 4. évaddal is folytatódik a sorozat.

A Bridgerton mindent vitt a Netflixen

A szaftos kosztümös dráma, a Bridgerton 82 millió háztartásba jutott el 2020-ban, és ezzel a teljesítményével A vezércselt és A koronát is megelőzve a Netflix legnézettebb és legkedveltebb saját gyártású sorozata lett. 

A nyolc epizódból álló első évad után nem volt kérdés, hogy jöhet a folytatás, amelyet heteken belül el is kezdenek forgatni az Egyesült Királyságban, írja a The Guardian.

Bridgerton 2 3 4 Evad
Phoebe Dynevor És Regé-Jean Page A Bridgerton Egyik Jelenetében / Fotó: Photograph: Liam Daniel/Ap

Az 1813-ban játszódó sorozat az arisztokrata családok közötti versengésről és áskálódásokról szól, a nézőket pedig a rendkívül jólértesült Lady Whistledown kalauzolja el a 19. századi minidrámák világában.

A Vanity Fair azonban azt is megtudta, hogy már a harmadik és negyedik évadot is berendelték.

Hastings hercege (egyelőre?) kiszáll

A sorozat megálmodója és létrehozója Shonda Rhimes, aki korábban olyan nagysikerű tévésorozatokkal tette le a névjegyét a szakmában, mint a Grace klinika vagy a Botrány című politikai sorozat. Rhimes elmondása szerint miután elolvasta Julia Quinn azonos című sikerregényét, megszállott módon csak arra tudott gondolni, hogy ezt meg kell filmesítenie. Betsy Beers producert is hamar meggyőzte, pedig egyszerre több projekten is dolgoztak már közben.

A Bridgertonnak semmi köze Jane Austen világához, inkább olyan, mint egy György-korabeli A pletykafészek, csak még illetlenebb. A szakma nagyra értékelte a sokszínű szereplőgárdát, ami a producerek tudatos döntésének eredménye. 

A második széria a legidősebb Bridgerton testvér, Anthony életét fogja követni, akit a brit Jonathan Bailey alakít. A Szexoktatás egyik sztárja, Simone Ashley játssza majd Kate-et, a női főszereplőt. 

A rajongók számára fájdalmas hír, hogy Hastings hercege, a jóképű  Regé-Jean Page nem tér vissza a második évadban, viszont komoly esélye van arra, hogy Daniel Craig után ő legyen a következő James Bond.

Kapcsolódó cikk

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet