Britney Spears egy „rekordot döntõ” kiadói szerzõdést kötött egy mindent eláruló memoár kapcsán, amely a hírnevének felemelkedésérõl, a családjával való kapcsolatáról és a több mint egy évtizedes gyámságával kapcsolatos tapasztalatairól szól.

Licitháború volt a memoárért

A Page Six hétfőn arról számolt be, hogy a Simon & Schuster kiadó 15 millió dollárért biztosította az üzletet a popsztár emlékiratára, a több kiadót is magába foglaló hatalmas licitháború végén, írja a The Guardian.

Az üzlet hónapokkal azután jött létre, hogy Britney Spears 14 év után sikeresen véget vettetett a bíróság által elrendelt gyámságának. A gondnokságot 2007-ben hozták létre Spears mentális betegségei miatt. Elterjedtek a pletykák, hogy az énekesnőt akarata ellenére tartják gondokság alatt, ami a #FreeBritney mozgalom létrejöttéhez vezetett.

Britney Spears-nek lesz miről mesélnie memoárjában

Spears 2021-ben tett először nyilvános tanúvallomást a gyámságról, és azt mondta egy Los Angeles-i bírónak, hogy gyámság alatt tartják annak ellenére, hogy annak felfüggesztéséért könyörgött, nem volt befolyása a pénzügyei felett, megtagadták tőle, hogy megházasodjon barátjával, vagy hogy eltávolítsa a fogamzásgátlóját annak ellenére, hogy szeretett volna harmadik gyermeket.

A bíró szeptemberben felfüggesztette édesapját a felügyelői tisztségből, majd novemberben teljesen megszüntették a gondokságot. Spears nem sokkal ezután azt mondta, hogy úgy véli, családtagjainak „mind börtönben kellene lenniük” a „demoralizáló és megalázó” bánásmód miatt, amelyet a megállapodás során tapasztalt.

Spears a közelmúltban nyilvánosan elítélte nővérét, Jamie Lynnt, aki az énekesnő mentális egészségével kapcsolatos vádakat fogalmazott meg, miközben saját memoárját reklámozta a Good Morning America című műsorban. Jamie Lynn a múlt havi interjúban azt állította, hogy Spears egyszer bezárta mindkettőjüket egy szobába, miközben a kezében volt egy kés, és az évek során tapasztalt viselkedését „őrültnek és paranoiásnak” minősítette. Válaszul Spears azzal vádolta a nővérét, hogy „eladott egy könyvet az én káromra”. Ügyvédje határozott felmondást adott ki Jamie Lynnnek, kijelentve, hogy Spearst „nem fogja többé zaklatni” a családja.

Britney bár nem olvasta, és nem is kívánja elolvasni a könyvedet, ő és több millió rajongó megdöbbenve látta, hogyan zsákmányoltad ki őt anyagi haszonszerzésre. Nem fogja és nem is kellene elviselnie

 – áll a levélben.

Kapcsolódó cikk

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet