Olvasom Letartóztattak pénzmosás miatt egy professzort, aki könyvet írt a...

Letartóztattak pénzmosás miatt egy professzort, aki könyvet írt a szervezett bűnözésről

Promóció

Bruce Bagley professzort pénzmosás miatt letartóztatták, aki a szervezett bűnözésről és drogcsempészetről írt könyvet. Ezt hívják empirikus kutatásnak?

Promóció
- Advertisement -

Letartóztatták pénteken Miamiban Bruce Bagley professzort, a szervezett bűnözés, és a drogcsempészet elismert szakértőjét, mert a vád szerint segített tisztára mosni 2,5 millió dollárnyi, vesztegetésből és egyéb korrupciós ügyekből származó venezuelai pénzt – írja a New York Post.

Bruce Bagley professzor / Getty Images

Bagley a University of Miami nemzetközi kapcsolatok professzoraként évek óta kutatta napjaink szervezett bűnözését. Szakértőként folyamatosan szerepelt bírósági perekben és a médiában is. Társszerzője a 2015-ben megjelent, Kábítószer-kereskedelem, szervezett bűnözés és erőszak napjaink Amerikájában című kötetnek.

Elsikkasztotta temploma pénzét férfi partnerekre a pap

A Philadelphia Magazine számolt be róla, hogy Joseph McLoone atya ellen a Chester Megyei Ügyészség letartóztatási parancsot adott ki. A pap a Downingtown-i Szent József Katolikus Templomban teljesített plébánosi szolgálatot. Az elfogató parancsot azért szabták ki rá, mert elsikkasztotta a hívek adományait, összesen 98 400 dollárt.

Az ügyészség szerint a 73 éves professzor bankszámlákat nyitott azzal a céllal, hogy azokra korrupt országokból pénz érkezhessen. A számlákra 2017 novembere és 2018 októbere 14 esetben érkezett utalás svájci bankokból, valamint az Egyesült Arab Emírségekből.

Dezső András: „Volt olyan gengszter, aki gratulált, hogy mennyire alapos munkát végeztem” / Maffiózók mackónadrágban

Hogyan éri el egy újságíró, hogy a kor legnagyobb gengsztere is régi barátként fogadja és meséljen neki? Korrajzot írni olyan, mint rekonstruálni egy világot. Esetünkben a ’70-es évektől napjainkig tartó magyar szervezett bűnözés világát. Dezső András Maffiózók mackónadrágban, dezső andrás könyvek

Minden esetben egy 200 ezer dollár (60 millió forint) körüli összeg érkezett a számlákra, melyeknek 90 százalékát Bagley egy kolumbiai személy nevére szóló csekkel vette ki.

Kiderült, mi iránt érdeklődhettek az elfogott orosz hírszerzők

Hollandia csütörtökön jelentette be, hogy kiutasították az orosz katonai hírszerzés (GU) négy ügynökét, akiket az OPCW központja közelében, egy szálloda parkolójában fogtak el, és különböző, hálózatok meghackelésére használható felszereléseket találtak náluk. Az orosz hírszerzők április 10-én érkeztek Hollandiába diplomata útlevéllel.

A névtelen kolumbiai a vád szerint pontosan elmagyarázta Bagleynek, hogy a pénz venezuelai megvesztegetésekből, illetve sikkasztásokból származik. A professzor először Floridában áll bíróság elé, majd átszállítják New Yorkba. Ha bűnösnek találja a bíróság, akár húsz év börtönbüntetést is kaphat.

Promóció
Promóció
Promóció

legnépszerűbbek

A WHO üzeni: ezeket tartsd be, hogy ne kapd el a koronavírust

Az ENSZ Egészségügyi Világszervezete (WHO) ajánlásokat tett közzé, milyen szabályokat érdemes betartani a megelőzés gyanánt, valamint mik a koronavírus tünetei.

Az olasz nővér megmutatta, milyen káros hatásai vannak a koronavírusnak

Egy olaszországi nővér a koronavírus frontvonalából posztolt.

Így teszi tönkre a tüdőt a koronavírus

A felvételek az egyik olyan kínai páciens tüdejéről készültek, aki még tavaly decemberben hunyt el Kínában.
Promóció

a szerk. ajánlása

Andy Warhol cipőillusztrátorként kezdte – Érdekességek a pop-art atyjáról

Andy Warhol a XX. század egyik legmeghatározóbb művésze volt.

Laczkovich Borbála, a Banksy-kiállítás kurátora: „A felszín mögött egy komplex és ellentmondásos képet kapunk”

Laczkovich Borbála, a Godot Kortárs Művészeti Intézet kurátora segítségével tisztába tesszük, mit is jelent egy Banksy-mű hitelessége, jogos-e a művész szellemiségére hivatkozni a kiállítás ellen, miközben jópár műhelytitokra és felszín alatti sztorira is fény derül.

Saiid: „Ugyanaz a vonat, csak lecsatoltak egy pár vagont”

A lényeg, hogy az „élet szörfdeszkáján” sodródni és ride-olni is ugyanolyan jó lehet!

ez is érdekeltéged
<3