A brit Hacktivist márciusban lépett fel Budapesten, az A38 Hajón, ahol első nagylemezét mutatta be a hardcore-t elektronikával ötvöző együttes , de nem első alkalommal jártak Magyarországon. Többek közöttt erről is kérdeztük Josh Gurnert, a zenekar basszerosát, akit önfeledt jókedvében sikerült elkapnunk a koncert után.

Hirdetés

ContextUs: Játszottatok-e már valaha egy hajó belsejében?

Egy hajó belsejében? Hm… Ami azt illeti, igen, Angliában, Bristolban is van egy ilyen hajó, Thekla néven. Bár az nem néz ki annyira jól, mint ez, úgyhogy ez a legpazarabb hajó, ahol valaha játszottam.

ContextUs: Milyen volt a magyar közönség?

Nagyon-nagyon jó! Kétszer már játszottunk itt az Enter Shikarival, de ez volt az első, amikor headliner zenekar voltunk. Még abban sem voltunk igazán biztosak, hogy bárki eljön megnézni minket. Nagyon király este volt! Ha mondjuk húsz ember lett volna, sokkal nehezebb lett volna egy jó koncertet adni, de szerencsére dugig volt a hely, mindenki tele volt energiával, ettől nagyon élvezhető lett a show.

ContextUs: Mit gondolsz összességében Magyarországról?

Magyarország gyönyörű, a kedvenc országaim egyike. Budapest egész egyszerűen lenyűgöző!

Sajnos nem volt sok időnk a város felfedezésére, elég zsúfolt napunk volt ma, de nagyon szeretek ide visszajárni.

Mindenki jó arc, a pia olcsó, a csajok nagyon dögösek… egyszóval: mindig boldog vagyok, ha Budapestre vagy Magyarországra jövünk.

Hacktivist
Hacktivist / Fotó: A Hacktivist hivatalos oldala

ContextUs: Milyen a rajongók reakciója első nagylemezetekről, mely az Outside The Box címet kapta?

Összességében eddig nagyon pozitív! Ezen a turnén is sok új anyagot játszottunk. Tudom, hogy sokan kíváncsiak voltak a régi cuccokra az első EP-ről (Hacktivist EP, 2013 – a szerk.), de tudod, hogy megy ez; azért vagyunk itt, hogy megnyomjuk az új lemezt, és eddig nagyon jól megy a dolog.

Tegnap például Lengyelországban játszottunk, és az előzenekar énekese felugrott hozzánk a színpadra, jó kis buli volt. A közönség pedig az összes dal szövegét tudta, pedig akkor még csak öt napja jött ki a lemez.

Hogyan tanulták meg ennyi idő alatt? (nevet) Szóval úgy gondolom, elég király, hogy az emberek veszik és viszik is a cuccot.

ContextUs: Mi a terv még ma estére?

Megisszuk a maradék piát, elszívjuk a maradék füvet, aztán húzunk át Olaszországba.

ContextUs: Mikor láthatunk benneteket legközelebb Magyarországon?

Nos, nagyon jó dolgokat hallottam a Sziget Fesztiválról. Ha megkapnánk a lehetőséget, hogy ott játszhassunk, az nagyon király lenne. De ha Budapestnek bármikor szüksége van ránk, mi kib*szottul jönni fogunk!

ContextUS.hu: Elég egyedi zenét játszotok. Ha öt szóval leírhatnád azt, mik lennének azok?

Heavy, heavy, heavy, fuckin’, shit!

Hirdetés