Megbánta tettét, és bocsánatot szeretne kérni Bertold, a 18 éves diák, aki egy órai szünet során megkéselte egy osztálytársát.

A nyakon szúrt S.Samu csodával határos módon túlélte a támadást, a késelő, Bertold pedig az Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyító Intézetben (IMEI) várja sorsa alakulását, írja a Blikk.

Nagyon sok függ attól, hogy a kirendelt elmeszakértő védencem állapotával kapcsolatban milyen megállapításra jut. Leginkább ez dönti el, hogy börtön vagy gyógykezelés vár rá

– árulta el dr. Zamecsnik Tamás ügyvéd.

A hírek szerint Bertold jól viselkedik az elmegyógyintézetben. Rendezett családból jön, őket is ledöbbentette a fiuk viselkedése, és bár tudják, amit tett, megbocsáthatatlan bűn, nem engedik el a kezét. 

Kapcsolódó cikk

Az áldozat fizikailag már jól van, de lelkileg nagyon megviselték a történtek. Az iskola közlése szerint a támadásnak semmilyen előjele nem volt, Bertold az egyik szünetben egyszerűen odalépett Samuhoz, és késsel többször nyakon szúrta. Mivel az elkövető nem tett vallomást, rejtély, hogy miért tette. Bertold táskájában olló és kalapács is volt, így feltételezhető, hogy készült a támadásra. 

Blikk informátorai szerint Bertold a támadás előtt is meglehetősen furcsán viselkedett, társai tartottak tőle. A diákok ezt jelentették is a tanároknak, akik arra kérték a diákokat, hogy ne viselkedjenek félreérthetően a fiú körül.

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet