Aki viszolyogna a nyájimmunitás elérése után is társaságba menni, célszerű addig is fejben edzenie magát a személyes kontaktusok visszatértére, a hétvégi bulizás gondolatára.

Posztpandémiás házibulifóbok, szevasztok!

A The Guardian véleménycikke szerint egy év elzártság után újra meg kell tanulnunk majd a bulizás minkéntjét, és általában, hogyn kell „emberek közé menni”.

Oleles Tarsasagi Tavolsagtartas Utan
/ Fotó: Getty Images

Bár elnézve azokat a híreket, amelyek a külföldi újranyitott éttermekben, a bevásárlóközpontokban egymás sarkát taposó vendégekről, a titkos gerillapartikról, légyottokról vagy tömegtüntetésekről szólnak, nem éppen tűnik úgy, hogy a rettegő emberiség egy év alatt elfelejtette volna a társasági lét és bulizás alapjait, és Isaac Asimov disztópiája felé konvergálna. De aki úgy érzi, mégis, mindenképpen jobb, ha még időben felkészül.

Kapcsolódó cikk

A szerző hosszasan leírja egy ünnepi online ruhavásárlása kapcsán, hogy képzeli el az első bulit, ahová majd felveheti a tavaly március óta a szekrényében lapuló darabot. A nulladik lépés lehet tehát  egy menő új ruci beszerzése, amellyel kézzel fogható mézesmadzagként motiválhatjuk magunkat a majdani Első Bulizás Alkalmára.

Akik a bezártság és a távolságtartás után rettegnek majd ismét emberek közé menni, próbálják meg részletesen lejátszani magukban, hogyan üdvözlik majd személyesen a társaság tagjait. A legjobb persze, ha a YouTube-on keresünk egy oktatóvideót, biztos, ami biztos. Nem árt odafigyelni a megfelelő mosolygásra is, hogy nehogy egy riadt vicsor üljön ki az arcunkra. Utána jöhet az üdvözlés (Szia, de jó, hogy látlak/megismerhetlek!), akkor is, ha éppen a hátunk közepére kívánjuk az illetőt, vagy sosem láttuk.

Ölelés egy év után

A cikk tanácsa szerint készüljünk fel a szagokra. Egy év alatt  elszoktunk mások test- és szájszagától (mire nem jó a maszkviselés), az irritáló parfümfelhőktől, az émelyítő ruhaöblítőktől. Márpedig, aki vissza akar térni a szocializációhoz, annak muszáj bekerülnie boldog-boldogtalan aurájába, amelynek szerves része a tőlük származó aeroszolok is, figyelmeztet az írás.

Kapcsolódó cikk

A következő lépés az érintés: ölelés és baráti puszi. Nem kell a másikból kinyomni a szuszt a viszontlátás örömére, csak finoman, mintha a kézfertőtlenítőből nyomnánk egy adagot. És már túl is vagyunk rajta! Az első posztpandémiás ölelés pipa. Jöhet a haladó szint, a bájcsevegés begyakorlása.

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet