A 2022-2023-as évre is rendelkezésre állnak a biztosítás kalkulátor oldalak, ahol mindenki könnyedén megtekintheti, hogy mely biztosítót érdemes választania a következő évre. A casco díjak most sokkal kedvezőbbek, mint az előző években. A piaci versenyhelyzet, valamint a kárstatisztikai eredmények mind befolyásolják a casco biztosítások árát. A biztoshely.hu oldalon akár pár perc alatt meg lehet kötni egy új casco biztosítást, de előtte azonban érdemes pár hasznos információt elolvasni.
A casco biztosítás a gépjárművek teljes védelmére szolgál, hiszen lopás, törés, totálkár, részlopás, valamint elemi károk esetén is képes kártalanítani a gépjárműtulajdonosokat. Ez a biztosítási konstrukció nem kötelező, mint például a kötelező felelősségbiztosítás, hanem bárki számára szabadon választható. Ha viszont szeretnénk nyugodtan aludni, akkor talán érdemes havonta azt a pár ezer forintot a védelemre fordítani. A casco kalkulátor kedvező áron teljes védelmet biztosító konstrukciókat listáz, amellett egy rugalmas és gyors ügyfélszolgálat is segíti az ügyfeleket. A biztosítást pár perc alatt meg lehet kötni, akár online is a felületen keresztül miután minden szükséges adatot kitöltöttünk. Ha van casco biztosításunk, de azt fel szeretnénk mondani, akkor az ügyfélszolgálat ebben is segítséget tud nyújtani.

Akárcsak az utasbiztosítás vagy a lakás biztosítás, a casco biztosítás szinte rögtön életbe lép a szerződéskötést követően. 1-2 évente érdemes a biztosításokat áttekinteni és megnézni, hogy esetleg van-e a piacon a meglévőnél jobb konstrukció. Ha igen, akkor érdemes váltani. A rendszerben a kalkulátor 12 biztosító ajánlatát fogja részünkre összehasonlítani így nagyon gyorsan ki tudjuk majd választani, hogy melyik biztosítás mellett tegyük le a voksunkat. Új járművek esetében nem biztos, hogy a szalonban kell a casco biztosítást megkötni, hiszen ott csak pár biztosító kínálatát fogjuk megismerni. Érdemes ilyenkor is a kalkulátor oldalt használni. Használt járművek esetén is fontos, hogy legyen casco biztosításunk, hiszen azokat az autókat is ugyan úgy ellophatják. Most, hogy ilyen magasak a használtautó árak biztosan senkinek sincsen szüksége arra, hogy újra meg kelljen vásárolnia egy drága használt autót. Ahogy megvásároltuk a kereskedésben a használt autót máris beléphetünk a kalkulátor oldalra és kiválaszthatjuk a biztosítót, majd pár perc alatt máris meg lehet kötni a biztosítást. Még otthonunkból sem kell kitenni a lábunkat, hogy új használt autónkat biztonságban tudjuk.

Amennyiben hitelre vásároltuk meg az autót, akkor fontos tudni, hogy a bankok kötelezően előírhatják a casco biztosítás meglétét. Érdemes ezt az információt még a hitelfelvétel előtt tisztázni és rákérdezni, hogy a hitelfelvétel mely szakaszában kell rendelkezni a casco biztosítással. Amennyiben káresemény történik, a bankok szeretnék biztonságban tudni a kihelyezett pénzüket.

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet

csimpistore.com - 2022 június - LinkMarketing - 2

Maradjunk kreatívak!

A kreativitás csak akkor valósulhat meg, ha a fantáziánk szabadon, kötöttségektől mentesen szárnyalhat.

Nincs több cikk