A zöld és fenntartható céges működés gyakorlati tippjei

Hogyan lehet zöld a céges működés úgy, hogy a fenntarthatóság érdekében eszközölt megoldások nem emelnek korlátot a hatékonyság és az eredményesség elé? Milyen praktikus gyakorlatai lehetnek annak, hogy a céges működés sokkal inkább támogatni tudja a környezetvédelemmel kapcsolatos megfontolásokat?

A zöld irodai működést eredményező praktikus megoldások

Természetesen a papír használatánál érdemes kezdeni magát a témakört. Elvégre a papír felhasználása kapcsán mindenképp tudni kell, hogy az előállításához bizony fákat kell kivágni.
A fák számának csökkenése pedig az erdők ritkításával jár együtt, ami semmiféleképp nem nevezhető zöld megoldásnak.
Zold Iroda Szerverhosting Rackhost
Ennek szellemében amennyire csak tudjuk, célszerű minél inkább visszafognunk a papír felhasználását. Ezt online kommunikációs formákat választva, illetve internetes formában küldve az ajánlatokat, megkötve a szerződéseket tudjuk kellő hatékonysággal elősegíteni.

Az alábbi gyakorlatok is segíthetik a zöldebb céges működés bevezetését

Céges, illetve irodai környezetben az energiafelhasználás mértékének csökkentésén keresztül szintén elősegíthető a zöldebb működés. Ennek megfelelően erősen javasolt lehet energiatakarékos lámpákat, izzókat, illetve laptopokat alkalmazni a normál működéshez.
Irodai környezetben értelemszerűen a hulladékkezelés feladata sem elhanyagolható tényező. Célszerű amennyire csak lehet, a hulladékkezelés gyakorlatán keresztül is csökkenteni az ökológiai lábnyomot, illetve minél kevesebb hulladék felhalmozásával elősegíteni a zöldebb és fenntarthatóbb működési formát.
Mindezen felül a bejárás kérdésére is mindenképp ki kell térni. Ma már, amikor viszonylag egyszerűen kivitelezhető a home office keretei között történő munkavégzés, nem feltétlenül kell minden egyes nap autózni vagy tömegközlekedni az irodába, ezáltal is csökkentve valamelyest az ökológiai lábnyomot.

Akár a céges weboldalon keresztül is lehet fenntarthatóbb a céges működés

Fontos tudni, hogy céges weboldalhoz szükséges domain nevet könnyedén tudunk vásárolni olyan szolgáltatótól, ahol nem papíralapon, hanem teljesen online történik a regisztráció. Vagyis a megrendelés minden egyes lépése interneten keresztül, ugyanakkor mindvégig biztonságos keretek között történhet meg.
Nem beszélve arról, hogy ez a fajta gyakorlat nemcsak zöldebb és fenntarthatóbb, hanem egyben még kényelmesebb és gyorsabb is. Úgyhogy tényleg érdemes olyan szolgáltatót választva létrehozni a céges weboldalt, akiknél flottul működik az online domainregisztráció.

Remek példa erre a Rackhost, akiknél a zöld szerverhoszting könnyen elérhető opciónak számít, kellően stabil, biztonságos és praktikus megoldást teremtve a céges weboldal zöld működtetéséhez.

Ez is érdekelhet

Top sztorik a rovatból