Chanel a párizsi Haute Couture Weeken mutatta be legújabb, drámai stílusú kollekcióját úgy, hogy egy igazi hercegnőt küldött végig a kifutón lóháton.

Lóháton vonult be a meglepetés a Chanel kifutójára

A Grand Palais Éphémère vendégeinek meglepetésére a francia divatház kedden nyitotta meg bemutatóját Albert monacói herceg unokahúgával, Charlotte Casiraghival, aki versenyszerű műugró, írja a CNN.

A flitteres Chanel-kabátot és fekete sisakot viselő Casiraghi lóháton bukkant fel, és Sébastien Tellier zenész élő előadása kíséretében ügetett le a kifutón. Számos előkelő vendég jelenléte mellett körbejárta a szobát, mielőtt vágtába kezdett.

Casiraghit, aki egyben a hollywoodi ikon, Grace Kelly unokája is, 2020-ban a Chanel márkanagyköveteként mutatták be, aki korábban olyan modelleket mutatott be, mint Gucci és Saint Laurent. Édesanyja, Caroline hannoveri hercegnő közeli barátja volt a Chanel néhai kreatív igazgatójának, Karl Lagerfeldnek.

A kifinomultságot és az állatiasságot akarták kombinálni

A bemutató előtt készült promóciós videóban Casiraghi elmondta, hogy a lovak használata összhangban van Chanel és alapítója történetével.

Xavier Veilhan francia művész tervezte az esemény feltűnő szettjét, amely tele volt geometrikus tárgyakkal, és a Chanel által “lovagló görbéknek” nevezett figurákat tartalmazott. A Chanel promóciós videójában Veilhan elmondta, hogy Virginie Viard kreatív igazgatóval együtt azt akarták, hogy a modellek és a ruhák „kontrasztba kerüljenek a lovas és a ló szépségével”.

Ez egy mód arra is, hogy a ló nagyon erős esztétikáját összhangba hozzák az haute couture-val, és megnézzük, hogyan kombinálható a kifinomultság és az állatiasság

– mondta.

Kapcsolódó cikk

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet