11 milliárd forintos bevételnél tart az új Christopher Nolan-film, a Tenet

Christopher Nolan Tenet című sci-fijére már világszerte több mint 250 millió dollárért (76 milliárd forintért) váltottak jegyet a nézők. Ennek zöme, több mint 200 millió dollár azonban a nemzetközi piaci bevételekből származik.

Pedig a két legfontosabb piac még ki sem nyitott

Mint nemrég beszámoltunk róla, a Tenet kihúzhatja a Warner Bros. filmstúdiót a bajból. De talán a vezetőség sem gondolt arra, hogy ennyire. A filmet harmadik hete játsszák Észak-Amerikában. A koronavírus-járvány kitörése óta vetített első hollywoodi mozi nagyot kaszál az eddigi statisztika szerint.

John David Washington (b) és Robert Pattinson (j) a Tenet filmben / Fotó: Warner Bros.

John David WashingtonRobert Pattinson, Kenneth Branagh és Elizabeth Debecki főszereplésével látható Tenet erős nemzetközi bevételei a Warner Bros. egyéb aggodalmait is orvosolják kicsit. A stúdiónak ugyanis épp a napokban kellett felfüggeszteni a Robert Pattinsonnal készülő új Batman-film forgatását, mivel a sztár koronavírus-tesztje pozitív lett. A hétvégén 4,7 millió dollárral (1,4 milliárd forinttal) növelte amerikai és kanadai jegybevételeit, amelyek ezzel elérték a 36,1 millió dollárt (11 milliárd forintot) – számolt be róla a Variety.

John David Washington (k) és Robert Pattinson (j) Christopher Nolan Tenet című filmjében / Fotó: Warner Bros.

Bár Amerikában a mozik 70 százaléka már kinyitott a pandémia után, a két legfontosabb piac, New York és Los Angeles filmszínházai azonban még mindig zárva tartanak. A multiplexek pedig erősen csökkentett számú közönséget tudnak csak fogadni, hogy betartsák a távolságtartási szabályozást.

Tenet – magyar előzetes #2

Megérkezett a #Tenet második, szinkronizált előzetese. Hazai bemutató: hamarosan. #IGNHungary a világhálón: * Weboldal: https://hu.ign.com/ * Webshop: https:…

Paul Dergarabedian iparági elemző türelemre intett, mint mondta, eltart még egy ideig, amíg az ágazat talpra áll. A Tenet, amelynek előzetesét tavaly titokban mutatták be, a nemzetközi bemutatkozás után csak ezen a hétvégén került az amerikai mozikba. Ahogyan számos film, úgy az új Nolan-alkotás megjelenési időpontja is csúszott.

Az új mutánsok igyekszik első helyre törni

A hétvégi észak-amerikai toplistán a Tenet után 1,6 millió dolláros (490 millió forintos) jegyeladással Az új mutánsok című sci-fi áll, a harmadik helyre pedig az Infidel című thriller került 1,5 millió dollárral (459 millió forinttal). Russell Crowe thrillere, a Téboly ezen a hétvégén 1,3 millió dollárral (398 millió forinttal) növelte bevételét, az ötödik helyen pedig a The Broken Hearts Gallery című romantikus vígjáték került a toplistára 800 ezer dolláros (245 millió forintos) jegyeladással.

Kezdőlap > Design > BRÉKING > Nézem>Film > Nézem > 11 milliárd forintos bevételnél tart az új Christopher Nolan-film, a Tenet
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: email

A szerk. ajánlása

A hónap legnépszerűbb cikkei

Top sztorik a rovatból