A nyomtatóválasztás nem tűnik egyszerűnek, ha mindenféle feladatra szeretnénk használni. Azonban könnyebbé válik a döntés meghozatala akkor, ha adott feladatra szeretnénk a legmegfelelőbb típust kiválasztani. Márpedig üzleti környezetben jellemzően erről van szó. Ahogy most is erről lesz, ugyanis megnézzük, milyen típusok vannak, és melyik mellett mikor érdemes letenni a voksunkat.

Címkenyomtatók

A különböző címkefajtákra vonalkódok vagy céginformációk nyomtatására kiválóan alkalmas egy címkenyomtató. Termék-, leltár-, nyomonkövetési- és egyéb címkék esetén is alkalmazható. Könnyen készíthetünk vele például fordításokat, árakat, sőt akár belépőjegyeket vagy RFID címkéket is. Számos területen megállja a helyét világszerte, mint a gyártás, jegyértékesítés vagy a logisztika.

Blokknyomtatók

Ennél a típusnál nincs szalag, mert a nyomtatás közvetlenül hőátadással történik. Gyorsan dolgoznak, így pillanatok alatt hozzájuthatunk a kész fizetési bizonylathoz vagy nyugtához. Előszeretettel használják éttermekben, kávézókban, szállodákban, szupermarketekben, bárokban. Számos típusuk elérhető a piacon, melyek között vannak olyanok is, melyek képeket vagy címkéket is képesek nyomtatni.

Kártyanyomtatók

Legyen szó akár igazolványokról, belépőkártyákról vagy hűségkártyákról, egy kártyanyomtató lesz a megfelelő választás. Színes képek és szövegek előállítására is alkalmasak. Ráadásul megbirkóznak a PVC, mágnesszalagos, chipes és az RFID vagy a laminált kártyákkal is. Ezeket érdemes komplett csomagban megvásárolni a hozzávaló kiegészítőkkel, tartozékokkal, valamint a kártyákkal és a szerkesztő szoftverrel.

Speciális nyomtatók

Bár már volt olyan eszközökről szó, melyek több téren is bevethetőek, mégis vannak kifejezetten olyan eszközök, melyek egy-egy még specifikusabb területet szolgálnak. Ilyen például az RFID-, a jegy- vagy a karszalagnyomtatók. Ezek mindegyike ki tudja elégíteni a legújabb, legspeciálisabb igényeket is az adott területen.

Dokumentumnyomtatók

Ez az, amiből minden vállalkozásnál kell lennie az irodában. Itt találkozik az otthoni és az üzleti felhasználás. Ezek azok a klasszikus A4-es (esetleg A3-as) dokumentumnyomtatók, melyeket otthon is használunk.

Technológiai szempontból három altípust különböztetünk meg: tintasugaras, lézer és mátrix.

  • A tintasugaras (vagy inkjet) nyomtatók jó minőséget képviselnek, átlagos a sebességük és megfizethető áron érhetőek el. A fekete-fehér mellett alkalmasak színes, akár fényképminőségű nyomtatásra is, ha speciális fotópapírt használunk hozzá.
  • A mátrix (avagy tűs) nyomtatók jellemzője, hogy bár nagyon gyorsak, csak akkor érdemes őket alkalmazni, ha nincs szükségünk kiváló minőségre. Így jó választást jelentenek például nyugták vagy adószámlák előállításához.
  • A lézernyomtatók nagyon jó minőséget képviselnek, gyorsak, így nagy mennyiségű dokumentum előállításához is jók.
Nézzük meg, mire van szükségünk, és eszerint válasszunk!

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet

close-up-smile-woman-brush-teeth-great-health-dental-care-concept-isolated-white-background-asian1

Hogyan válasszunk fogkefét?

Manapság már számos fogkefe típus és márka áll rendelkezésünkre az üzeletek polcain, amelyek közül kiválasztani a megfelelőt nem lesz a legegyszerűbb feladat.

elefantszerszam.hu - 2023 november - LinkMarketing - 6

Vajon milyen feladatokhoz való a hőlégfúvó?

Ha rákattintottál erre a cikkre, alighanem te is gondolkodtál már azon, hogy miért lehet hasznos ez a szerszám, illetve valamilyen munkához éppen fontolgatod a gép megvásárlását, de nem jutsz dűlőre abban a kérdésben, hogy megéri-e neked megvenni, vagy akkor tennéd bölcsebben, ha kölcsönkérsz vagy bérelsz egyet.

httpsbogreguru.hu - 2023 november - Cikk3

Meglepetés egyedi bögrével

A bögrék nagyon hasznos eszköznek minősülnek. Egyértelmű funkciójuk italunk tárolása és elfogyasztásának megkönnyítése.

tacsis zsák1

A megfelelő hálózsákvastagság kiválasztása

A rutinos kismamák és anyukák tisztában vannak vele, hogy a hálózsák a babák és kisgyerekek számára afféle “must have” darab, vagyis elengedhetetlen, hogy legyen belőle otthon legalább egy-két darab.

markus-spiske_prexn5cqai-unsplash

Autónyitás kulcs nélkül

Ebben a cikkben felfedezzük a leggyakoribb autózár problémákat, és azt, hogyan lehet a leghatékonyabban és stresszmentesen megoldani a gondot.

bestmarkt.hu - 2023 november - LinkMarketing - 3

Fényfüzérek és dekorációs fények a hangulatos ünnepekre

Igaz, hogy lassan közelednek az ünnepek, de egy hangulatos dekorfénnyel nem csupán a karácsonyt, hanem magát a lakberendezést, a mindennapjainkat is fel tudjuk dobni, meg tudjuk újítani, mindig attól függően, hogy milyen színt szeretnénk behozni a lakásunkba és mely területeket szeretnénk bevilágítani.

https-__www.homelux.hu_ - 2023 november - Cikk3

Az elektromos fűtőtest előnyei

A tél beköszöntével ismét a fűtésre irányul a figyelmünk: mindenki próbálja a lehető leggazdaságosabban megoldani, hogy meleg legyen a lakásban.

https-__ohsports.hu_ - 2023 október - Cikk2

Sportfogadással kapcsolatos kilátások

Folyamatosan olyan szelvényfotókba futsz bele az interneten, amelyek azt bizonyítják, hogy pár száz forintból százezreket is lehet nyerni, vagy csodastratégiákkal bombáznak, amelyeknek a segítségével ugyan még senki nem nyert, de azért tutira működik?

httpsfilterabc.hu - 2023 október - Cikk1

Mi is az a motoros villaolaj?

A motorok szerelmesein kívül aligha sokan hallották ezt a három szót így egymás után. Nézzünk is utána pontosan hogyan is kell ezt az egészet elképzelni!