Pénteken megjelent az új Trump-kampányvideó, ami arra bíztatja a szavazókat, hogy a republikánus pártra szavazzanak az évközi választásokon. A reklámfilm a közép-amerikai menedékkérők karavánjára invázióként hivatkozik.

A kampány azzal próbálja a migránsokat bűnözőként beállítani, hogy egy lapon emlegeti őket a halálraítélt Luis Bracamontes-szel. Bracamontes egy mexikói bevándorló, aki 2014-ben ölt meg két rendőrt.

Donald Trump szerint az atomalku megállapodásba foglaltakat nem ellenőrizhető módon hajtotta végre – Szankciók jönnek

Újabb szankciókat jelentett be Donald Trump Irán ellen. Az amerikai elnök magáról készült fotóval, a Twitter közösségi portálon közölte a büntetőintézkedések korábban már beharangozott megújítását.

Bár a férfi illegálisan vándorolt be Amerikába, egy Trump által megosztott reklám határozottan állítja, Bracamontes-t a demokraták engedték az országba. A videó hazugságon alapszik, de mindez nem számít, ha ezzel a szavazókat arra sarkallják, hogy a bűnöző migránsok hordájától tartva a republikánusokat válasszák.

Donald J. Trump on Twitter

It is outrageous what the Democrats are doing to our Country. Vote Republican now! https://t.co/0pWiwCHGbh https://t.co/2crea9HF7G

Donald Trump Jr., az amerikai elnök fia a twitteren fejezte ki felháborodását, amiért a CNN nem volt hajlandó sugározni a kampányvideót. Azt állítja, a hírcsatorna inkább közvetít fake news-t, mint hogy beszéljen valódi, fenyegető problémákról.

A CNN teljesen egyértelművé tette, hogy ez a videó rasszista. Mikor lehetőséget kaptunk a fizetett reklám sugárzására, visszautasítottuk. Ezek a tények

válaszolta a csatorna a Twitteren.