Ma van a 22. évfordulója a szívszorító Concorde Air France Flight 4590-es járat balesetének, amely a repüléstörténet egyik leghírhedtebb repülőgép katasztrófája

2000. július 25-én a Charles de Gaulle repülőtér volt a katasztrófa színhelye, amelyet egy furcsa esemény okozott öt perccel a járat felszállása előtt, írja a DailyStar. A Continental Airlines által üzemeltetett McDonnell Douglas DC-10 egy körülbelül 43 centimétes hosszú és 2,5 cm széles titáncsíkot dobott le New Jersey-be tartó útja során – a fémdarabot a párizsi kifutón hagyva.

Amikor a Concorde-gép felgyorsult a kifutón, az egyik abroncsa átszaladt az aszfalton észrevétlenül ráterülő fémen. Az ütközés szétrobbantotta az abroncsot, a futóműből törmeléket és szilánkokat juttatva egyenesen a Concorde szárnyába. Körülbelül 500 kilométer/órás sebességgel haladva a törmelék a repülőgép szárnyába vágódott, és nyomáshullámot keltett, amely felrobbantotta az egyik üzemanyagtartályt.
Az üzemanyag elkezdett kiszivárogni a megrepedt tartályból, és kigyulladt, vagy a törmelék ütközése miatt elvágott vezetékekkel való érintkezés vagy a motor melege miatt. Nagy lángok kezdtek csapni mögötte. A szuperszonikus sugárhajtású repülőgép, amely eddigre túl gyorsan ment ahhoz, hogy megszakítsa a felszállást, csak három motorját tudta működésbe hozni – miközben a futóműve súlyosan megsérült. A sérült motor és a futómű megnövekedett légellenállása miatt nem volt képes felgyorsítani vagy nagyobb magasságot elérni. A repülőgép szárnyának sérülése miatt a magas hőmérsékleten egyre több alkatrész esett szét és zuhant le.
A 4590-es járat végül a Hôtelissimo Les Relais Bleus Hote-ba zuhant két perccel a felszállás után, és a fedélzeten tartózkodó 109 ember, valamint a szállodában dolgozó négy dolgozó meghalt. A katasztrófa végül azt eredményezte, hogy két évvel később teljesen leállították a Concorde-projektet, ami a világ leggyorsabb kereskedelmi repülőgépeit jelentette, amelyek mindössze két óra 52 perc alatt teljesítettek egy utat London és New York között.

Kapcsolódó cikk

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet