1921-ben Charles H.„Chuck” Taylor kosárlabdázó felkeresi a Converse chicagói irodáját, hogy panaszt tegyen az edzőcipőre, ami kidörzsöli a bőrét. Ez a forradalom kezdete.

Az 1908-ban Marquis Mills által alapított vállalat kezdetben mindenekelőtt gumicsizmák gyártására specializálódott. Az első fordulat 1915-ben következett be, amikor a brand sportcipők gyártására koncentrált. Ahogy azt feltételezhetjük, ezek nem voltak különösen kényelmesek. Tylor beavatkozása azonban messzemenő következményekkel járt: a sportoló azt javasolta a Converse-nek, hogy hozzon létre egy speciális kosárlabdacipő-kollekciót, és elkötelezett támogatója lett. Nem meglepő, hogy a tornacipőt később róla nevezték el, és Converse Chuck Taylor All Star néven vált ismertté. A következő évtizedekben a modell a popkultúra része lett – a Converse cipőket viselték a metál, punk és grunge zenészek, a leghíresebb filmbokszoló Rocky Balboa és a Doctor Who című kultikus tévésorozat főszereplője. Az amerikaiak több mint 60 százalékának volt vagy van Converse lépője, és világszerte több mint egymilliárd modellt adtak el. A férfiaknak, nőknek és junioroknak szánt, klasszikus fekete-fehér Converse Chuck Tylor All Star tornacipők csak méretben különböznek, így tipikusan uniszex lábbelik, amik mindenkinek jól állnak. Egy évszázad elteltével a Converse-ek legklasszikusabb változatát szinte változatlanul árulják, ami nem jelenti azt, hogy a brand nem kísérletezik az ikonikus fazonnal.

A szivárvány minden színében pompázó streetwear

A Chuck Taylor All Star összetéveszthetetlen, nyers megjelenését egy vászon felsőrész, amit a lábujjak környékén gumiborítással erősítettek meg, egy brandjelzéses rátét, illetve egy fekete csíkkal díszített talp és „gyémántos” futófelület képezi. Az ’50-es évek végén megjelent a piacon egy rövid szárú változat, amit többek között a szörfösök népszerűsítettek, akik ezt a modellt részesítették előnyben, mivel könnyen levehető volt a strandon. Bár a fekete-fehér színállás még mindig a legnépszerűbb, a márka hamar elkezdett kísérletezni az anyagok színeivel – a ’70-es években például az egyetemi csapatok színeiben kínált tornacipőket, hogy a játékosok és szurkolóik kifejezhessék szolidaritásukat csapatukkal. Ma már a Chuck Taylor All Star cipő számos színváltozata megtalálható: hófehér és lágy pasztellszínű női modellek, sötétzöld, piros és fekete férfi és uniszex modellek, illetve mintás felsőrészű vagy a talp szélén többszínű csíkkal díszített verziók. A Converse-nek minden szezonban sikerül meglepnie minket!

Magasabb szinten

A híres cipő színvilágának evolúciója lenyűgöző, de ugyanilyen látványos változások történtek a talp szintjén is. Milyen innovációkról híres ma a Converse? A női tornacipők egyértelmű fejlődésen mentek keresztül, az utcán a Lift széria modelljei uralkodnak, azaz a magasított talpú cipők, amik nemcsak az utcai trendekbe simulnak be, hanem jó arányérzékkel is készültek. Ez azonban még nem a kísérletek vége! Az amerikai brand tervezői a futurisztikus inspirációkat és a retró elemeket kombinálták, hogy megalkossák minden idők egyik legjellegzetesebb modelljét: a Converse Run Star Motion. A textil felsőrész, ami szinte 1:1 arányban a márka zászlóshajójáról készült, masszív, rétegelt talppal találkozik, amit cikcakkos széllel és bordázott futófelülettel láttak el. Ez a cipő teljes mértékben kifejezik a nagyváros energiáját, sokszínűségét és lendületét.

A massachusettsi tervezők kreatív felfedezései természetesen nem állnak meg itt. Fedezd fel a brandet, ami a szabadság és a szabad önkifejezés szimbólumává vált! A Converse tornacipő – férfi és női modellek a legújabb dropokból – várnak a Sizeernél.

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet

https-_pcarena.hu_ - 2023 szeptember - Cikk12

Tippek nyomtató választásához

Egy nyomtató választásához bárkinek elkelhet a segítség, főleg, ha nincs is képben a típusokkal, a technológiával, és azt sem tudja, hol kellene belekezdenie.

cebdon.com - 2023 szeptember - LinkMarketing - 1

Barát vagy ellenség?

A sajtóban és a köznyelvben hosszú ideje folyik a vita a kender egészségügyi felhasználásáról.

https-egerallas.hu - 2023 szeptember - Cikk1

Fontos szempontok az álláskereséshez

Abban az esetben, ha szeretnénk már az első héten elkerülni a nehézségeket az új munkahelyünkön, akkor tanácsos már az álláskeresést is egy bizonyos szempontrendszer alapján véghez vinni.

20000173761.lowres

Ilyen egy minőségi borhűtő!

A borfogyasztás akkor igazán élvezetes, ha az adott ital a megfelelő hőmérsékleten kerül kiszolgálásra, ebben segítenek a bortemperáló hűtők.

httpswww.vital-max.eu - 2023 szeptember - Cikk4

Így építheted be mindennapjaidba az Ayurvedát

Ez az ősi indiai gyógyászati rendszer számtalan olyan gyógynövény alapú terméket fejlesztett ki, mely bárki számára előnyös hatásokkal bír, és nem kell gyógyszerekkel tömnünk magunkat egy-egy megfázás vagy kisebb egészségügyi probléma megjelenésekor.

https-__betonbooster.hu_ - 2023 szeptember - Cikk1

Mit tehetsz, hogy ne égjen meg a beton?

A megégett beton gyakori probléma, noha betonozni mindenki tud, mégis elég gyakran becsúszik ez a hiba, és mivel nemcsak esztétikai baklövés, hanem a szerkezet tartósságát is befolyásolja, a büdzsédre is hatással van.

szekszardallas.hu - 2023 augusztus - LinkMarketing - 2

Hogyan induljuk el, ha Tolna vármegyében keresünk munkaerőt?

A munkahely keresésének számos formája létezik manapság. Vannak felületek, amelyeket ennek szentelnek a közösségi médiában, de léteznek olyan weboldalak is, amelyek összegyűjtik az aktuális lehetőségeket, megkönnyítve ezzel nemcsak a jelentkezni vágyók, de a munkáltatók dolgát is.

httpswww.finnshop.hu - 2023 augusztus - Cikk2

Hogyan választ szerszámot egy ezermester?

Egy barkácsprojekt sikeres megvalósításához négy fő dologra van szükség: egy jó ötletre, némi kézügyességre, megfelelő alapanyagokra, illetve minőségi szerszámokra. Ha ezek közül bármelyik is hiányzik, nagy eséllyel kudarc lesz a vége.

stepoutgames.hu - 2023 augusztus - LinkMarketing - 1

Amit a kocsmakvízről feltétlenül tudni kell

Régi igazság: ahogy egyre többet iszik valaki, annál bölcsebbnek hiszi magát. Szerencsére van egy bevált módszer, amivel kideríthető, hogy az alkohol ébresztette önbizalom mennyire mozog a realitások talaján.