A család és a benne rejlő szupererő

A család az egyik olyan dolog talán, ami a legtöbb energiát kívánja meg tőlünk, ugyanakkor a legtöbb erőt is meríthetjük belőle. Olyan szoros és bensőséges kötelékek hálózata, ahol bátran megmutathatjuk magunkat olyannak, amilyenek vagyunk. Mindig van megbocsátás és az újrakezdés lehetősége, ha valamit elrontottunk.
Örök mentsvár, ahol kiönthetjük a szívünket, anélkül, hogy azzal bárki visszaélne. Ehhez nyilván elengedhetetlen az a feltétel nélküli szeretet, ami ezt lehetővé teszi. A kölcsönös felelősség olyan erőket képes megmozgatni, amiről talán addig nem is sejtettük, hogy bennünk van. A párkapcsolat önmagában is egy komoly önismereti út, de a gyerekvállalással lesz igazi nagy kaland. Ahány családtag, annyi kövecske, amit a víz hullámzása mindig egymáshoz csiszolgat egy kicsit. Némelyekkel erősebb lesz időnként a súrlódás, de annál szebb, finomabb lesz a felület utána.

Családon belüli énidő vagy közös idő

A család lehet a feltöltekezés helye, de időnként érezhetjük úgy is, hogy legszívesebben elmenekülnénk. Ez semmi többet nem jelent, mint hogy bekapcsolt a vészcsengő. Elfogyott a belső erő, és szükség van egy kis töltekezésre.
Csalad Pamutlabor
Mindenki máshogy töltekezik. Ha máskor nincs idő főzni vagy sütni, akkor lehet, hogy az lesz a feltöltekezés, hogy készítünk valami finomat. Míg másnak egy hétvégi túra, valamilyen hobbitevékenység, rendrakás fogja ugyanazt jelenteni.
Az is előfordulhat, hogy pont a biztos hátteret jelentő család lesz a feltöltekezés forrása, akikkel munka vagy más okból kifolyólag csak kevés időt tudunk együtt tölteni.
Ez utóbbi esetén szervezzünk közös programot. Igyekezzünk, hogy a családi program ne csak arról szóljon, hogy anya mindent előkészít, és végül olyan kimerült lesz, hogy már kedve sem lesz elindulni. Vonjuk be az egész családot, osszuk be a feladatokat. A legkisebbnek is nyugodtan adhatunk. Ezzel elkerülhetünk olyan feszültségeket, amik könnyen generálódhatnak ilyenkor, ha mindez egy valakire hárul.

Tegyük valamivel különlegessé ezt a közös időt

A közös, együtt töltött idő fontos minta gyermekeink számára is. Ahol a szülő nem tud mit kezdeni a gyerekekkel, és a családon belüli kapcsolataival, ott meglehet, hogy ezt a mintát fogja továbbvinni a gyermek is.
Azonban a negatív példákon is lehet változtatni. Kitartó, következetes munkával, tudatos önfejlesztéssel megfordíthatóak ezek a negatív hozott minták. Az együtt töltött idő jó alkalom kipróbálni magunkat változatos helyzetekben, amivel közelebb kerülhetünk önmagunkhoz és a másikhoz.
A közös programhoz meglephetjük a családtagokat például egy egyedi pólóval, kifejezve ezzel is az összetartozást, a családi kötelék fontosságát.

A Pamutlabor Pólónyomda webáruházban számos egyedi megoldást találunk család témakörben, de lehetőség van családtagokkal és neveikkel ellátott póló online megtervezésére is.

Ajándékozzuk meg magunkat és családtagjainkat, mert az ajándékozás már önmagában is egy különleges pillanat, ami által figyelmünket, szeretetünket fejezzük kis a másik felé. Öröm adni, öröm kapni, ami önmagában is feltölt. Ráadásul valahányszor felvesszük majd, a hozzá kapcsolódó családi élményeket fogja felidézni bennünk.

Ez is érdekelhet

Top sztorik a rovatból