A család az egyik olyan dolog talán, ami a legtöbb energiát kívánja meg tőlünk, ugyanakkor a legtöbb erőt is meríthetjük belőle. Olyan szoros és bensőséges kötelékek hálózata, ahol bátran megmutathatjuk magunkat olyannak, amilyenek vagyunk. Mindig van megbocsátás és az újrakezdés lehetősége, ha valamit elrontottunk.
Örök mentsvár, ahol kiönthetjük a szívünket, anélkül, hogy azzal bárki visszaélne. Ehhez nyilván elengedhetetlen az a feltétel nélküli szeretet, ami ezt lehetővé teszi. A kölcsönös felelősség olyan erőket képes megmozgatni, amiről talán addig nem is sejtettük, hogy bennünk van. A párkapcsolat önmagában is egy komoly önismereti út, de a gyerekvállalással lesz igazi nagy kaland. Ahány családtag, annyi kövecske, amit a víz hullámzása mindig egymáshoz csiszolgat egy kicsit. Némelyekkel erősebb lesz időnként a súrlódás, de annál szebb, finomabb lesz a felület utána.

Családon belüli énidő vagy közös idő

A család lehet a feltöltekezés helye, de időnként érezhetjük úgy is, hogy legszívesebben elmenekülnénk. Ez semmi többet nem jelent, mint hogy bekapcsolt a vészcsengő. Elfogyott a belső erő, és szükség van egy kis töltekezésre.
Csalad Pamutlabor
Mindenki máshogy töltekezik. Ha máskor nincs idő főzni vagy sütni, akkor lehet, hogy az lesz a feltöltekezés, hogy készítünk valami finomat. Míg másnak egy hétvégi túra, valamilyen hobbitevékenység, rendrakás fogja ugyanazt jelenteni.
Az is előfordulhat, hogy pont a biztos hátteret jelentő család lesz a feltöltekezés forrása, akikkel munka vagy más okból kifolyólag csak kevés időt tudunk együtt tölteni.
Ez utóbbi esetén szervezzünk közös programot. Igyekezzünk, hogy a családi program ne csak arról szóljon, hogy anya mindent előkészít, és végül olyan kimerült lesz, hogy már kedve sem lesz elindulni. Vonjuk be az egész családot, osszuk be a feladatokat. A legkisebbnek is nyugodtan adhatunk. Ezzel elkerülhetünk olyan feszültségeket, amik könnyen generálódhatnak ilyenkor, ha mindez egy valakire hárul.

Tegyük valamivel különlegessé ezt a közös időt

A közös, együtt töltött idő fontos minta gyermekeink számára is. Ahol a szülő nem tud mit kezdeni a gyerekekkel, és a családon belüli kapcsolataival, ott meglehet, hogy ezt a mintát fogja továbbvinni a gyermek is.
Azonban a negatív példákon is lehet változtatni. Kitartó, következetes munkával, tudatos önfejlesztéssel megfordíthatóak ezek a negatív hozott minták. Az együtt töltött idő jó alkalom kipróbálni magunkat változatos helyzetekben, amivel közelebb kerülhetünk önmagunkhoz és a másikhoz.
A közös programhoz meglephetjük a családtagokat például egy egyedi pólóval, kifejezve ezzel is az összetartozást, a családi kötelék fontosságát.

A Pamutlabor Pólónyomda webáruházban számos egyedi megoldást találunk család témakörben, de lehetőség van családtagokkal és neveikkel ellátott póló online megtervezésére is.

Ajándékozzuk meg magunkat és családtagjainkat, mert az ajándékozás már önmagában is egy különleges pillanat, ami által figyelmünket, szeretetünket fejezzük kis a másik felé. Öröm adni, öröm kapni, ami önmagában is feltölt. Ráadásul valahányszor felvesszük majd, a hozzá kapcsolódó családi élményeket fogja felidézni bennünk.

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet

https-www.meseweb.hu - 2024 március - Cikk2

Mik a kislányok kedvenc mesekönyvei?

A kislányok nagyon szeretik, ha meséskönyvből olvasunk nekik, hiszen ilyenkor ők maguk képzelhetik el az egész történetet és alig várják, hogy napról napra egyre tovább haladjunk a történetben.

https-__mufushop.hu_ - 2024 március - Cikk2

Csodaszép kert télen-nyáron!

Egy szép, üde zöld gyeppel rendelkező kertbe mindig öröm kiülni vagy csak kitekinteni az ablakon és megszemlélni a kinti színkavalkádot.

patikamra.hu - 2024 március - LinkMarketing - 1

Miért érdemes kollagént fogyasztani?

Napjainkban egyre többször találkozhatunk kollagén tartalmú készítményekkel, sokan viszont csak a szépségre való pozitív hatásairól ismerik ezt az anyagot.

alkatreszekrobogohoz.hu - 2024 március - LinkMarketing - 2

A megfelelő helyzetjelző izzó kiválasztása és cseréje

A járművek láthatósága több okból is kifejezetten fontos a mindennapos közlekedés során. Természetesen már önmagában azért is, mert ha nem működnek a lámpák, akkor szinte garantáltan érkezni fog a csekk, és fizethetjük a büntetést.

1-3

Ki lőtt 10 gólt egy focimeccsen?

A modern futball nagyrészt a védekezésre koncentrál – túl sok meccs végződik 0:0-s eredménnyel, három gól pedig eredményessé teszi a mérkőzést a szurkolók és a megfigyelők szemében.

002

Légy ott a Youtube-on is!

Ezért nem kérdés, hogy ha ott vagy Te is, akkor jó eséllyel potenciális vevőket érhetsz el vele. Persze nem mindegy, hogyan csinálod!

httpswww.skandimania.com - 2024 február - Cikk3

Hogyan válasszunk szaunát?

Bár Magyarországon rengeteg településen van szaunázási lehetőség, meghittebb, bensőségesebb lehet az élmény, ha az embernek van egy sajátja. Így mindig azokkal töltheti az idejét, akikkel szeretné, és el sem kell utazni egy kis frissítő szaunázáshoz.

https-__fogpotlasklinika.hu_ - 2024 február - Cikk2

Mi a megoldás fogatlanság esetén?

Nem csupán egy-egy elvesztett fog pótlására, de teljes fogatlanság fennállásakor is a fogimplantátumok jelentik a legideálisabb megoldást. Ilyenkor 3-8 implantátum segítségével fix híd készülhet, ha viszont az egyesével történő pótlás mellett döntenénk, akkor 12-14 implantátum válhat szükségessé állcsontonként.