A család az egyik olyan dolog talán, ami a legtöbb energiát kívánja meg tőlünk, ugyanakkor a legtöbb erőt is meríthetjük belőle. Olyan szoros és bensőséges kötelékek hálózata, ahol bátran megmutathatjuk magunkat olyannak, amilyenek vagyunk. Mindig van megbocsátás és az újrakezdés lehetősége, ha valamit elrontottunk.
Örök mentsvár, ahol kiönthetjük a szívünket, anélkül, hogy azzal bárki visszaélne. Ehhez nyilván elengedhetetlen az a feltétel nélküli szeretet, ami ezt lehetővé teszi. A kölcsönös felelősség olyan erőket képes megmozgatni, amiről talán addig nem is sejtettük, hogy bennünk van. A párkapcsolat önmagában is egy komoly önismereti út, de a gyerekvállalással lesz igazi nagy kaland. Ahány családtag, annyi kövecske, amit a víz hullámzása mindig egymáshoz csiszolgat egy kicsit. Némelyekkel erősebb lesz időnként a súrlódás, de annál szebb, finomabb lesz a felület utána.

Családon belüli énidő vagy közös idő

A család lehet a feltöltekezés helye, de időnként érezhetjük úgy is, hogy legszívesebben elmenekülnénk. Ez semmi többet nem jelent, mint hogy bekapcsolt a vészcsengő. Elfogyott a belső erő, és szükség van egy kis töltekezésre.
Csalad Pamutlabor
Mindenki máshogy töltekezik. Ha máskor nincs idő főzni vagy sütni, akkor lehet, hogy az lesz a feltöltekezés, hogy készítünk valami finomat. Míg másnak egy hétvégi túra, valamilyen hobbitevékenység, rendrakás fogja ugyanazt jelenteni.
Az is előfordulhat, hogy pont a biztos hátteret jelentő család lesz a feltöltekezés forrása, akikkel munka vagy más okból kifolyólag csak kevés időt tudunk együtt tölteni.
Ez utóbbi esetén szervezzünk közös programot. Igyekezzünk, hogy a családi program ne csak arról szóljon, hogy anya mindent előkészít, és végül olyan kimerült lesz, hogy már kedve sem lesz elindulni. Vonjuk be az egész családot, osszuk be a feladatokat. A legkisebbnek is nyugodtan adhatunk. Ezzel elkerülhetünk olyan feszültségeket, amik könnyen generálódhatnak ilyenkor, ha mindez egy valakire hárul.

Tegyük valamivel különlegessé ezt a közös időt

A közös, együtt töltött idő fontos minta gyermekeink számára is. Ahol a szülő nem tud mit kezdeni a gyerekekkel, és a családon belüli kapcsolataival, ott meglehet, hogy ezt a mintát fogja továbbvinni a gyermek is.
Azonban a negatív példákon is lehet változtatni. Kitartó, következetes munkával, tudatos önfejlesztéssel megfordíthatóak ezek a negatív hozott minták. Az együtt töltött idő jó alkalom kipróbálni magunkat változatos helyzetekben, amivel közelebb kerülhetünk önmagunkhoz és a másikhoz.
A közös programhoz meglephetjük a családtagokat például egy egyedi pólóval, kifejezve ezzel is az összetartozást, a családi kötelék fontosságát.

A Pamutlabor Pólónyomda webáruházban számos egyedi megoldást találunk család témakörben, de lehetőség van családtagokkal és neveikkel ellátott póló online megtervezésére is.

Ajándékozzuk meg magunkat és családtagjainkat, mert az ajándékozás már önmagában is egy különleges pillanat, ami által figyelmünket, szeretetünket fejezzük kis a másik felé. Öröm adni, öröm kapni, ami önmagában is feltölt. Ráadásul valahányszor felvesszük majd, a hozzá kapcsolódó családi élményeket fogja felidézni bennünk.

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet

https-__www.szaniteronline.hu_ - 2022 szeptember - Cikk1

Szeretnél takarékoskodni az energiával?

Erre természetesen mindenki azt feleli, hogy persze, hiszen ki szeretne feleslegesen pénzt kiadni? Az elszabaduló energiaárak és a brutális mértékű infláció még a tehetős embereket is ugyancsak próbára teszi, hát még azokat, akik nem rendelkeznek jónak mondható jövedelemmel.

https-__glutenmenteslisztek.hu_ - 2022 szeptember - Cikk3

A tökéletes karácsony speciális diéta mellett is lehetséges

Igaz, hogy még csak nemrégiben köszöntött be az ősz, de mire kettőt pislogunk, már itt is lesz a december és vele együtt a karácsonyi összejövetelek, amelyeknek alapvető részét képezi az evés, és sajnos néha a túlzott mennyiségű vagy egészségtelen ételek elfogyasztása is.

https-__wagnersolar.hu_ - 2022 szeptember - Cikk1

Ismerd meg a jövő napelemes rendszerét!

Ma már nem meglepő, hogy okosrendszerek és -megoldások vesznek minket körül, hiszen az okostelefonok mellett már számos olyan innováció teszi könnyebbé, komfortosabbá a mindennapjainkat, mint az okosotthon programok.

https-__vaszonkepszalon.hu_ - 2022 szeptember - Cikk3

Különleges faliképek saját kezűleg

Ha már unjuk a papírra való rajzolást vagy festést, kipróbálhatunk valami egészen újat: a vászonra való alkotást! Cikkünkben adunk néhány hasznos tippet, hogyan dobhatod fel otthonod általad készített vászon faliképpel, melynek garantáltan nagy sikere lesz!

Low section of woman wearing high heels

Magassarkú – négy tipp, hogyan alakítsd ki a mindennapi viseletre alkalmas cipőket

A magas sarok vonzó, csábító, szexi és nőies. Ez kétségtelen. De nem mindenható és nem egyeduralkodó! Ezt azért hangsúlyozzuk ki, mert sokan, akik nem érzik magukat jól a bőrükben, ha túlságosan magas a cipőjük sarka, szinte szégyenkeznek, és úgy vélik, hogy bizonyára kevesebbek nőiesség terén, mint a többiek. Ez azonban komoly félreértés! Pláne, hogy ma már olyan sokszínű a „sarokkínálat”, hogy gyakorlatilag bárki találhat magának olyan nagyságú, szélességű, kialakítású verziót, ami minden szempontból ideális.

alkalmi-ruha

Milyen alkalmi ruhákat érdemes viselni idén nyáron?

Az alkalmi ruhák tekintetében a férfiaknak könnyű a dolguk, hiszen egy elegáns farmer és ing, aztán már kész is az öltözék, a nőknél azonban nem ilyen egyszerű a dolog. Igaz, a 2022-es nyári divattrendek kínálatában minden stílus megtalálható, legyen az vad, kirívó vagy elegáns, a lényeg, hogy kényelmesen tudjuk hordani, lehetőleg több szezonon keresztül.

blackszerszam.hu - 2022 augusztus - LinkMarketing - 2

Megoldás váratlan helyzetekre

Ha kerültél már olyan előre nem látható helyzetbe, amikor nagyon rövid idő alatt kellett megoldanod a szituációt azért, hogy ne legyen belőle nagyobb baj, akkor tudod, hogy milyen sokat számít a felszerelés.

https-__www.codeguru.hu_ - 2022 augusztus - Cikk2

Izgalmas játékok az otthoni kikapcsolódáshoz

Szerinted is sokkal izgalmasabb a virtuális játékvilág, mint a szürke hétköznapok? Számodra a legjobb időtöltés, ha különleges karakterek bőrébe bújva megismerheted ezeket a nem mindennapi világokat? Ez esetben ez a cikk neked szól!