Hogyan tanítanak az életre a családi kártyajátékok?

A legtöbb kártyajáték vagy a kártyával játszható társasok segítenek a gyermekek számára az élet több területén is.
Nem csak a matematikát, a memóriát és az önbizalmat fejlesztik, hanem segítik a szociális és az élethez szükséges egyéb készségek kialakulását is. Arról nem is beszélve, hogy egy-egy pakli vagy játék a táskában az élet legkülönbözőbb szituációiban adhat gyógyírt a felmerülő problémákra: jól használható figyelemelterelésként, vagy akár csak az unalmas várakozások során időtöltésként.

A kártyával játszható társasok előnyei

A kártyával játszható társasok szinte mindegyike kiválóan fejleszti a matematikai és memóriakészségeket, valamint a stratégiai gondolkodást, de érdemes tudni, hogy a játék során kialakult beszélgetés és barátságos versengés alapvetően erősíti a társas, illetve a családi kapcsolatokat is. Mindezt a minőségi idő keretében.

Érdemes tudni, hogy a Társasjátékrendelés.hu-nál kapható kártyával játszható társasok is egyértelműen növelik a gyermekek önbizalmát – a szabályok elsajátítása, a felnőttekkel történő egyenrangú pozícióból indító játék a gyermek számára azt jelenti, eljött az idő, amikor bizonyíthatnak. Lehet nyerni és veszíteni egyaránt, de a játék minden résztvevője érzékeli, hogy az egészben a lényeg a „boldognak lenni érzés”, ami megtanítja a gyermek számára egyben a veszíteni képességét is. Idővel nem fog elkeseredni, ha nem ő nyer, hanem még inkább bizonyítani szeretne majd.

A kártyajátékok menete általában egyszerű, könnyebb szabályokra épül, amik lehetővé teszik, hogy a kisebb és a nagyobb gyermekek számára is egyaránt szórakozást nyújtsanak. Természetesen mindezeket a játékokat úgy alakították ki, hogy a felnőttek se unatkozzanak, tehát a család kellemes időtöltése mindenképpen biztosítva lesz a játék során.
A könnyebb szabályok mentén alapvető, hogy mindenki egyenlő eséllyel indul, így a kisebb gyermekek számára éppúgy biztosított a nyerési lehetőség, mint az idősebb társaik részére. Ez a rendkívül inspiráló tény mindenki számára kihívást jelent, illetve a játékot nem fogja senki sem megunni.

Hogyan érdemes a kisebb gyerekeket bevezetni a társasjátékok világába?

Annak érdekében, hogy a gyerekeknél már az első kipróbált játékok is sikert arassanak, és hosszú távon megkedveljék az ilyen típusú társasokat, érdemes kezdetben az egyszerűbb szabályrendszerre épülő játékokkal indítani. Így például jó választás lehet a Dobble, a SET vagy az UNO. Bármelyiket is választjuk, könnyen átadhatjuk a játék menetének lényegét gyermekünknek.
A közös játékidő rendszeressé tétele szintén növelheti annak esélyét, hogy gyermekünk várja majd ezeket az órákat – érdemes heti rendszerességgel egy kiválasztott időpontban elővenni a különböző kártyás társasokat, de spontán időtöltésként is biztosítja majd a kicsiket arról, hogy a játékidő minden életszakaszban és szituációban ragyogó időtöltés.

Ez is érdekelhet

Top sztorik a rovatból

https-__flexibill.hu_ - 2021 november - Cikk1

Előre fizetünk – Mindent a digitális faktoringról

A mai rohanó és digitális világban az idő még inkább pénz, és egy banki szolgáltatás, ami nem intézhető mobilról egy app segítségével, kőkorszakinak tűnik, és nem képes megszólítani a feltörekvő generációkat.

Nincs több cikk