A legtöbb kártyajáték vagy a kártyával játszható társasok segítenek a gyermekek számára az élet több területén is.
Nem csak a matematikát, a memóriát és az önbizalmat fejlesztik, hanem segítik a szociális és az élethez szükséges egyéb készségek kialakulását is. Arról nem is beszélve, hogy egy-egy pakli vagy játék a táskában az élet legkülönbözőbb szituációiban adhat gyógyírt a felmerülő problémákra: jól használható figyelemelterelésként, vagy akár csak az unalmas várakozások során időtöltésként.

A kártyával játszható társasok előnyei

A kártyával játszható társasok szinte mindegyike kiválóan fejleszti a matematikai és memóriakészségeket, valamint a stratégiai gondolkodást, de érdemes tudni, hogy a játék során kialakult beszélgetés és barátságos versengés alapvetően erősíti a társas, illetve a családi kapcsolatokat is. Mindezt a minőségi idő keretében.

Érdemes tudni, hogy a Társasjátékrendelés.hu-nál kapható kártyával játszható társasok is egyértelműen növelik a gyermekek önbizalmát – a szabályok elsajátítása, a felnőttekkel történő egyenrangú pozícióból indító játék a gyermek számára azt jelenti, eljött az idő, amikor bizonyíthatnak. Lehet nyerni és veszíteni egyaránt, de a játék minden résztvevője érzékeli, hogy az egészben a lényeg a „boldognak lenni érzés”, ami megtanítja a gyermek számára egyben a veszíteni képességét is. Idővel nem fog elkeseredni, ha nem ő nyer, hanem még inkább bizonyítani szeretne majd.

A kártyajátékok menete általában egyszerű, könnyebb szabályokra épül, amik lehetővé teszik, hogy a kisebb és a nagyobb gyermekek számára is egyaránt szórakozást nyújtsanak. Természetesen mindezeket a játékokat úgy alakították ki, hogy a felnőttek se unatkozzanak, tehát a család kellemes időtöltése mindenképpen biztosítva lesz a játék során.
A könnyebb szabályok mentén alapvető, hogy mindenki egyenlő eséllyel indul, így a kisebb gyermekek számára éppúgy biztosított a nyerési lehetőség, mint az idősebb társaik részére. Ez a rendkívül inspiráló tény mindenki számára kihívást jelent, illetve a játékot nem fogja senki sem megunni.

Hogyan érdemes a kisebb gyerekeket bevezetni a társasjátékok világába?

Annak érdekében, hogy a gyerekeknél már az első kipróbált játékok is sikert arassanak, és hosszú távon megkedveljék az ilyen típusú társasokat, érdemes kezdetben az egyszerűbb szabályrendszerre épülő játékokkal indítani. Így például jó választás lehet a Dobble, a SET vagy az UNO. Bármelyiket is választjuk, könnyen átadhatjuk a játék menetének lényegét gyermekünknek.
A közös játékidő rendszeressé tétele szintén növelheti annak esélyét, hogy gyermekünk várja majd ezeket az órákat – érdemes heti rendszerességgel egy kiválasztott időpontban elővenni a különböző kártyás társasokat, de spontán időtöltésként is biztosítja majd a kicsiket arról, hogy a játékidő minden életszakaszban és szituációban ragyogó időtöltés.

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet

httpssocialwings.hu - 2023 május - Cikk4

Így állítsd be a Facebookon az üzleti oldalad!

A Facebook az egyik legnagyobb közösségi média platform, amelynek segítségével a vállalkozások és az ügyfelek egymással kommunikálhatnak, és az üzleti tevékenységek promóciója is lehetséges rajta igencsak nagy hatékonysággal.

https-csingiling.hu - 2023 május - Cikk1

A megfelelő babaágy kiválasztása

Akár a hálószobátokban, akár egy külön helyiségben alszik majd a hamarosan megszületendő csecsemőtök, a megfelelő kiságy elengedhetetlen a jó (és biztonságos) alvási szokások kialakításához.

https-__www.curver.hu_ - 2023 május - Cikk6

Rendszerezz nagyszerű műanyag dobozokkal!

Téged is zavar az otthonodban a rendetlenség és a számtalan, nem helyén lévő dolog, és úgy érzed, eleged van a rend érdekében folytatott szüntelen harcból? Nem vagy vele egyedül!

https-__www.buywatch.hu_ - 2023 április - Cikk1

Hogyan válassz alkalmi órát?

Egy alkalmi karóra kiválasztását semmiképpen sem szabad elsietni, mivel ez a darab sok mindent elárulhat a külvilágnak a stílusodról.

https-__ujhazbodrogi.hu_ - 2023 április - Cikk3

Az öntözés kulcsfontosságú kérdés a kertben

Az éltető víz nélkül hiába ültetünk csodás növényeket és vetünk fűmagot a kertben, nem fogjuk tudni megőrizni a szépségüket, a nyári forróság és száraz időszakok alatt pedig szinte felperzselődik a növényzet.