P. Ádámot elsőfokon 12 év letöltendő börtönbüntetésre ítélte a Fővárosi Törvényszék, amiért két évvel ezelőtt válogatott módszerekkel bántalmazta élettársát.

Példaértékűen szigorú büntetést szabtak ki a sokkoló családon belüli erőszak ügyben, de az áldozat szerint még ez sem arányos azokkal a sebekkel, amiket az elkövető okozott neki, írja a Blikk.

Ádám régóta erőszakos volt a lánnyal, amikor ivott, többször szakítottak is, de – ahogy ez a bántalmazó kapcsolatoknál lenni szokott –, minden esetet bocsánatkérések és ígéretek követték, így mindig vissza tudta könyörögni magát.
A brutális estén a férfi félholtra verte áldozatát, aki a rúgásoktól és ökölcsapásoktól elájult, csak a kórházban tudta meg, Ádám órákon át verte, mire a szomszédok rendőrt hívtak. Két hétig mesterséges kómában kellett tartani, lépét eltávolították, szemét és koponyáját műteni kellett és beleit kivezették, sztómazsákot kapott. Felépülése még ma sem fejeződött be, két évvel a történtek után.

A férfit emberölési kísérlettel vádolják, a 12 évvel még tulajdonképpen jól is járt az áldozat ügyvédje szerint. Az ügyészség szigorúbb, a vádlott ügyvédje enyhébb büntetésért fellebbezett, az ügy másodfokon folytatódik.

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet