Lemondott az SZFE HÖK-elnöke, Csernai Mihály, mert dísznek érezte magát

Lemond tisztségéről a Színház- és Filmművészeti Egyetem Hallgatói Önkormányzatának elnöke, Csernai Mihály – közölte az SZFE hallgatói önkormányzatának Facebook-oldala hétfőn.

Megelégelte az idézőjeles vezetőséget

A közleményben nem szerepel indoklás, de a HÖK búcsúja szerint 2019 novemberétől 2021 januárjáig rendkívüli időszakban rendkívüli hallgatói képviseletet látott el a leköszönő HÖK-elnök.

csernai mihaly szfe hok elnok lemond szinmuveszeti egyetem 1
Csernai Mihály, az SZFE HÖK elnöke 2020.09.06-án, kezében a Magna Charta szövegével / Fotó: Juhász Melinda

„Megelégeltem ezt a fajta idézőjeles vezetőséget, a tisztség olyan típusú együttműködésekkel jár együtt, amikhez nem volt idegrendszerem” – mondta a Telex megkeresésére Csernai Mihály.

Arról beszélt, hogy úgy érzi, kevés mozgástere marad a HÖK-nek, mivel a legtöbb olyan bizottságban, amely fontos ügyekről dönt, többségben vannak a kancellár kinevezettjei, így dísznek érezte magát.

Ennél részletesebben azonban nem kívánta indokolni a lemondását.

A korábbi elnökhelyettes, Podlovics Laura vette át Csernai Mihály helyét

Saját személyes Facebook-oldalán, nyilvánosan elérhető posztban a lemondott HÖK-elnök azt írta, hogy az elnöki munkája, a hallgatók érdekképviselete szerinte most „elért egy határt”.

Kapcsolódó cikk
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: email

„Nemcsak arra gondolok, hogy én magam elfáradtam, hanem arra is, hogy úgy érzem, elértem reális cselekvési határaimra, és minden elvemmel ellentétes fenntartani a jelenlegi állapotot” – olvasható a bejegyzésben.

A HÖK véleményezési jogára való fittyet hányás, az oktatás szakmai programjának hiánya, ebből kifolyólag többszáz diákon túl többezer potenciális felvételiző figyelmen kívül hagyása, a valós hallgatói lobbitevékenység általam teljesíthetőnek érzett határainak elérése, a vezetőség hallgatóbarát kommunikációjának teljes hiánya, az elmúlt 155 év működő hagyományainak megerőszakolása olyan döntésre késztet, amit úgy érzem, felelősen ezen a ponton meg kellett hoznom

– tette hozzá Csernai Mihály.

Kapcsolódó cikk
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: email

Az SZFE HÖK élén Csernai helyét hétfőtől Podlovics Laura, korábbi általános elnökhelyettes vette át. A hallgatói önkormányzat közleménye szerint Podlovics Laura és a jelenlegi elnökség elsődleges feladatát, a hallgatói fórummal továbbra is szoros együttműködésben folytatott érdekvédelmen túl, az új HÖK választásának kiírása jelenti majd.


Ez is érdekelhet

Top sztorik a rovatból