A fóliasátrak segítenek ideális körülményeket teremteni a növények számára, amelyeket egy bizonyos időszakban a szabadban nem tudnánk biztosítani. Habár megannyi külső tényezőt szabályozhatunk, mint amilyen a hőfok vagy a páratartalom, azonban arra mindenképpen ügyelnünk kell, hogy kiszűrjük a kockázati tényezőket. Például minimalizálni kell a kórokozók számát. De mégis hogyan tehetjük ezt meg?
Az UV-C lámpás csírátlanítás segítségével megoldást találhatunk a problémára. Ennek köszönhetően ugyanis hatékonyan csírátlanítható a légtér és a felületek. A következő cikkben többet is megtudhat a technológia működési elvéről!

Csírátlanítás germicidlámpákkal

A germicidlámpák képesek az olyan, légben szálló mikrobákat is megsemmisíteni, amelyeket csak magas intenzitású sugárzás tud kiirtani. A lámpák 253,7 nm-es sugárzása ugyanis a vírusokkal, kórokozókkal, a gombával és a penésszel is megbirkózik.
Ráadásul a módszer alkalmazása további előnyökkel is jár. Egyrészt környezetbarát, nincs semmilyen mellékterméke, nem tartalmaz vegyszert, másrész túladagolni sem lehetséges.
Mindennek köszönhetően a fóliasátrak csírátlanítása is egyszerűen elvégezhető segítségével. Mielőtt azonban üzembe helyezné, nem árt kicsit többet megtudnia használati feltételeiről is.

A sugárzás hatása

Bizonyára már Ön is hallott arról, hogy az UV-C sugárzás veszélyes az élőlényekre nézve. Éppen ezért ajánlott csak akkor kezelni a sátor belsejét a lámpákkal, amikor az még vagy már üres. Ebben segíthetnek Önnek a szabadon sugárzó fali lámpatestek vagy azok mobil változatai. Ez utóbbit egy kisebb állványra szerelik, így mozgatható akár egyik sátorból a másikba.

Amennyiben Ön nem csak a növénytermesztésben érdekelt, akkor tudja meg, hogy hogyan hasznosíthatóak a Hollandimpex csírátlanító eszközei az állattenyésztésben!
Sok esetben alapvető kritérium, hogy a lámpák speciális bevonattal is el legyenek látva, amelyek törés esetén meggátolják a szilánkok szétszóródását. Fali lámpatestek esetében például ez az égő ajánlott.

Kondenzvíz tisztítása – Hogyan?

Ha fóliás termesztésről van szó, akkor lényeges lehet a visszanyert kondenzvíz fertőtlenítése is. Szerencsére ma már olyan UV-C lámpás készülékekkel is találkozhat, amelyek a víztisztításban is segítenek Önnek. De mit kell tudni ezekről a termékekről?
Nos, a professzionális víztisztító készülékek gyakorlatilag minden mikroorganizmust elpusztítanak, amelyek korábban a vízben szaporodtak el. A módszert hatékonyan alkalmazzák az uszodák, házi medencék, sőt még a nagyvárosok ivóvizének csírátlanítására is.
Sokrétű felhasználása miatt is méltán nevezhető az egyik leghatásosabb technológiának, így legyen szó felület-, lég- vagy vízfertőtlenítésről, az UV-C lámpákban és az azokkal kiegészített készülékekben nem fog csalódni!

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet

csimpistore.com - 2022 június - LinkMarketing - 2

Maradjunk kreatívak!

A kreativitás csak akkor valósulhat meg, ha a fantáziánk szabadon, kötöttségektől mentesen szárnyalhat.

Nincs több cikk