Miután Csollány Szilveszter özvegye segítséget kért a hitel részletei miatt, kiderült, pontosan mekkora adósságot kell törlesztenie.

Ahogy mi is megírtuk, Csollány Szilveszter özvegye a Magyar Tornaszövetségtől és Orbán Viktortól is segítséget kért, mivel nem tudja fizetni a törlesztőrészleteket, és attól tart, el fogják árverezni a házukat. A Blikk kiderítette, hogy a tornász családja 189 394 svájci frankos banki hitelt vett fel a házra, ami mai árfolyamon mintegy 76 millió forint (plusz járulékai) tartozást jelent, írja a 168.

A Honvédelmi Minisztérium Sajtóosztály tájékoztatása szerint az özvegy havonta 745 960 Ft járadékot kap, amíg legfiatalabb gyermeke be nem tölti a 18. életévét, emellé kér támogatást. Az ügyben a Magyar Olimpiai Bizottság is kiadott egy közleményt.

A MOB mindig is gondoskodott a bajnokairól és érmeseiről, így természetesen nem feledkezik meg a tragikusan fiatalon elhunyt Csollány Szilveszterről sem.

“A MOB minden tőle telhető jogi és egyéb segítséget megad tornász olimpiai bajnokunk családjának is.”

A jogászokkal és a családdal történt egyeztetést követően ugyanakkor azt az információt kaptuk, hogy nincs folyamatban végrehajtás, a követelés rendezésére minden lehetőség adott

– közölték.

Kapcsolódó cikk

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet