A cukormentes életmód mentette meg a szívbetegségben szenvedő brit nő életét

Sophie Tyrell súlyos szívbetegsége után cukormentes étrendbe kezdett, amely megváltoztatta nem csak az egészségét hanem az életét is.

A cukorfogyasztástól egyre rosszabbul lett

A sok cukor fogyasztása nem csak cukorbetegséghez vezethet, de a depressziót is fokozza. Viszont a diétás életmódnak is megvannak a veszélyei, hiszen gyomorgörcsöt okozhat.

Sophie Tyrell műtét után felépülése életének rendkívül sötét időszaka volt. Súlyos szívbetegsége miatt operálták meg a nőt, amely annyira kimerítette hogy a lakását sem tudta elhagyni. Barátai látogatásakor is nehezen tudott ébren maradni. A cukorfogyasztás viszont súlyosbította a nő tüneteit, és rájött, hogy a hideg pulykahús segíti teste regenerálódását, írja a Vogue.

Sophie Tyrell
Sophie Tyrell életét a reformétkezés mentette meg / Fotó: Vogue

Sophie Tyrell egy átlagos, 25 éves fiatal nő, aki két végén égette a gyertyát. Aktív életmódot folytatott és csatlakozott a Three Peaks Challenge hegymászós kihíváshoz. Ennek keretében megmászta Anglia legmagasabb hegycsúcsait egy nap alatt. Részt vett maratoni futásokon és a London-Párizs biciklis versenyen is. Éppen ezért sokként érte, mikor kiderült Wolff-Parkinson-White-szindrómában szenved, amely egy súlyos szívbetegség. Abnormálisan gyorsan ver a szíve, mondhatni egy időztetett bombaként, amely bármelyik pillanatban a halálát okozhatta volna a szerencsétlen nőnek.

Meghalt egy 27 éves fitt nő, aki éhgyomorra ivott sört

A brightoni fiatal lány a barátai szerint ritkán ivott alkoholt, és nagyon odafigyelt arra, hogy egészségesen táplálkozzon, sokat sportoljon, számolt be a brit . Július elsején azonban anélkül kezdett el sörözni, hogy előtte bármit is evett volna ez pedig tragédiához vezetett. No Description Bradford szervezetében ugyanis a hirtelen megivott alkoholmennyiség ketoacidózist, vagyis súlyos anyagcsere-rendellenességet okozott, ami a halálához vezetett.

Az életmentő szívsebészeti beavatkozások előtt számos orvosi tesztet hajtottak végre Sophie Tyrellen. Orvostanhallgatók kísérleteztek rajta, adrenalint pumpáltak a szívébe. Szörnyű élményeken ment keresztül Tyrell. Volt, amikor a könnyei is kicsordultak a kellemetlenségek miatt. A betegsége, mint később kiderült, az extrém ételintolerancia szövődményeként alakulhatott ki, vélték a szakemberek.

Az első műtétet 2012 májusában hajtották végre a beteg nőn, amely sikertelen lett. Később szeptemberben ismét felnyitották nő testét, hogy megismételjék az operációt.

A gyógyulási folyamat annyira borzasztó volt a fiatal Tyrell számára, hogy még a kanapéról sem tudott felkelni. Azt tapasztalta, ha cukros élelmiszereket fogyaszt a teste extrémen reagál jelezve, hogy el kell hagynia az édesítőszerek fogyasztását a táplálkozásából.

Saját termékeket kezdett árulni

A reformtáplálkozás kialakítása során rá kellett döbbennie Tyrellnek, hogy a legtöbb üzletben kapható élelmiszer tartalmaz finomított cukrot. Ezért kishúga, Gracie házilag készítette el számára a cukormentes étkeket, többek között még brownie süteményt is sikerült előállítania cukor nélkül.

cukormentes brownie
Cukormentes brownie sütemény (a kép illusztráció) / Fotó: Receptvadasz

Tyrell miután felgyógyult férjével Szingapúrba költözött. Egy táplálkozással kapcsolatos blogot indított, hogy megossza a cukormentes étkezéssel kapcsolatos tapasztalatait, amely a diabéteszes emberek életét is megkönnyítheti. A legújabb felmérések szerint az Egyesült Királyságban 3,9 millió cukorbeteg ember él.

Sophie Tyrell és Gracie
Sophie Tyrell és Gracie / Fotó: Vogue

A blog végül ahhoz vezetett, hogy 2015-ben piacra dobtak egy vegán, cukor- és gluténmentes ropogtatni valót, amelyből már több millió darabot adtak el. Így Schobert Norbihoz hasonlóan, tapasztalatait felhasználva, az egészséges táplálkozásra építette fel saját vállalkozását.

Cookie Monster Cookies GIF by Sesame Street – Find & Share on GIPHY

Sesame Street gifs

 Tyrell fontosnak tartja a cukormentes életmód üzenetének terjesztését, annak ellenére, hogy néha elcsábul egy-egy nyalánkságnak. Ilyenkor tudomásul veszi, hogy rosszul lesz. Az életmód a rákos betegeknek is segíthet, hiszen bizonyított, hogy egyes daganatok fejlődését elősegítik a cukros ételek. Tyrell életét tehát nem csak egészségügyi szempontból változtatta meg a cukormentes diéta, hanem ebben találta meg küldetését és a vállalkozásával az élete teljesen átalakult.


Ez is érdekelhet

Top sztorik a rovatból