Hosszú ideje, már 30 éve meghatározó tagja a hiphop világának a Cypress Hill. A debütalbumuk előtt tisztelegve pedig a Tres Equis névre keresztelt képregényt publikálnak.

Tres Equis: a három iksz

A legendás latin hiphopformáció, a Cypress Hill első, 1991-ben megjelent, azonos című lemeze akkoriban dupla platina lett. Az azóta kultikussá vált albumon hallható a How I Could Just Kill A Man című slágerük is, amely azért fontos, mert ezen dal alapozta meg a későbbi sikereiket.

Cypress Hill Album 30 Eves Kepregeny
30 éve jelent meg a Cypress Hill azonos című debütáló albuma, amelyet képregénnyel ünnepelnek / Fotó: DJMag

A tagok Tres Equis (Három X) című képregénnyel idézel fel a karrierjük kezdetét, de persze a lemezt is újrakiadják bakelit formátumban, írja a DJMag.

Klasszikus Cypress Hill-karakterek is fellelhetők a képregényben

“XXX évvel ezelőtt az innovatív trió zenetörténelmet írt, miután összekeverték a keleti parti alapokat a nyugati parti Chicano stílussal, hogy egy teljesen új hangzással álljanak elő” – olvasható a képregény szinopszisában.

Kapcsolódó cikk

A leírásban kitérnek arra is formáció tagjai, hogy “mielőtt zeneipari ikonokká váltak volna, Louis és Senen csak két tini cholo volt, akik próbáltak nem bajba kerülni az utcán.”

A Tres Equis képregény olyan klasszikus Cypress Hill-karaktereket vonultat fel, mint Officer O’Malley vagy épp Sister Maggie.

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet