Czutor Zoltán arról beszélt, hogy mennyi esélyét látja annak, hogy a mesterséges intelligencia leváltja az előadókat a zeneiparban.

Czutor ZoltánReggeli vendége volt, ahol a mesterséges intelligencia volt a fő téma. A zenész elárulta, már évtizedek óta jelen van a zeneiparban a mesterségesen, algoritmusok által létrehozott dalok, de mégsem tart attól, hogy a gépek leváltják az embereket, írja24.hu.

Attól félek, hogy a mesterséges intelligencia valami olyasmit csinál, amiről nem tudunk majd beszélgetni, mert senki élő ember nem tudja. Valami történik majd, aminek az áldozatai leszünk.

“Nyilván nem tudom megmondani, hogy mi az. Pont ez a lényege, hogy valamit kitalál majd a mi irányításunk és a tudtunk nélkül” – magyarázta, hozzátéve, hogy  „a gonosz célra felhasznált technikától mindig is tartania kellett az emberiségnek, és mindig rajta kellett, hogy tartsa a kezét.”

Azért nem érzem akkora veszélynek, mert annak sem látom az esélyét, hogy valaki mondjuk egy mű Czutor Zoltánnal akarna elmenni bulizni vagy éppen ágyba bújni, vagy azt akarja, hogy a robot Czutor Zoltán vigye le a gyerekét sétálni

– tette hozzá. ChatGPT-vel már ők is próbáltak dalszöveget írni, de nem volt megelégedve az eredménnyel. 

Szerintem azt még mindig nem tudja a gép, hogy nagyon meglepjen bennünket, és olyan finomságokat, textúrákat belevigyen bármilyen műalkotásba, amihez tényleg az ember kell ott és abban a pillanatban, meg az a tehetség kell

– elmélkedett, hozzátéve, hogy úgy gondolja, a mesterséges intelligencia ilyen értelemben nem tud meglepetést okozni. 

Kapcsolódó cikk

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet