Danny Ramadan kanadai-szír írót, melegjogi aktivistát megverték a Szigeten, mert azt hitték, roma

A történetet a kanadai nagykövet, Isabelle Poupart osztotta meg a Twitteren #NotMySziget (Nem az én Szigetem) hashtaggel. Azt írja, sokkolva tapasztalta, hogy a fesztiválon múlt pénteken egy fehér fiatal férfiakból álló csoport megverte a Vancouverben élő, de damaszkuszi születésű írót és melegjogi aktivistát, Danny Ramadant.

A kanadai-szír író a könyvéről tartott előadást a Szigeten. Az elkövetők azért verték meg, mert azt gondolták róla, hogy roma.

“2018-ban. Európában. Ez elfogadhatatlan. Harcoljunk együtt a rasszizmus és az előítéletek ellen.”

No Title

Given the strong #AgainstRacism focus and the inclusive spirit at #Sziget2018, it was very shocking for me to learn that last Friday, a group of white young men verbally & physically assaulted the Damascus-born now Vancouver-based author & LGBTQ activist @DannySeesIt …

A Sziget – ahogy korábban is – rasszizmusellenes kampányt is futtatott, idén szívekkel és szivárványokkal díszített plakátokkal hirdették, hogy fogadjuk el egymást.

Az esetről az Index megkérdezték a Szigetet is, akik azt írták:

“A Szigeten pont az a jó, hogy nem hullik termékeny talajra egy ilyen szélsőséges vélemény, mindemellett mélységesen elítéljük, ha ilyen eset megtörténik. Azt azonban hisszük, hogy egy esetből nem lehet messzemenő következtetéseket levonni a teljes Szigettel kapcsolatban, s bár ez a Szigeten történt, nem a Sziget szellemiségét tükrözi, hanem éppen ellentétes azzal.”

Ez is érdekelhet

Top sztorik a rovatból