Freddie Mercury után David Bowie is megkapja a maga Bohém rapsziódiáját. Film készült Stardust címen Bowie életének egyik szeletéből. A brit legenda megalkotta Ziggy Stardust karakterét, és a film ezen időszakot veszi górcső alá.

A Stardust nem David Bowie egész életét dolgozza fel, de igen fontos időszakát. Majd’ 50 évvel ezelőtt, 1971-ben megalkotta Ziggy Stardust karakterét, alteregóját Bowie. Az énekes-dalszerző talán legismertebb időszakáról beszélünk.

Bowie 4
David Bowie Alteregója, Ziggy Stardust / Fotó: Nme

Ziggy Stardust a Marsról érkezett a Földre, aki már tudja, hogy a bolygónknak mindössze 5 éve van hátra.

David Bowie az első amerikai turnéján mutatta be az alteregót a rajongóinak – addig a pillanatig sosem látott még a popvilág olyat.

A Stardust főszerepét Johnny Flynn játssza, akit már ismerhetünk a Lovesick sorozatból. De nem csak a filmvilágból lehet ismerős: Johnny Flynn & The Sussex Wit énekese is.

Hallgasd meg Freddie Mercury és David Bowie különálló vokálját 1981-ből!

A brit Queen együttes 1981 nyarán a Hot Space album egy új dalának rögzítése miatt utazott a svájci Mountain Stúdióba, ahol David Bowie szintén ekkorra ütemezte a Párducemberek (Cat People) főcímdalának felvételeit. Egy idő után Bowie csatlakozott a népszerű együtteshez. Az eredeti ötlet az volt, hogy a “Cool cat” számhoz fog háttér vokálozni.

A Hollywood Reporter értesülése szerint Jena Malone és Marc Maron is helyet kapott a filmben. A rendezői székben az Emmy-díjas Gabriel Range ül, míg a forgatókönyvet Christopher Bell jegyzi.

Azonban nem mindenki örül ennek a hírnek. Bowie fia, Duncan Jones Twitteren üzente meg aggályait a készítőknek.

No Title

Im not saying this movie is not happening. I honestly wouldn’t know.Im saying that as it stands, this movie won’t have any of dads music in it, & I can’t imagine that changing. If you want to see a biopic without his music or the families blessing, thats up to the audience.

Mint írja:

[perfectpullquote align=”left” bordertop=”false” cite=”” link=”” color=”” class=”” size=””]Nem azt mondom, hogy a film nem készül el. Őszinté nem tudhatom. Csak azt mondom, hogy, ahogy a dolgok jelenleg állnak, apám zenéje nem fog felcsendülni ebben a filmben. És nem tudom elképzelni sem, hogy ez változni fog. Ha akartok látni egy életrajzi filmet az ő zenéje nélkül vagy a család beleegyezése nélkül, a közönségen múlik.[/perfectpullquote]

Az örökös most ugyan visszafogottan reagált, de korábban megüzente a készítőknek, hogy “dugják fel oda, ahová nem süt a nap.”

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet

Nincs több cikk