Hallgatom David Bowie Stardustjáról szóló filmjében nem lesznek Bowie-számok

David Bowie Stardustjáról szóló filmjében nem lesznek Bowie-számok

Promóció

Ha azt gondoltad, a hamarosan érkező David Bowie-filmben, a Stardustban garantáltan felcsendül néhány David Bowie-szám, akkor tévedtél. A Dazeddigital szerint a film nem kapta meg se a család áldását, se a jogokat a zenéhez.

Promóció
- Advertisement -

Bowie fia, Duncan Jones a twitteren osztotta meg a hírt, a Marc Maront és Johnny Flynnt szerepeltető film egyetlen szám használatára sem kapott engedélyt. Sőt, egyetlen életrajzi film sem kapott jogokat. Azzal folytatta, nem tudja, meghiúsul-e a film. De bármi is lesz, a közönségen áll, megnézne-e egy David Bowie-filmet a zenéi és a család támogatása nélkül.

Film készülhet David Bowie életéből – Jön a Stardust

Freddie Mercury után David Bowie is megkapja a maga Bohém rapsziódiáját. Film készült Stardust címen Bowie életének egyik szeletéből. A brit legenda megalkotta Ziggy Stardust karakterét, és a film ezen időszakot veszi górcső alá. david bowie film, stardust film, ziggy stardust film, david bowie élete film


A Stardust producere a Salon Pictures, az a cég, ami a McQueen című filmért is felelős. Jones közleményére reagálva azt nyilatkozták, a Stardust nem igazán egy életrajzi film, és soha nem is tervezték használni a dalokat.

Hallgasd meg Freddie Mercury és David Bowie különálló vokálját 1981-ből!

A brit Queen együttes 1981 nyarán a Hot Space album egy új dalának rögzítése miatt utazott a svájci Mountain Stúdióba, ahol David Bowie szintén ekkorra ütemezte a Párducemberek (Cat People) főcímdalának felvételeit. Egy idő után Bowie csatlakozott a népszerű együtteshez. Az eredeti ötlet az volt, hogy a “Cool cat” számhoz fog háttér vokálozni.


A producerek tisztában voltak vele, hogy nagyon ritkán kapnak jogokat Bowie zenéjére, tudták, nem lesz lehetőségük használni a dalokat. A film viszont nem támaszkodik David Bowie számaira. Helyette olyan dalokat fognak felhasználni, amiket Bowie feldolgozott az eredeti, Bowie tulajdonában állók helyett.

Promóció
Promóció
Promóció

legnépszerűbbek

A WHO üzeni: ezeket tartsd be, hogy ne kapd el a koronavírust

Az ENSZ Egészségügyi Világszervezete (WHO) ajánlásokat tett közzé, milyen szabályokat érdemes betartani a megelőzés gyanánt, valamint mik a koronavírus tünetei.

Az olasz nővér megmutatta, milyen káros hatásai vannak a koronavírusnak

Egy olaszországi nővér a koronavírus frontvonalából posztolt.

Így teszi tönkre a tüdőt a koronavírus

A felvételek az egyik olyan kínai páciens tüdejéről készültek, aki még tavaly decemberben hunyt el Kínában.
Promóció

a szerk. ajánlása

Andy Warhol cipőillusztrátorként kezdte – Érdekességek a pop-art atyjáról

Andy Warhol a XX. század egyik legmeghatározóbb művésze volt.

Laczkovich Borbála, a Banksy-kiállítás kurátora: „A felszín mögött egy komplex és ellentmondásos képet kapunk”

Laczkovich Borbála, a Godot Kortárs Művészeti Intézet kurátora segítségével tisztába tesszük, mit is jelent egy Banksy-mű hitelessége, jogos-e a művész szellemiségére hivatkozni a kiállítás ellen, miközben jópár műhelytitokra és felszín alatti sztorira is fény derül.

Saiid: „Ugyanaz a vonat, csak lecsatoltak egy pár vagont”

A lényeg, hogy az „élet szörfdeszkáján” sodródni és ride-olni is ugyanolyan jó lehet!

ez is érdekeltéged
<3