Ha azt gondoltad, a hamarosan érkező David Bowie-filmben, a Stardustban garantáltan felcsendül néhány David Bowie-szám, akkor tévedtél. A Dazeddigital szerint a film nem kapta meg se a család áldását, se a jogokat a zenéhez.

Bowie fia, Duncan Jones a twitteren osztotta meg a hírt, a Marc Maront és Johnny Flynnt szerepeltető film egyetlen szám használatára sem kapott engedélyt. Sőt, egyetlen életrajzi film sem kapott jogokat. Azzal folytatta, nem tudja, meghiúsul-e a film. De bármi is lesz, a közönségen áll, megnézne-e egy David Bowie-filmet a zenéi és a család támogatása nélkül.

Film készülhet David Bowie életéből – Jön a Stardust

Freddie Mercury után David Bowie is megkapja a maga Bohém rapsziódiáját. Film készült Stardust címen Bowie életének egyik szeletéből. A brit legenda megalkotta Ziggy Stardust karakterét, és a film ezen időszakot veszi górcső alá. david bowie film, stardust film, ziggy stardust film, david bowie élete film


A Stardust producere a Salon Pictures, az a cég, ami a McQueen című filmért is felelős. Jones közleményére reagálva azt nyilatkozták, a Stardust nem igazán egy életrajzi film, és soha nem is tervezték használni a dalokat.

Hallgasd meg Freddie Mercury és David Bowie különálló vokálját 1981-ből!

A brit Queen együttes 1981 nyarán a Hot Space album egy új dalának rögzítése miatt utazott a svájci Mountain Stúdióba, ahol David Bowie szintén ekkorra ütemezte a Párducemberek (Cat People) főcímdalának felvételeit. Egy idő után Bowie csatlakozott a népszerű együtteshez. Az eredeti ötlet az volt, hogy a “Cool cat” számhoz fog háttér vokálozni.


A producerek tisztában voltak vele, hogy nagyon ritkán kapnak jogokat Bowie zenéjére, tudták, nem lesz lehetőségük használni a dalokat. A film viszont nem támaszkodik David Bowie számaira. Helyette olyan dalokat fognak felhasználni, amiket Bowie feldolgozott az eredeti, Bowie tulajdonában állók helyett.

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet

Nincs több cikk