Számos más sajtóorgánum mellett a Variety is exkluzív hozzáférést kapott a David Bowie életét bemutató Stardust film első nyilvános jeleneteihez. A film szerdán került bemutatásra egy online premier keretein belül. 

Online premier

A Gabriel Range és Christopher Bell által írt és rendezett film, a Stardust David Bowie életét és hírességgé válásának főbb mérföldköveit tárja a nézők elé. Eredetileg a Tribeca Filmfesztiválon került volna bemutatásra, de az esemény koronavírus következtében történt elhalasztása folytán a szervezők egy privát online portálon pótolták be az eseményt. 

David Bowie Stardust Scaled
Online Premier Keretén Belül Mutatták Be A Bowie-Ról Készült Filmet / Fotó: Részlet A Filmből

Erre a Film Constellation, egy nemzetközi eladásokért felelős vállalat adott lehetőséget egy mikró-weboldal létrehozásával. Szerdán délután 4 órakor került sor az élő közvetítésre a Zoom-on keresztül, ahol a meghívottak Range-dzsel és a film szereplőivel, Johnny Flynn-el, Marc Maronnal és Jena Malone-nal beszélgethettek. A rövid bemutatkozás után került sor a film premierjére, írja a Variety. 

Film egy földöntúli jelenségről

A film 1971-ben játszódik, az ekkor 24 éves Bowie Amerikában tett első útjára hívják a rendezők a nézőket társul. Ekkor azonban még az Egyesült Államok aligha volt felkészülve a Bowie-jelenségre.

David Bowie, aki eladta a világot – Érdekességek a rocklegendáról

David Bowie, aki eladta a világot – Érdekességek a rocklegendáról Say my name, say my name? Bowie már karrierje elején eldöntötte, hogy megváltoztatja a nevét, így lett született David Robert Jones-ból Tom Jones 1965-ben. Ezzel megelőzte, hogy a későbbiekben esetlegesen összekeverjék a Monkees énekesével, Davy Jones-szal.

A film bemutatja az előadó életének jelentőségteljes eseményeit és inspiráció forrásait, amik nagy mértékben hozzájárultak későbbi alteregója, Ziggy Stardust megszületéséhez. Ez a transzformáció ugyanis a világ egyik legismertebb kulturális ikonjával ajándékozta meg a világot. 

[perfectpullquote align=”left” bordertop=”false” cite=”” link=”” color=”” class=”” size=””]A célom a film elkészítése során az volt, hogy bemutassam, hogyan válik valaki művésszé, valójában mi hajtja arra, hogy alkosson. Jelen esetben ez a valaki most az a sztár David Bowie, aki többek közt Ziggy Stardust, Aladdin Zane vagy Thin White Duke alakjában vált széles körökben ismertté. Ő az a valaki, aki mindig távolról volt csak látható, a maszk mögött pedig egy istenség, egy földöntúli jelenlét rejtőzött. Még a tökéletesen megrendezett halála is arról tanúskodik, hogy nem egy szokványos ember volt[/perfectpullquote]

– meséli Range. A film a brit Salon Pictures és a kanadai Wildling Pictures közreműködésében készült. 

Top sztorik a rovatból

Nincs több cikk

Ez is érdekelhet