Hivatalosan is emlékmű lett a londoni pavilon, ahol David Bowie fesztivált szervezett

Hivatalosan is angliai nevezetességgé kanonizálták a londoni Beckenhamben található szabadtéri pavilont, írja a DazedA Bowie-színpadként ismert vasépítményen íródott a legendás zenész Life on Mars slágere is.

London nevezetességeihez jegyezték a beckenhami Croydon Road-on található pavilont, ahol az egynapos Growth Summer Fesztivált is tartották. Az egynapos rendezvényen Bowie adományokat gyűjtött a Beckenham Arts Lab porjektjéhez.

bowie színpad beckenham második kategória
A Bowie-színpad / Fotó: Historic England / Chris Redgrave

Az előjegyzés apropóján a pavilont felújítják, melynek engedélyeztetése jelenleg is folyik. A projekthez szükséges pénzösszeget a ma ötven éves Bowie’s Beckenham Oddity fesztivál belépőiből gyűjtik össze.

David Bowie most már a Barbie által is halhatatlan

A Bowie-ra keresztelt baba vörös hajú, hatalmas fülbevalót, fémes csillogású nadrágot és felsőt, valamint magas talpú piros csizmát visel – írja a . My knee-jerk reaction was negative. But on second thought A) it’s cool to see Barbie gender bending and B) I bet Bowie would have gotten a kick out of this.


Wendy Faulker, a fesztivál szervezője azt mondta, a halhatatlan zenész még halála előtt szerette volna renováltatni a színpadot, mivel nagyon fontos volt a számára. A bejegyzett státusznak köszönhetően pedig ennek most már semmi akadálya. A jubileumi eseményt augusztus 17-én szervezik meg.


Ez is érdekelhet

Top sztorik a rovatból