Van egy szálloda Londonban, amely egy különleges eseménynek adott helyszínt 1973. július 3-án. A Hotel Café Royalban történt, hogy ezen a napon David Bowie megrendezte a mára már híressé vált “utolsó vacsorát”, és búcsút mondott korábban kitalált alteregójának,  Ziggy Stardustnak.

Az eseményen többek között Lou Reed és Mick Jagger is részt vett. A Hotel Café Royal most szeretné ezt valahogyan viszonozni. A szálloda állandó emlékhelyet tervez nyitni tiszteletadásul a néhai sztárnak.

A bár neve nem is lehetne más, mint Ziggy’s, és Bowie-dalok inspirálta italokat ihatunk benne. Az 1972-es The Rise and fall of Ziggy Stardust and the Spiders From Mars album olyan koktélokat ihletett, mint a Darkness and Disgrace, de a Tigers on Vaseline-t is meg lehet majd kóstolni.

Mick Lou And Bowie 4 1
Lou Reed, Mick Jagger És David Bowie Az “Utolsó Vacsorán” / Fotó: Mick Rock

A Ziggy’s Bart Mick Rock ritkán látott fotói fogják díszíteni. Rock volt az énekes hivatalos fotósa 1973-ban. És persze zenegép is lesz a bárban.

[perfectpullquote align=”left” bordertop=”false” cite=”” link=”” color=”” class=”” size=””] David Bowie nagyon fontos szerepet játszott a Café Royal történetében. Illendőnek tűnt, hogy tiszteletünket fejezzük ki egyik legnagyobbra becsült vendégünk előtt   [/perfectpullquote]

– mondta Fabio Spinetti, a szálloda bár és ital menedzsere.

A Bowie-tematikus koktélbár szeptember 20-án nyílik.

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet

Nincs több cikk