Defekt általában akkor következik be, ha az autó gumijával valamilyen éles tárgyra hajtunk, ami kiszakítja azt. Nem kizárólag ettől következhet be egyébként defekt, hiszen akár a túlfújt gumi miatt is megtörténhet ez a nem várt esemény.

A megfelelő nyomásra mindig érdemes ügyelni éppen ezért, és attól sem negatív, sem pozitív irányba nem érdemes eltérni. Az optimálisnál alacsonyabb guminyomásnál ráadásul többet is fogyaszt az autó. Ha túl nagy a nyomás, akkor pedig könnyen defekt lehet a dolog vége, legyen az akár jó minőségű nyári vagy téli gumi.

Ha a defekt vezetés közben következik be

Rendkívül bosszantó, ha reggel, amikor indulnánk, azt tapasztaljuk, hogy egyik, másik, esetleg mindegyik kerék leeresztett. Ez azonban legfeljebb ahhoz vezet, hogy elkésünk onnan, ahova indultunk, balesethez nem.

Ha azonban menet közben kapunk defektet, az rendkívül veszélyes. Különösen, ha autóúton vagy autópályán, nagy tempónál történik mindez. Amennyiben ez történne, akkor paradox módon érdemes kissé növelni a jármű sebességét, mielőtt leállítanánk. Így stabilan az úton tarthatjuk a járművet, és meg tudunk majd állni biztonságosan.

Nagyon fontos, hogy defektes gumiabronccsal semmiképpen se próbáljunk meg tovább közlekedni. Ilyenkor ugyanis a jármű irányítása rendkívül nehézzé válik, sokkal nehezebb lesz irányt váltani. Ráadásul tartós tovahaladás esetén károk keletkezhetnek a felniben és akár az autó más részeiben is.

Ezekre kell ügyelni, ha gumicserére kerül sor

Fontos tudnivaló, hogy az újonnan felkerülő gumiabroncsnak mind a szerkezetét, mind a típusát tekintve illeszkednie kell a másik három gumihoz. Amennyiben négykerék-meghajtású autóról van szó, és nem frissen felszerelt gumikon futott, akkor a defektes gumin kívül a többit is célszerű cserélni. Így meg lehet előzni a csúszásgátló rendszer meghibásodását.

Amennyiben defekttűrő abroncsok voltak a gépkocsin, akkor normál változatú autógumira gond nélkül le lehet váltani. Fordítva azonban nem feltétlenül működik a dolog. A defekttűrő gumikat ugyanis csak speciális, pántperemmel rendelkező felnikre lehet felszerelni. Ezenkívül a defekttűrő gumiknak a súlya is más, mint a normál nyári vagy téli gumiknak.

A kerékcsere menete

Ha eddig eljutottál, akkor minden bizonnyal rászántad magad, hogy nem kérsz segítséget, magad fogod elvégezni a kerékcserét. Fontos, hogy amennyiben nem rendelkezel kellő rutinnal, inkább többször is olvasd el ezt a részt, és tarts be minden lépést.

Először húzd be a kéziféket és tedd sebességbe a kocsit! Így megakadályozhatod, hogy elguruljon kerékcsere közben. Ezt követően lazíts a felnin lévő csavarokon, majd emel,ővel emeld meg az autót. Ezt követően csavard ki teljesen a defektes keréken lévő csavarokat és távolítsd el azt!

Ha mindezzel megvagy, a helyére illesztheted a pótkereket, majd igazítsd bele a csavarokat. Miután az autót visszaengedted a talajra, rögzítsd a csavarokat!

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet

e-kert.hu - 2022 november - LinkMarketing - 5

Egy fém tárolóra minden kertben szükség van

Számos olyan holmi fordul elő egy kertes házban, amit csak időszakosan használunk, és nem mindig megoldott az, hogy ezeket a dolgokat úgy pakoljuk el, hogy megőrizzük azok épségét és funkcióját.

https-__cupydo.hu_ - 2022 november - Cikk2

Eleged van a kapcsolatszédelgőkből?

Társat keresni sosem egyszerű, az online térben pedig még kevésbé az, hiszen az internet mögé bújva mindenki sokkal többet enged meg magának, mindenki sokkal lazábban kezeli a dolgokat, mint ahogy amúgy személyesen tenné.

The,Girl,With,The,Puppy,In,Bed.

A legkényelmesebb fekvőalkalmatosságok vendégeink számára

Biztosan előfordult már veled is, hogy szívesen vendégül fogadtad volna a rokonságot, vagy esetleg egy átmulatott este után adtál volna fekvő helyet egy barátnak, de mivel nem volt erre alkalmas fekvőalkalmatosságod, sajnos búcsút kellett mondani az ötletnek.

vagyaim.hu - 2022 november - LinkMarketing - 4

Tuti tippek felnőtteknek!

Az anális közösülés amilyen izgató, olyan fájdalmas is lehet abban az esetben, ha nem a megfelelő körülmények között kerül rá sor.

https-www.foliasjuci.hu-2022 november - Cikk6

Érezd magad otthon úgy, mint egy Loire menti kastélyban!

Merésznek tartod ezt a kijelentést? Pedig nem kell szerénykedned, mert ha tetszik a pompázatos királyi stílus, vagy csak pár kiegészítő erejéig lopnád be lakásodba, akkor simán megvalósíthatod otthon is azt az életérzést, amit egy kastély fényűző lakosztályában érezhetsz.

https-__griffwebshop.com_ - 2022 október - Cikk3

A laza viselet, amelyet nem is olyan egyszerű összeállítani

A spotzakó-farmer összeállítások laza eleganciát sugároznak, amennyiben sikerül jól eltalálni mindkét ruhadarabot. Stylistokat, szakértőket és persze az ilyen összeállításokat kedvelő férfiakat kérdezve, általános vélekedés, hogy a legjobb, ha sötétebb színű nadrágot választasz.

18650-akku.hu - 2022 október - LinkMarketing - 1

Az e-cigik hajtómotorjai, az akkumulátorok

Az e-cigaretta népszerűsége napjainkban töretlen, hiszen a hagyományoshoz képest számos előnnyel rendelkezik, nemcsak árban, de az egészségügyi kockázatokat tekintve is. Sokaknak segíthet az ártalmas dohányzásról való leszokásban, hiszen alapjaiban ugyanazt az érzést nyújtja, mint a klasszikus változat.