A design tapéták exkluzív megjelenése minden helyiséget érdekessé, izgalmassá tud tenni. Érdemes tudatosan választani ilyen tapétát, amely kihangsúlyozza a bútorok stílusát, uralja az enteriőrt. De mit kell tudni a design tapétákról? Miben különlegesek, és milyen mintát érdemes választanunk?

Mik azok a design tapéták?

A design tapéták mind mintájukban, mind anyagukban exkluzív és különleges tapéták. Sokszor designerek vagy művészek alkotásai. Általában igazodnak az aktuális lakberendezési irányzatokhoz, azonban azt sajátos, izgalmas, művészi módon teszik. Aki igazán különleges enteriőrt szeretne megtervezni, annak érdemes körülnéznie a design tapéták között. A legtöbb lakberendezési stílushoz lehet találni ilyen tapétákat, melyekre a különböző művészettörténeti, kultúrtörténeti korszakok, hangulatok is inspiráló hatással vannak, ezért visszatükröződnek bennünk azok hatásai is. Ez pedig még izgalmasabbá teszi a tapéták megjelenését.

Milyen anyagból készülnek?

Míg régebben a tapéták bőrből vagy textilből készültek, addig a tapéta tömeges elterjedésének hátterében a papírra épülő technikai újítások álltak, ezért a tapéták már jellemzően papírból készülnek.
Napjainkban kuriózumnak számít a különböző izgalmas anyagok megjelenése a tapétákon. A designer tapéták alkotói pedig előszeretettel használnak más anyagokat is, általában több anyag kombinálásával készülnek ezek a művészi kivitelek. Ilyen lehet a történelmi múlttal már rendelkező bőr, de az üveg, sőt, a kristályok, kisebb kövecskék is megjelenhetnek egy-egy tapétán. A selyem a luxushatás miatt szokott jelen lenni a prémium helyre szánt tapétákon, de a bambusz és a nád is nagyon elterjedt alapanyag a legújabb, természetközeli trendek miatt.

Hova érdemes design tapétát választani?

A válasz az, hogy tulajdonképpen bármelyik helyiségbe. Hiszen egy előszobába, nappaliba vagy dolgozószobába ugyanúgy kerülhetnek design tapéták, mint egy ügyvédi irodába, szépségszalonba vagy hotelbe.

Ha a stílus miatt aggódunk, akkor megnyugodhatunk, mert szinte minden divatos lakberendezési stílushoz találunk megfelelő design tapétát. Az üvegszálas barokk indák a neobarokk és a glamour stílusú helyiségekbe, a természetes hatású, letisztult vagy épp geometrikus mintájú tapéták a skandináv stílusú otthonokba illenek a leginkább. De találhatunk izgalmas szecesszió vagy épp art deco által inspirált luxustapétákat, melyeket művészien elegáns helyiségekben érdemes használnunk.
Napjainkban divatos a retró stílus. Egy ilyen étterembe, kávézóba vagy akár trendi és izgalmas városi lakásba bátran választhatunk retró stílusú tapétát.
Nagyon divatosnak számít az utóbbi években a mélyzöld buja dzsungelminta, arany kiegészítőkkel és bársonykanapéval kombinálva. Egy ilyen helyiségbe illő tapétát nagy, zöld levelekkel, trópusi hangulattal mindenképp a designer darabok közül válasszunk.

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet

Aerial view floating solar cell power plant with solar cell gene

A napelem jövője – Javítandó tényezők

A klímakárosító fosszilis tüzelőanyagokról a tiszta, megújuló energiaforrások felé történő gyorsuló elmozdulás középpontjában a szén-dioxid-kibocsátás radikális csökkentése áll.

https-__www.szaniteronline.hu_ - 2022 szeptember - Cikk1

Szeretnél takarékoskodni az energiával?

Erre természetesen mindenki azt feleli, hogy persze, hiszen ki szeretne feleslegesen pénzt kiadni? Az elszabaduló energiaárak és a brutális mértékű infláció még a tehetős embereket is ugyancsak próbára teszi, hát még azokat, akik nem rendelkeznek jónak mondható jövedelemmel.

https-__glutenmenteslisztek.hu_ - 2022 szeptember - Cikk3

A tökéletes karácsony speciális diéta mellett is lehetséges

Igaz, hogy még csak nemrégiben köszöntött be az ősz, de mire kettőt pislogunk, már itt is lesz a december és vele együtt a karácsonyi összejövetelek, amelyeknek alapvető részét képezi az evés, és sajnos néha a túlzott mennyiségű vagy egészségtelen ételek elfogyasztása is.

https-__wagnersolar.hu_ - 2022 szeptember - Cikk1

Ismerd meg a jövő napelemes rendszerét!

Ma már nem meglepő, hogy okosrendszerek és -megoldások vesznek minket körül, hiszen az okostelefonok mellett már számos olyan innováció teszi könnyebbé, komfortosabbá a mindennapjainkat, mint az okosotthon programok.

https-__vaszonkepszalon.hu_ - 2022 szeptember - Cikk3

Különleges faliképek saját kezűleg

Ha már unjuk a papírra való rajzolást vagy festést, kipróbálhatunk valami egészen újat: a vászonra való alkotást! Cikkünkben adunk néhány hasznos tippet, hogyan dobhatod fel otthonod általad készített vászon faliképpel, melynek garantáltan nagy sikere lesz!

Low section of woman wearing high heels

Magassarkú – négy tipp, hogyan alakítsd ki a mindennapi viseletre alkalmas cipőket

A magas sarok vonzó, csábító, szexi és nőies. Ez kétségtelen. De nem mindenható és nem egyeduralkodó! Ezt azért hangsúlyozzuk ki, mert sokan, akik nem érzik magukat jól a bőrükben, ha túlságosan magas a cipőjük sarka, szinte szégyenkeznek, és úgy vélik, hogy bizonyára kevesebbek nőiesség terén, mint a többiek. Ez azonban komoly félreértés! Pláne, hogy ma már olyan sokszínű a „sarokkínálat”, hogy gyakorlatilag bárki találhat magának olyan nagyságú, szélességű, kialakítású verziót, ami minden szempontból ideális.

alkalmi-ruha

Milyen alkalmi ruhákat érdemes viselni idén nyáron?

Az alkalmi ruhák tekintetében a férfiaknak könnyű a dolguk, hiszen egy elegáns farmer és ing, aztán már kész is az öltözék, a nőknél azonban nem ilyen egyszerű a dolog. Igaz, a 2022-es nyári divattrendek kínálatában minden stílus megtalálható, legyen az vad, kirívó vagy elegáns, a lényeg, hogy kényelmesen tudjuk hordani, lehetőleg több szezonon keresztül.

blackszerszam.hu - 2022 augusztus - LinkMarketing - 2

Megoldás váratlan helyzetekre

Ha kerültél már olyan előre nem látható helyzetbe, amikor nagyon rövid idő alatt kellett megoldanod a szituációt azért, hogy ne legyen belőle nagyobb baj, akkor tudod, hogy milyen sokat számít a felszerelés.

https-__www.codeguru.hu_ - 2022 augusztus - Cikk2

Izgalmas játékok az otthoni kikapcsolódáshoz

Szerinted is sokkal izgalmasabb a virtuális játékvilág, mint a szürke hétköznapok? Számodra a legjobb időtöltés, ha különleges karakterek bőrébe bújva megismerheted ezeket a nem mindennapi világokat? Ez esetben ez a cikk neked szól!