Ha detonációzár, deflagrációzár vagy lángzár szükséges, akkor érdemes az FNC Italia termékeit keresni. Ahogy a nevéből is már ki lehetett találni, egy olaszországi gyár, ami közel 100 éves szakmai múlttal rendelkezik zárak területén. Sok cég a gyártást már nem az anyaországban végzi, hanem kiszervezi valamelyik másik országba, földrészre, ahol olcsóbban juthat munkaerőhöz. Ez az FNC Italiára nem igaz, a gyártást kizárólag Olaszországban, méghozzá Milánó mellett végzi.

Detonációzárak, deflagrációzárak

A deflagrációzárat akkor lehet alkalmazni, ha a delfagrációzár és a tűz keletkezésének lehetséges helye között a cső nem hosszabb, mint a belső átmérőjének az ötvenszerese.

Ennek hátterében az áll, hogy a cső hosszával arányosan emelkedik a keletkező láng sebessége.
Monojet Langzarak Detonaciozarak Deflagarciozarak
/ Fotó: Monojet Ipartechnika
Egy bizonyos érték alatt (L<50D) a láng terjedésének a sebessége eléri a szubszonikus, azaz a hangsebesség alatti sebességet. Ilyen esetekben pedig nincs szükség bonyolultabb zárakra, elegendő az egyszerűbb kialakítású deflagrációzár is.

Detonációzár

Akkor szükséges detonációzárat alkalmazni, ha a deflagrációzár nem elegendő, azaz a zűr és a tűz keletkezésének lehetséges helye között a cső hossza nagyobb, mint a cső belsőátmérőjének az ötvenszerese. Ha az említett hely között a cső hossza meghaladja az átmérő ötvenszeresét, akkor a láng terjedésének a sebessége eléri a szuperszonikus, azaz a hangsebességet.

Tehát röviden, ha L<50D, akkor a robbanás szubszonikus sebességű és deflagrációzárra van szükség, ha L>50D, akkor a robbanás szuperszónikus sebességű és detonációzárra van szükség. Az átmérő mérete nagyon fontos, ugyanis a deflagrációzár ára alacsonyabb, mint a detonációzáré, de nem szabad ár alapján választani, hanem csakis átmérő által meghatározott paraméterek alapján.

Amennyiben deflagrációzárra vagy detonációzárra lenne szüksége, akkor érdemes benéznie a Monojet armatúrái közé.

A lángzárak

A lángzár valójában nem más, mint hajlított és egyenletes rétegekből álló hőcserélő, ami az energia elvételével, megszüntetésével kiküszöböli, megszünteti a tüzet. Lángzárak esetében az első és legfontosabb szempont nem más, mint hogy a gáz melyik robbanási csoportba tartozik. Négyféle gázcsoportot lehet megkülönböztetni az európai standard szerint: a hidrogén gázokét, az etilén-oxid, butadién gázokét, az etilén, etilén-éter gázokét, valamint a metán, az alkán, az alkoholok, az aceton, a benzol gázokét.

A lángzárak lehetnek csővégi záróak, azaz egyirányúak, illetve csővezetékbe építhetőek, azaz kétirányúak.

Lángázrak esetében a koncentrikus számít standardnek, viszont előfordulhatnak egyéb kivitelek is, például az excentrikus, aminek az alkalmazása akkor indokolt, ha van esély a kondenzációra. Fontos azonban, hogy ezt a kivitelt csak horizontálisan lehet beépíteni.

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet

close-up-smile-woman-brush-teeth-great-health-dental-care-concept-isolated-white-background-asian1

Hogyan válasszunk fogkefét?

Manapság már számos fogkefe típus és márka áll rendelkezésünkre az üzeletek polcain, amelyek közül kiválasztani a megfelelőt nem lesz a legegyszerűbb feladat.

elefantszerszam.hu - 2023 november - LinkMarketing - 6

Vajon milyen feladatokhoz való a hőlégfúvó?

Ha rákattintottál erre a cikkre, alighanem te is gondolkodtál már azon, hogy miért lehet hasznos ez a szerszám, illetve valamilyen munkához éppen fontolgatod a gép megvásárlását, de nem jutsz dűlőre abban a kérdésben, hogy megéri-e neked megvenni, vagy akkor tennéd bölcsebben, ha kölcsönkérsz vagy bérelsz egyet.

httpsbogreguru.hu - 2023 november - Cikk3

Meglepetés egyedi bögrével

A bögrék nagyon hasznos eszköznek minősülnek. Egyértelmű funkciójuk italunk tárolása és elfogyasztásának megkönnyítése.

tacsis zsák1

A megfelelő hálózsákvastagság kiválasztása

A rutinos kismamák és anyukák tisztában vannak vele, hogy a hálózsák a babák és kisgyerekek számára afféle “must have” darab, vagyis elengedhetetlen, hogy legyen belőle otthon legalább egy-két darab.

markus-spiske_prexn5cqai-unsplash

Autónyitás kulcs nélkül

Ebben a cikkben felfedezzük a leggyakoribb autózár problémákat, és azt, hogyan lehet a leghatékonyabban és stresszmentesen megoldani a gondot.

bestmarkt.hu - 2023 november - LinkMarketing - 3

Fényfüzérek és dekorációs fények a hangulatos ünnepekre

Igaz, hogy lassan közelednek az ünnepek, de egy hangulatos dekorfénnyel nem csupán a karácsonyt, hanem magát a lakberendezést, a mindennapjainkat is fel tudjuk dobni, meg tudjuk újítani, mindig attól függően, hogy milyen színt szeretnénk behozni a lakásunkba és mely területeket szeretnénk bevilágítani.

https-__www.homelux.hu_ - 2023 november - Cikk3

Az elektromos fűtőtest előnyei

A tél beköszöntével ismét a fűtésre irányul a figyelmünk: mindenki próbálja a lehető leggazdaságosabban megoldani, hogy meleg legyen a lakásban.

https-__ohsports.hu_ - 2023 október - Cikk2

Sportfogadással kapcsolatos kilátások

Folyamatosan olyan szelvényfotókba futsz bele az interneten, amelyek azt bizonyítják, hogy pár száz forintból százezreket is lehet nyerni, vagy csodastratégiákkal bombáznak, amelyeknek a segítségével ugyan még senki nem nyert, de azért tutira működik?

httpsfilterabc.hu - 2023 október - Cikk1

Mi is az a motoros villaolaj?

A motorok szerelmesein kívül aligha sokan hallották ezt a három szót így egymás után. Nézzünk is utána pontosan hogyan is kell ezt az egészet elképzelni!