Nézem Képzőművészet Elbocsátották a Detroiti Kortárs Művészeti Múzeum igazgatóját a mérgező...

Elbocsátották a Detroiti Kortárs Művészeti Múzeum igazgatóját a mérgező munkakörnyezetről szóló vádak miatt

Promóció

A Detroiti Kortárs Művészeti Múzeumban vizsgálat indult annak érdekében, hogy felmérjék az intézményben tapasztalható munkakörnyezetet. A vádak szerint Elysia Borowy-Reeder igazgató nem teremtette meg az ott dolgozók számára a rasszizmusmentes légkört. 

Vizsgálat előzte meg az elbocsátást

Promóció
- Advertisement -

A Detroiti Kortárs Művészeti Múzeum (MOCAD) bejelentette, hogy megszünteti kapcsolatát ügyvezető igazgatójával, Elysia Borowy-Reederrel. A The Art Newspaper értesülése szerint az ellene indított vizsgálat alátámasztotta a korábbi vádakat, miszerint nem biztosítja a rasszizmusmentes munkahelyi környezetet és az egészséges, sokszínűséget támogató légkört. 

Elysia Borowy-Reeder, a MOCAD egykori igazgatója / Fotó: MOCAD

Mindezt egy nyílt levél előzte meg, amelyet 70 alkalmazott írt alá. Állításaik szerint Borowy-Reeder “mérgező környezetet teremtett, amelynek okán nagy szakadékot vont maga után a jelenlegi és az egykori munkavállalók között, továbbá feláldozta a MOCAD jó hírnevét is”. A levél végül egy független vizsgálathoz vezetett, ami közelebbről is górcső alá vette a vádakat és az esetleges bizonyítékokat. 

Elkerülhetetlen megoldás

Az alkalmazottak által írt nyílt levél szerint “korábbi panaszaikat nem hallgatták meg, ignorálták azokat, valamint több munkatársukat megfélemlítették”. A levélben foglaltakban kitértek Elysia Borowy-Reeder igazgató szélsőséges viselkedésére, ami sokuk számára traumát és mentális nehézségeket okozott, amiből van, aki mai napig nem lábalt ki. A vizsgálat eredményei azt mutatták, hogy a neves, érdekes kiállítások és programszervezés ellenére Borowy-Reeder mérgező munkahelyi légkört teremtett. 

A kezdetektől fogva próbáljuk a sokféleséget, az igazságosságot és az elfogadást az intézmény életébe vonni. Világos azonban, hogy több, jobb és gyorsabb törekvésekre van szükségünk  

– mondta Elyse Foltyn, a múzeum igazgatóságának elnöke, aki szerint Borowy-Reeder elbocsátása fájdalmas, de mindenképpen szükségszerű. Az ügyvezető igazgató elvesztése ellenére a múzeum munkatársai együttműködnek, hogy megfelelően elvégezzék Borowy-Reeder feladatait. A MOCAD nyilatkozata szerint a kollégák aktívan szeretnének részt venni az újjáépítési folyamatban. 

A nők tényleg sokkal kegyetlenebbek egymással, mint a férfiak? – Munkahelyi zaklatás nők között – Vélemény

A probléma azonban ettől még él és burjánzik. Rengeteg helyzetben megfigyelhető, hogy a nők gonoszkodnak egymással. Gondoljunk csak arra, hogy a kismamák milyen kíméletlenül meg tudják kérdőjelezni a másik gyermeknevelési elveit, szülői kompetenciáját! Amerikában élő, kétgyermekes barátnőm mondja, hogy az utóbbi időben az anyák a Facebook-csoportokban nem ritkán így indítják a posztokat: „Jó lenne, ha mi, anyukák nem piszkálnánk egymást.”

A Detroitban történt ügy párhuzamba állítható a Vígszínház igazgatójának, Eszenyi Enikőnek a lemondásával és pályázatának visszamondásával, ami végül színészi tevékenységeinek felfüggesztéséhez is vezetett. Helyét végül Rudolf Péter vette ét. 

Promóció
Promóció
Promóció

legnépszerűbbek

A WHO üzeni: ezeket tartsd be, hogy ne kapd el a koronavírust

Az ENSZ Egészségügyi Világszervezete (WHO) ajánlásokat tett közzé, milyen szabályokat érdemes betartani a megelőzés gyanánt, valamint mik a koronavírus tünetei.

Az olasz nővér megmutatta, milyen káros hatásai vannak a koronavírusnak

Egy olaszországi nővér a koronavírus frontvonalából posztolt.

Így teszi tönkre a tüdőt a koronavírus

A felvételek az egyik olyan kínai páciens tüdejéről készültek, aki még tavaly decemberben hunyt el Kínában.
Promóció

a szerk. ajánlása

Andy Warhol cipőillusztrátorként kezdte – Érdekességek a pop-art atyjáról

Andy Warhol a XX. század egyik legmeghatározóbb művésze volt.

Laczkovich Borbála, a Banksy-kiállítás kurátora: „A felszín mögött egy komplex és ellentmondásos képet kapunk”

Laczkovich Borbála, a Godot Kortárs Művészeti Intézet kurátora segítségével tisztába tesszük, mit is jelent egy Banksy-mű hitelessége, jogos-e a művész szellemiségére hivatkozni a kiállítás ellen, miközben jópár műhelytitokra és felszín alatti sztorira is fény derül.

Saiid: „Ugyanaz a vonat, csak lecsatoltak egy pár vagont”

A lényeg, hogy az „élet szörfdeszkáján” sodródni és ride-olni is ugyanolyan jó lehet!

ez is érdekeltéged
<3