Hallgatom Kártékonyabb a Földre a digitális zene, mint a hagyományos...

Kártékonyabb a Földre a digitális zene, mint a hagyományos hanghordozók

Promóció

A Glasgow-i Egyetem kutatása szernt nagyobb kárral jár a digitális zenehallgatás, mint ha a hagyományos hanghordozókon hallgatnánk a kedvenceinket.

Promóció
- Advertisement -

A Glasgow-i Egyetem kutatói publikálták azt a tanulmány, amely szerint a környezetvédelem számára nagyobb pofont okoz a digitális zenehallgatás. Azt hihetnénk, hogy a műanyag és a hagyományos adathordozó elhagyásával megóvjuk a Földet. Azonban a kutatók egy csoportja szerint nem feltétlen van így.

Itt az idei lista a Spotify-használók furcsa szokásairól

June Sauvaget, a Spotify marketingvezetője szerint a kampány tökéletesen bemutatja, hogy a Spotify a „felfedezés platformja”. A felhasználók megtudhatják, milyen interakcióba léptek az appal, és ez mennyire különbözik a globális átlagtól. A kampány a cég egyfajta köszönetnyilvánítása, amiért a felhasználók részt vettek az applikáció formálásában. “(R.

Noha egyre nagyobb számban maradnak a zenekarok a digitális platformoknál, például Spotify vagy YouTube, az energiafogyasztás megemelkedett. Ennek oka, hogy a zenére való igény is nagyobb lett.

Zenehallgatás digitálisan a környezetvédelemnek nagyobb pofon? / Fotó: iStock

A kutatás a hanglemez fénykorában, 1977-ben 157 ezer kilónyi üvegházhatású gázt termelt a zenehallgatás. Azonban ma a streaming szolgáltatások és a digitális albumok körülbelül 200 ezer és 350 ezer között termelnek.

Így határozza meg fiatalkorunk a zenei ízlésünket / ContextUs

Seth Stephens-Davidowitz adatelemzéssel foglalkozó közgazdász a New York Timesban írt arról, hogyan befolyásolja az életkorunk azt, hogy milyen zenét hallgatunk. A zeneipar és zenehallgatási szokásaink átalakulása miatt mostmár nem azt mérik legfőképp, hányan vesznek meg egy adott lemezt, hanem, hogy a lemezről mely dalokat hallgatják a leggyakrabban.

Azt fontos megjegyezni, hogy a kutatás nem tér ki, pontosan mit számoltak hozzá a hanglemezekhez. Joggal lehetünk kíváncsiak, hiszen például a csomagolás és a szállítás okozta környezetszennyezés nem merül fel. Tehát ha csak a hanglemezzel számoltak a Glasgow-i Egyetem kutatói, akkor jóval kisebb ökológiai lábnyom az eredmény.

Promóció
Promóció
Promóció

legnépszerűbbek

A WHO üzeni: ezeket tartsd be, hogy ne kapd el a koronavírust

Az ENSZ Egészségügyi Világszervezete (WHO) ajánlásokat tett közzé, milyen szabályokat érdemes betartani a megelőzés gyanánt, valamint mik a koronavírus tünetei.

Az olasz nővér megmutatta, milyen káros hatásai vannak a koronavírusnak

Egy olaszországi nővér a koronavírus frontvonalából posztolt.

Így teszi tönkre a tüdőt a koronavírus

A felvételek az egyik olyan kínai páciens tüdejéről készültek, aki még tavaly decemberben hunyt el Kínában.
Promóció

a szerk. ajánlása

Andy Warhol cipőillusztrátorként kezdte – Érdekességek a pop-art atyjáról

Andy Warhol a XX. század egyik legmeghatározóbb művésze volt.

Laczkovich Borbála, a Banksy-kiállítás kurátora: „A felszín mögött egy komplex és ellentmondásos képet kapunk”

Laczkovich Borbála, a Godot Kortárs Művészeti Intézet kurátora segítségével tisztába tesszük, mit is jelent egy Banksy-mű hitelessége, jogos-e a művész szellemiségére hivatkozni a kiállítás ellen, miközben jópár műhelytitokra és felszín alatti sztorira is fény derül.

Saiid: „Ugyanaz a vonat, csak lecsatoltak egy pár vagont”

A lényeg, hogy az „élet szörfdeszkáján” sodródni és ride-olni is ugyanolyan jó lehet!

ez is érdekeltéged
<3