A divat és a láthatósági mellény két külön fogalom. Ezt a ruhafélét nem a szépsége, hanem a hasznossága miatt vásároljuk meg. Mégis van megoldás arra, hogy trendi legyen, aki ilyet visel, hiszen többféle kivitelben is kapható ma már láthatósági ruha.

A láthatósági mellény kötelező?

A láthatósági mellény célja, hogy láthatóvá tegyen minket például szürkületben, esőben, ködben, amikor rosszak a fényviszonyok. A KRESZ ugyan nem írja elő kötelező jelleggel, hogy minden autóban lennie kell láthatósági mellénynek, de ez az a ruhadarab, ami nélkül nem érdemes útnak indulni.

De nemcsak a sofőröknek lehet szükségük rá, hanem bárkinek: a szürkület után az úton gyaloglóknak, futóknak, kerékpározóknak is.

Vannak olyan munkakörök, ahol előírás a láthatósági ruha használata: a veszélyes munkát végzőknek, az utak mentén dolgozóknak mindenképp.

És ha már viselni kell, miért ne lehetne jó kedvvel felvenni? A polokozpont.hu láthatósági ruhák kínálatában olyan munkaruhák is találhatók, melyek emblémázással, logóztatással egyedivé tehetők. Ez a módszer a csapatösszetartást is erősíti, így hatékonyabb lehet a munkavégzés.

Mit hordhatunk a láthatósági mellény helyett?

A hagyományos, mindenki által ismert, bő láthatósági mellény helyett viselhetünk divatosabb darabokat is. A webáruházban is többféle ruha kapható, mely a láthatóságot szolgálja. Vannak pólók, dzsekik, kabátok, sapkák és nadrágok is.

Célszerű beszerezni egyet-egyet azoknak, akik gyakran vannak úton. Egy fényvisszaverő csíkokkal ellátott narancssárga nadrág például akkor is jól jön, ha túrázni indul a család, és közben rájuk sötétedik. Egy motoros választhat menő láthatósági dzsekit vagy sálat is.

Melegben a mellény nem mindig praktikus, van viszont rövid ujjú póló, sőt bermudanadrág is, amellyel ugyanúgy biztonságban érezhetjük magunkat. Ha mégis hűvösebbre fordul az idő, elő lehet venni egy láthatósági pulóvert is.

Esős időben a vízhatlan ruha fog kelleni: sok láthatósági kabát készül éppen ezért úgy, hogy megfeleljen ennek a kívánalomnak. Kapucnis dzsekik rövid és hosszabb változatban is elérhetők, de melegebb kabátok is beszerezhetők. Ezek egytől egyig a mai divatnak is megfelelnek azonkívül, hogy eleget tesznek a biztonsági előírásoknak is.

Narancssárga vagy neonsárga?

Fontos szempont lehet még a láthatósági ruha kiválasztásánál a szín is.

Mikor esik a hó, akkor érdemesebb a narancssárga színű ruhát felvenni, mert feltűnőbb a fehérségben. Ugyanez igaz akkor is, ha valaki olyan helyen dolgozik, ahol sok a por, és a porfelhő miatt nehezen látszódik az egyén. Erdőn-mezőn sétálva is szerencsésebb a neonnarancs ruha.

Amire még figyelhetünk a választásnál: sok láthatósági ruhadarab egyéb praktikus célokat is szolgál, így rendelkeznek hasznos kiegészítőkkel. Ilyen lehet a cipzáros vagy hajtókás zseb, a rejtett kapucni, az állítható mandzsetta.

És vannak kimondottan nőknek készült darabok is, ezek tényleg figyelembe veszik a divatot!

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet

https-__www.falatozoo.hu_ - 2024 május - Cikk2

Kutyafajta, amelyet az egész világon kedvelnek

Ha azt hallod, hogy az egyik legnépszerűbb kutyafajta és ha engedelmességről van szó, akkor talán nem is lehetne hozzá hasonlót találni, akkor nem lesz igazán nehéz kitalálnod, hogy a golden retrieverről van szó.

https-__www.premiumbutor.hu_ - 2024 május - Cikk4

Teremtsd meg a könnyű nyári ebédekhez az ideális környezetet!

Úgy tűnik, menthetetlenül beköszöntött a nyár minden szépségével és ódiumával együtt. Természetesen most még nincs részünk rekkenő hőségben, amikor legszívesebben egész napra elbújnánk az árnyékos lakásunk hűvösében, de hamarosan ennek is itt lesz az ideje.

Troubled man suffering mental illness

A szorongás fajtái

Bár a szorongásban szenvedő emberek mindegyikére jellemző a túlzott feszültség és nyugtalanság érzése, a betegségnek olyan különböző típusai léteznek, amiket felsorolva, árnyaltabban láthatjuk, mi is a különbség az egyes altípusok és tüneteik között.

https-yolofood.hu - 2024 április - Cikk4

Életmódváltás lépésről lépésre

Az életmódváltás segítségével kiegyensúlyozott és egészséges életmódot lehet kialakítani, például kerülni kellene az esti filmnézés közben a nasikat, vagy csökkenteni a szénsavas üdítőitalok fogyasztását.

https-egeszsegpajzs.hu - 2024 április - Cikk4

A fűszeres csirkecomb pirulása zene füleinknek

Van az a pont, amikor egy tál zamatos étel gondolatától vagy a tűzhelyen piruló hússzeletek hangjától is rendkívül megéhezünk, és alig várjuk, hogy falatozni kezdjünk. Azonban nincs mindig idő minőségi fogásokat készíteni, hiába esne jól némi finomság.

https-__adlab.hu_ - 2024 április - Cikk4

Megéri a saját brandre hirdetni Google Ads-ben?

A PPC hirdetések hatékonyságát senki sem vitatja, sok vállalkozás él is vele különböző céljai eléréséhez, azonban annak megítélése már nem ennyire egyértelmű sem a szakmabeliek, sem a laikusok körében, hogy érdemes-e saját márkanévre hirdetni.

https-__webshop.tisztalevegot.hu_ - 2024 április - Cikk2

Amit a HEPA-szűrőről tudni kell

A HEPA-szűrők redőzött kialakítással rendelkeznek, amelynek köszönhetően minden olyan részecske fennakad rajtuk, amely minimum 0,3 mikrométeres nagyságú.

https-www.meseweb.hu - 2024 március - Cikk2

Mik a kislányok kedvenc mesekönyvei?

A kislányok nagyon szeretik, ha meséskönyvből olvasunk nekik, hiszen ilyenkor ők maguk képzelhetik el az egész történetet és alig várják, hogy napról napra egyre tovább haladjunk a történetben.

https-__mufushop.hu_ - 2024 március - Cikk2

Csodaszép kert télen-nyáron!

Egy szép, üde zöld gyeppel rendelkező kertbe mindig öröm kiülni vagy csak kitekinteni az ablakon és megszemlélni a kinti színkavalkádot.

patikamra.hu - 2024 március - LinkMarketing - 1

Miért érdemes kollagént fogyasztani?

Napjainkban egyre többször találkozhatunk kollagén tartalmú készítményekkel, sokan viszont csak a szépségre való pozitív hatásairól ismerik ezt az anyagot.