Dokufilm a legendás Studio 54-ről, ahol Andy Warhol, Mick Jagger és Elisabeth Taylor is partyzott

Szex a levegőben, matracok leterítve az alagsorban, és szabadon folyt a drog – ez volt a Studio 54, a felnőttek vidámparkja, ahová szívesen ugrott be Andy Warhol, Calvin Klein, Elizabeth Taylor és Mick Jagger is egy körre.

A hírhedt New York-i klub eredetileg operaháznak épült 1927-ben. Steve Rubell és Ian Schrager brooklyni vállalkozók vásárolták meg 400.000 dollárért, majd új rendeltetést adva neki renoválták, hogy aztán 1977-ben megnyithassák.

04 Studio 54 Style 2018 Billboard 1548
Steve Rubell, Michael Jackson, Steven Tyler És Cherie Currie A Studio 54-Ben / Fotó: Bobby Bank / Wireimage

A dokumentumfilmet Matt Tyrnauer rendezte és Schrageren kívül az alapító barátait, a klub rendszeres látogatóit és számtalan party-arcot szólaltat meg benne. Bemutatja a világ egyik leghíresebb night clubjának felemelkedését és bukását. 

A Studio 54-ről rengeteg legenda kering drogos és alkoholos kicsapongásokról, amelyeknek a társasági elit is résztvevője volt.

Donald Trump és Ivana Trump is épp ott voltak, amikor egy 30 fős szexorgia zajlott odakint, Bianca Jagger egyszer egy fehér lovon ment körbe a tánctéren, és történtek tragédiák is.

17 Studio 54 Style 2018 Billboard 1548
Jerry Hall, Andy Warhol, Debbie Harry, Truman Capote És Paloma Picasso / Fotó: Images Press / Images / Getty Images

Egy hívatlan vendég életét vesztette, amikor megpróbált belopózni a légtelenítőn keresztül.

Studio 54 The Documentary – Official Trailer

Studio 54 is available on DVD, Blu-ray & on demand now. https://www.studio54documentary.com/ 1970s New York. One nightclub defines an era and a generation. F…

Ez is érdekelhet

Top sztorik a rovatból