Követem Közélet Enough of Trump: Egyre több hírességnek és művésznek van...

Enough of Trump: Egyre több hírességnek és művésznek van elege az elnökből

Promóció

Carrie Mae Weems, Ed Ruscha, LaToya Ruby Frazier és más alkotóknak is betelt a pohár. Több híresség is felszólalt Trump ellen és arra ösztönözte rajongóit, hogy novemberben mindenképpen megfontoltan szavazzanak. 

Betelt a pohár

Promóció
- Advertisement -

Több amerikai híresség is csatlakozott az Enough of Trump kampányhoz, köztük Carrie Mae Weems, Ed Ruscha, Jeffrey Gibson, Hank Willis Thomas és LaToya Ruby Frazier is. A mozgalmat ezen a héten indította a Washingtonban működő People for the American Way ügyvédi szervezet. Az összefogás célja, hogy ösztönözze az embereket a novemberi szavazásokon való részvételre, és ezáltal Donald Trump amerikai elnököt eltávolítsák a hivatalából.

Egyre több mindenkinek van elege Trumpból / Illusztráció: Robin Muccari / Fotó: Getty Images

Weems szerint – aki központi szerepet játszott a projekt megszervezésében – a hírességeknek történelmi szerepe van a megmozdulásban. Segítségükkel véget vethetnek a Trump-korszaknak, és leszámolhatnak a korrupció, a tudatlanság, valamint a rasszizmus őrjítő elegyével.

Donald Trump ezúttal a Linkin Park slágerét lopta, letiltotta a Twitter

Donald Trump oldala miatt már többször is nehéz helyzetbe került a Twitter. Az amerikai elnök erőszakos kijelentéseket tett a Black Lives Matter mozgalom kapcsán. Összeesküvés-elméleteket népszerűsített és meggondolatlan egészségügyi tanácsokkal okította a követőit. A Twitter igyekszik mindent megtenni annak érdekében, hogy felhívják a felhasználók figyelmét az esetleges téves információkra.

A kampányban a szervezők többek között rámutatnak arra is, hogy Trump miként fedi el a faji megkülönböztetésből fakadó feszültségeket és hogy elmulasztotta megfelelően kezelni a koronavírus-járványt. Ennek ellenére mégis magabiztosan néz a novemberi választások elé, Richard Nixontól tanulva kihasználja a társadalmi nézeteltéréseket és ellenőrzés alá vonja a vírussal kapcsolatos egészségügyi adatokat. 

Művészi aktivizmus

Az Enough of Trump oldalán a résztvevők megoszthatják saját alkotásaikat, amelyeket aztán a projekt népszerűsítésére is felhasználnak a szervezők. Így a remek munkák és gondolatébresztő üzenetek, nemcsak a platformon, de a hirdetőtáblákon, a bezárt üzletek kirakatain és szakszervezeti csarnokokban is megtalálhatók lesznek, írja a The Art Newspaper. 

Hazánk válságban van a faji igazságtalanság, a gazdasági katasztrófa és a közegészségügyi vészhelyzet folytán, mindezt pedig Donald Trump erősítette fel és súlyosbította. A kampány a művészeten keresztül megörökíti ezt a pillanatot, hogy aztán az alkotások egyedülálló és kortárs módon egészítsék ki az utcákon zajló aktivizmust 

– mondja Ben Jealous, a szervezet elnöke nyilatkozatában. Az utóbbi időben több híresség is felszólalt az amerikai elnök ellen. Taylor Swiftnek elege lett Trump morális fölényének alaptalan fitogtatásából, míg Anna Wintour pedig az egészségügyi tanácsait kérdőjelezte meg. 

Promóció
Promóció
Promóció

legnépszerűbbek

A WHO üzeni: ezeket tartsd be, hogy ne kapd el a koronavírust

Az ENSZ Egészségügyi Világszervezete (WHO) ajánlásokat tett közzé, milyen szabályokat érdemes betartani a megelőzés gyanánt, valamint mik a koronavírus tünetei.

Az olasz nővér megmutatta, milyen káros hatásai vannak a koronavírusnak

Egy olaszországi nővér a koronavírus frontvonalából posztolt.

Így teszi tönkre a tüdőt a koronavírus

A felvételek az egyik olyan kínai páciens tüdejéről készültek, aki még tavaly decemberben hunyt el Kínában.
Promóció

a szerk. ajánlása

Andy Warhol cipőillusztrátorként kezdte – Érdekességek a pop-art atyjáról

Andy Warhol a XX. század egyik legmeghatározóbb művésze volt.

Laczkovich Borbála, a Banksy-kiállítás kurátora: „A felszín mögött egy komplex és ellentmondásos képet kapunk”

Laczkovich Borbála, a Godot Kortárs Művészeti Intézet kurátora segítségével tisztába tesszük, mit is jelent egy Banksy-mű hitelessége, jogos-e a művész szellemiségére hivatkozni a kiállítás ellen, miközben jópár műhelytitokra és felszín alatti sztorira is fény derül.

Saiid: „Ugyanaz a vonat, csak lecsatoltak egy pár vagont”

A lényeg, hogy az „élet szörfdeszkáján” sodródni és ride-olni is ugyanolyan jó lehet!

ez is érdekeltéged
<3