Egy igen népszerű német hírlap, a Der Spiegel legújabb számának címlapján a nem csak a Twittert, de a híreket is elárasztó Donald Trump néz szembe velünk. Mögötte Washington lángokban áll, elnyelve a rasszizmus elleni törekvések tüntetőit. 

Itt a gyufa, hol a gyufa?

A német hírlap, a Der Spiegel legújabb számán az irodájában ülő Donald Trump szemez velünk. Mögötte pedig a rasszizmus elleni tüntetőket, valamint a lángba borult Washington DC-t láthatjuk. A gyufaszál azonban nem máshol, mint az amerikai elnök kezében lobban fel. 

Der Speiegel
A Der Spiegel Címlapja / Forrás: Der Spiegel

A címlapon nagy betűkkel olvashatók a “Der Feuerteufel” és az “Ein Präsident setzt sein Land in Brand” címek. Ezek azt jelentik: “A tűz ördöge – Egy elnök, aki saját országát lobbantja lángra”. A magazin angol nyelvű kiadásban is megjelent. A szerkesztők – Guido Mingels, Roland Nelles, Ralf Neukirch, René Pfister és Marc Pitzke – azonban már finomabb címválasztással illették a kiadványt: “Demokrácia a védekező oldalon Trump Amerikájában – Koronavírus, gazdasági összeomlás és most tömeges tüntetések a faji egyenlőség érdekében”. 

Találó ábrázolás

A Der Spiegel ábrázolása rámutat a krízishelyzet komolyságára. A hírlapban olvasható cikk szerint Trump a gyűlölet gyűlöletével fedi el saját ballépéseit. Továbbá megkérdőjelezhető metódusokkal próbál sikert aratni a novemberi választásokon, írja a Designtaxi. Egy korábbi cikkünkben az amerikai elnök kampányának hasonlóságait vetettük össze elődje, Richard Nixon taktikájával. A két államfő ugyanis a választásokat megelőző zavargások kapcsán, a faji egyenlőtlenség szülte feszültségből és a folyamatosan változó események keltette félelemből merítve kerekített magának jelentős előnyt. Ezt a választások idején kamatoztathatták is. 

Az újságírókat sokkolta a CNN riporterének letartóztatása

George Floydot pár nappal ezelőtt, hétfőn rángatták ki a kocsijából az amerikai rendőrök, miután egy közeli üzletben dolgozó kihívta őket és hamis pénzzel való fizetéssel gyanúsította meg a férfit. Floydot a földre teperték, a minneapolis-i tiszt pedig több, mint 8 percen keresztül térdelt a nyakán, zsebre tett kézzel, mit sem törődve a körülötte állók figyelmeztetésével a fekete férfi állapotáról.

Az utóbbi időben nem a Der Spiegel Trump-ábrázolása volt az egyetlen, ami ugyan ha nagyon találóan is, mégis intrikus mivoltában körvonalazta az amerikai elnököt. Nick Anderson, Pulitzer-díjas alkotó karikatúráján Trump kloroxszal itatja támogatóit. 

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet

alvás pihentető alvás tippek alváshoz egészséges alvás egészséges életmód

Ezeket edd, és ezeket kerüld, ha nem tudsz aludni

Jó alvás nélkül nincsenek jó nappalaink, de még rosszabb, hogy nem lehetünk teljesen egészségesek sem. Sokan szenvednek kialvatlanságban anélkül, hogy foglalkoznának vele, pedig komoly következményei lehetnek, ha hosszútávon nem tudunk megfelelően pihenni.

betegség hírességek hírességek betegségei maria cross halle berry lil wayne tom hanks toni braxton catherine zeta-jones 4

Hírességek, akik krónikus betegséggel élnek

A betegség nem válogat. A következő sztárok mind megvívták a maguk harcát különböző egészségi problémákkal és saját példájukon keresztül bebizonyították, hogy krónikus betegségekkel is lehet együtt élni, mégpedig boldog életet.

liszt gluténmentes liszt liszt fajták liszt típusok zabliszt rizsliszt csicseriborsó liszt kókuszliszt

Ezek a gluténmentes lisztek, ha alternatívákat keresel

A legtöbben fehér lisztet vagy teljes kiőrlésű lisztet használnak a főzéshez, sütéshez. Ezek glutént tartalmaznak, amire néhányan allergiásak, de mindannyiunk emésztőrendszere nehezen birkózik meg vele, emellett pedig egyéb negatív mellékhatásai is vannak.

ajandek a jovobol, uj kutyuk, uj technologia, hasznos kutyuk, hasznos technologia, hasznos targyak9

10 ajándék a jövőből, amit már most megvehetünk

A kiterjesztett valóság egyre elterjedtebb. Ez a technológia lehetővé teszi, hogy úgy nyisd ki az ajtót, hogy a jelszót egy virtuális billentyűzeten gépeled be, amit csak te láthatsz. De használhatod szórakozáshoz is, például játszhatsz rajta olyan játékokat, mint a biliárd, és láthatod a golyók pályáját az asztalon.