Donald Trump lángra lobbantja az államokat a német magazin címlapján 

Egy igen népszerű német hírlap, a Der Spiegel legújabb számának címlapján a nem csak a Twittert, de a híreket is elárasztó Donald Trump néz szembe velünk. Mögötte Washington lángokban áll, elnyelve a rasszizmus elleni törekvések tüntetőit. 

Itt a gyufa, hol a gyufa?

A német hírlap, a Der Spiegel legújabb számán az irodájában ülő Donald Trump szemez velünk. Mögötte pedig a rasszizmus elleni tüntetőket, valamint a lángba borult Washington DC-t láthatjuk. A gyufaszál azonban nem máshol, mint az amerikai elnök kezében lobban fel. 

der speiegel
A Der Spiegel címlapja / Forrás: Der Spiegel

A címlapon nagy betűkkel olvashatók a “Der Feuerteufel” és az “Ein Präsident setzt sein Land in Brand” címek. Ezek azt jelentik: “A tűz ördöge – Egy elnök, aki saját országát lobbantja lángra”. A magazin angol nyelvű kiadásban is megjelent. A szerkesztők – Guido Mingels, Roland Nelles, Ralf Neukirch, René Pfister és Marc Pitzke – azonban már finomabb címválasztással illették a kiadványt: “Demokrácia a védekező oldalon Trump Amerikájában – Koronavírus, gazdasági összeomlás és most tömeges tüntetések a faji egyenlőség érdekében”. 

Találó ábrázolás

A Der Spiegel ábrázolása rámutat a krízishelyzet komolyságára. A hírlapban olvasható cikk szerint Trump a gyűlölet gyűlöletével fedi el saját ballépéseit. Továbbá megkérdőjelezhető metódusokkal próbál sikert aratni a novemberi választásokon, írja a Designtaxi. Egy korábbi cikkünkben az amerikai elnök kampányának hasonlóságait vetettük össze elődje, Richard Nixon taktikájával. A két államfő ugyanis a választásokat megelőző zavargások kapcsán, a faji egyenlőtlenség szülte feszültségből és a folyamatosan változó események keltette félelemből merítve kerekített magának jelentős előnyt. Ezt a választások idején kamatoztathatták is. 

Az újságírókat sokkolta a CNN riporterének letartóztatása

George Floydot pár nappal ezelőtt, hétfőn rángatták ki a kocsijából az amerikai rendőrök, miután egy közeli üzletben dolgozó kihívta őket és hamis pénzzel való fizetéssel gyanúsította meg a férfit. Floydot a földre teperték, a minneapolis-i tiszt pedig több, mint 8 percen keresztül térdelt a nyakán, zsebre tett kézzel, mit sem törődve a körülötte állók figyelmeztetésével a fekete férfi állapotáról.

Az utóbbi időben nem a Der Spiegel Trump-ábrázolása volt az egyetlen, ami ugyan ha nagyon találóan is, mégis intrikus mivoltában körvonalazta az amerikai elnököt. Nick Anderson, Pulitzer-díjas alkotó karikatúráján Trump kloroxszal itatja támogatóit. 


Ez is érdekelhet

Top sztorik a rovatból