Donald Trump az amerikai elnökválasztás közben is harcol a Twitterrel és a Facebookkal

Donald Trump amerikai elnök a 2020-as választás során is tovább harcol a Twitter és a Facebook ellen. A két közösségi média-óriás újra szankcionálta Trump bejegyzéseit. Választási győzelmet csak akkor lehet bejelenteni, ha azt a hét hitelesnek tekintett médium közül legalább kettő megerősíti.

Fake news erdejébe tévedt ismét Trump

Amint az várható volt, a „fake news” az elnökválasztás napján is megjelent a különböző közösségi oldalakon, amelyek egyúttal megmutathatták, hogy mennyit ér a dezinformáció elleni harcra tett ígéretük.

A Twitter – és persze több ismert személyiség, mint Cardi B is – keményen lépett fel Donald Trump amerikai elnök tweetje ellen, amelyben az elnök azt állította, hogy ellenfele „megpróbálja ellopni a választásokat.” 

Az oldal „vitatható tartalmúnak” minősítette a bejegyzést, amely megjelent az elnök Facebook-oldalán is, mert „félrevezető lehet a választásokon való részvétellel kapcsolatban”.

A Twitter a poszthoz tett figyelmeztetés mellett korlátozta annak megoszthatóságát, majd levette az oldalról – írta a Washington Post.

A Facebook kegyesebb volt Trumphoz

Ugyanígy járt a Twitteren Ron De Santis floridai kormányzó bejelentése Trump floridai győzelméről, megsértve ezzel az oldal elveit, mely szerint választási győzelmet csak akkor lehet bejelenteni, ha azt a hét hitelesnek tekintett médium közül legalább kettő megerősíti.

donald trump amerikai elnokvalasztas 2020 facebook twitter letiltas valasztasi gyozelem
Donald Trump amerikai elnök a Twitter és a Facebook kereszttüzében / Fotó: AFP

A Facebook ugyan nem tüntette el az ominózus Trump-bejegyzést, de annyi megjegyzést fűzött hozzá, hogy „a végeredmények mások lehetnek, mint a kezdetiek, mert a szavazatszámlás még napokig vagy hetekig eltarthat.”

Kapcsolódó cikk

Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: email

Szó szerint ugyanezt lehetett olvasni ama videó után is, amely Trump Fehér Házi “győzelmi” bejelentéséről készült, a Twitter pedig úgy kommentálta, hogy egy sajtókonferencia videófelvételének közzététele nem áll ellentétben elveivel.

A Twitter az elmúlt napokban Trump több kampányemberének oldalát szankcionálta, és egy olyan hálózatot is, ami az elnök korábbi tanácsadójához, Steve Bannonhoz köthető.

Kapcsolódó cikk

Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: email

Töröltek egy olyan posztot is, amelyet az Instagramról osztottak meg több tízezren, amelyben egy magát pennsylvaniai szavazatszámlálónak nevező személy azt állította, hogy több száz Trump-szavazatot dobott ki.

De a választás előtt egy nappal is cenzúrázta a Twitter Trump egyik posztját, amelyben kritizálta az amerikai Legfelsőbb Bíróságot és a levélszavazási rendszert is.


Ez is érdekelhet

Top sztorik a rovatból