Donald Trump mérgelődött az Élősködők miatt, a stáb pedig nem hagyta annyiban

Donald Trump egy tömegrendezvényen fejtette ki nézeteit az Oscar-díjas Élősködők filmről, az alkotóknak csak egy rövid tweet kellett, hogy visszavágjanak.

Filmkritikussá lépett elő az amerikai elnök

“Mi a fenéről szólt ez az egész?” – tette fel a kérdést Donald Trump amerikai elnök a négy Oscar-díjat, köztük a legjobb film díját elnyerő Élősködők kapcsán egy colorádói párteseményen. Az elnök a film tartalma mellett azt is kifogásolta, hogy egy dél-koreai alkotás nyerte el a neves díjat, és nem egy amerikai film, írja az NME.

[perfectpullquote align=”left” bordertop=”false” cite=”” link=”” color=”” class=”” size=””]Elég problémánk van Dél-Koreával, kereskedelmileg, és ennek tetejébe még a legjobb film díját is megkapják. Jól van ez így?[/perfectpullquote]

– tette fel a költői kérdést Trump.

donald trump eloskodok oscar dij
Donald Trump amerikai elnök / Fotó: Getty Images

Később arról kezdett el beszélni, hogy bezzeg régen olyan filmek kapták a díjat, mint a híresen rasszista Elfújta a szél vagy a Sunset Boulevard. Persze hamar kiderült, hogy ez is olyasmi, amiről fogalma sincs, hiszen a filmet saját bevallása szerint nem látta.

[perfectpullquote align=”left” bordertop=”false” cite=”” link=”” color=”” class=”” size=””]Hogy jó-e? Nem tudom. Én valami olyasmire vágyom… Nem lehetne valami olyasmi, mint az Elfújta a szél, kérem?[/perfectpullquote]

– folytatta rajongói hangos üdvrivalgása közepette.

Az első fekete díjazottat be se akarták engedni a gálára – 14 érdekesség az Oscarról

Az első fekete díjazottat be se akarták engedni a gálára – 14 érdekesség az Oscarról Mikor és melyik tévécsatorna kezdte el közvetíteni? Az első Oscart 1929-ben tartották meg, majd 1953-ban már fekete-fehérben is követhették a tévéképernyőkön az eseményt. Az NBC csatorna vállalta magára a közvetítés terheit, ami 1966-ban már színesben futott.

Az Elfújta a szél egy georgiai ültetvényes lányának történetét meséli el az amerikai polgárháború és az azt követő időszakban. Régi film, nem is öregedett szépen, az elmúlt évtizedekben komoly bírálatok érték a fekete rabszolgák és fehér gazdáik viszonyának ábrázolása miatt. A könyv, amin alapul, a Ku Klux Klánt “tragikus szükségszerűségként” jellemzi, és olyan rasszista jelzőktől hemzseg, hogy az egyik legrégibb fekete jogvédő szervezet, az NAACP már a film 1939-es forgatásakor is beleszólt a forgatókönyvbe: a film producerei a fekete színészek panaszai alapján törölték a rasszista jelzőket a film forgatókönyvéből. Vajon ezt tudta Trump?

A film stábja nem késlekedett a reakcióval

Bong Joon-Ho filmje mögött álló csapat nem késlekedett a válasszal. A filmet kiadó Neon stúdió Twitter-fiókja négy szóban reagált az elnök hisztijére:

No Title

Understandable, he can’t read.#Parasite #BestPicture #Bong2020 https://t.co/lNqGJkUrDP

“Érthető, nem tud olvasni” – írták, arra utalva, hogy a filmet nem szinkronizálták le az amerikai közönségnek, és az csak felirattal elérhető. Ezen felül a rendező-komikus Judd Apatow még azt is megjegyezte a tweetre adott válaszában, hogy Trump valószínűleg azért nem szereti a filmet, mert “jobban bírja Észak-Koreát.”

Hamarosan érkezik a felirat

Az Élősködők rendezője, Bong Joon-ho, miután filmje elnyerte a legjobb idegennyelvű film díját az Oscart megelőző Golden Globe-on, azt nyilatkozta, hogy “amint sikerül átküzdeni azt a háromcentis akadályt, ami a felirat, elképesztő mennyiségű csodálatos filmmel ismerkedhetsz meg”.

Bong Joon Ho Oscar eloskodok
Bong Joon-Ho az Oscar-díjaival / Fotó: David Swanson/EPA-EFE/Shutterstock

Nemrég beszámoltunk a Rotten Tomatoes kritika filmportál értékeléséről is (legjobb Oscar-díjas filmek), amelyben a szóban forgó film is helyet kapott a listán. Az Oscar után azonnal két nagy hír is napvilágot látott. Az egyik, hogy érkezik a sorozatváltozata a filmnek, amelynek főszereplője Tilda Swinton. A másik pedig, hogy a rendező tolmácsa is rendezni szeretne.

Itt vannak összegyűjtve Donald Trump legnagyobb baromságai

Aki nem jártas a politikában, az is tudja, ki az a Donald Trump és mit művel. Ugyanis a csapból is az ő neve folyik, hála megdöbbentő és sokszor teljesen illogikus cselekvéseinek és mondatainak. A tény, hogy az Amerikai Egyesül Államok elnöke, már önmagában egy vicc. A összegyűjtötte, mit is gondol a világról a 21.

És persze mi is az amerikai elnök nyomdokaiba léptünk: itt olvashatjátok az Élősködők-kritikánkat.


Ez is érdekelhet

Top sztorik a rovatból