Követem Média Törölte a Facebook Donald Trump koronavírusos bejegyzését

Törölte a Facebook Donald Trump koronavírusos bejegyzését

Promóció

Donald Trump amerikai elnökről hamar kiderült, hogy saját megfertőződése után sem fogja komolyabban venni a csak az Egyesült Államokban kétszázezer áldozatot követelő koronavírus-járványt.

Promóció
- Advertisement -

Donald Trump amerikai elnök pénteken került kórházba, miután egy nappal korábban kiderült, hogy pozitív a tesztje. Számos közszereplő nyilvánult meg közösségi oldalain a hír kapcsán. Hétvégén ellentmondásos nyilatkozatok születtek arról, hogy Trump jól van-e, vagy kritikus az állapota. Vasárnap már terepjáróból integetett híveinek a koronavírusos elnök, hétfőn pedig visszatért a Fehér Házba, ahol a kamerák előtt levette a maszkját, és így vonult vissza az épületbe, annak ellenére, hogy még biztosan fertőz, bent pedig mások is tartózkodtak.

Donald Trump amerikai elnök / Fotó: Getty Images

A Twitterre is újra a tőle megszokott vehemenciával posztol.

Jön az influenzaszezon! Minden évben rengeteg, néha akár 100 000-nél is több ember hal meg az influenza miatt, a vakcina ellenére is. Lezárjuk emiatt az országunkat? Nem, megtanultunk együtt élni vele, ugyanúgy, ahogy megtanulunk együtt élni a koronavírussal is, ami a legtöbb ember körében sokkal kevésbé halálos!!!

írta néhány órája Twitterre.

Donald Trump egy 20 éves, már megdöntött összeesküvés-elméletről írt Twitter-oldalán

Húsz évvel ezelőtt, 2001-ben hunyt el Lori Klausutis, egy televíziós vállalat szerkesztőségi tagja. Donald Trump szerint a nőt meggyilkolták. Az amerikai elnök az utóbbi napokban Joe Scarborough-t bombázta a gyilkosság elkövetőjének vagy segítőjének vádjával, aki az eset idején kongresszusi tag is volt. Jelenleg a MSNBC műsorvezetője.

A platform rögtön elrejtette az üzenetét, mielőtt elolvashatnánk a posztot, az alábbi szövegen kell átkattintanunk: “Ez a tweet megsértette a Twitter téves és potenciálisan veszélyes COVID-19 információkat tartalmazó szabályzatát. Azonban a Twitter úgy döntött, hogy a nyilvánosság érdeke, hogy a tweet elérhető maradjon.”

Májusban egyébként a Twitternek elnézést kellett kérnie Trump miatt, ugyanis az amerikai elnök azt a korábban megdöntött összeesküvés-elméletet terjesztette, miszerint Joe Scarborough politikus megölte egy alkalmazottját. Azonban ezen állítás rég megdőlt.

A Facebook nem volt ennyire elnéző

A Mark Zuckerberg fémjelezte közösségi média nem csak figyelmeztetés mögé rejtette, hanem törölte is a posztot.

Eltávolítjuk azokat a posztokat, amik téves információt tartalmaznak a Covid-19 súlyosságával kapcsolatban, ezért most ezt a posztot is töröltük

– mondta a Facebook képviselője a BBC-nek. Azt nem tudni, a korábban, a Facebook dolgozói által kezdeményezett sztrájknak hatására lépett fel a platform Trump ellen. Mint beszámoltunk róla, egy, a Black Lives Matter mozgalom közepén Trump igencsak felkorbácsolta a kedélyeket egy bejegyzésével. A Facebook dolgozói a konkurens platformon, a Twitteren lázadtak fel és indítottak sztrájkot. Érdekes, hogy ezúttal a Twitter volt engedékenyebb.

Itt vannak összegyűjtve Donald Trump legnagyobb baromságai

Aki nem jártas a politikában, az is tudja, ki az a Donald Trump és mit művel. Ugyanis a csapból is az ő neve folyik, hála megdöbbentő és sokszor teljesen illogikus cselekvéseinek és mondatainak. A tény, hogy az Amerikai Egyesül Államok elnöke, már önmagában egy vicc. A összegyűjtötte, mit is gondol a világról a 21.

Az új koronavírus pontos halálozási rátájára nincsen adat, viszont az biztos, hogy sokkal magasabb – akár tízszerese –, mint az influenza halálozási rátája. Arról nem is beszélve, hogy nem ismerjük még teljesen a túlélők visszamaradó kórképeit sem.

A megrendülésen túl: Mi várható a járvány után? – Vélemény

„Aztán jött a Szent, áldott legyen a neve, meggyilkolta a halál angyalát, amely megölte a mészárost, aki levágta a marhát, amely ivott a vízből, amely eloltotta a tüzet, ami felégette a botot, ami megölte a kutyát, ami megette a macskát, ami megette a kecskét, amit apán vett két zúzért.”

Beszámolók alapján egészen súlyos egészségkárosodással kell élnie rengeteg koronavíruson átesett betegnek.

Promóció
Promóció
Promóció

legnépszerűbbek

A WHO üzeni: ezeket tartsd be, hogy ne kapd el a koronavírust

Az ENSZ Egészségügyi Világszervezete (WHO) ajánlásokat tett közzé, milyen szabályokat érdemes betartani a megelőzés gyanánt, valamint mik a koronavírus tünetei.

Az olasz nővér megmutatta, milyen káros hatásai vannak a koronavírusnak

Egy olaszországi nővér a koronavírus frontvonalából posztolt.

Így teszi tönkre a tüdőt a koronavírus

A felvételek az egyik olyan kínai páciens tüdejéről készültek, aki még tavaly decemberben hunyt el Kínában.
Promóció

a szerk. ajánlása

Andy Warhol cipőillusztrátorként kezdte – Érdekességek a pop-art atyjáról

Andy Warhol a XX. század egyik legmeghatározóbb művésze volt.

Laczkovich Borbála, a Banksy-kiállítás kurátora: „A felszín mögött egy komplex és ellentmondásos képet kapunk”

Laczkovich Borbála, a Godot Kortárs Művészeti Intézet kurátora segítségével tisztába tesszük, mit is jelent egy Banksy-mű hitelessége, jogos-e a művész szellemiségére hivatkozni a kiállítás ellen, miközben jópár műhelytitokra és felszín alatti sztorira is fény derül.

Saiid: „Ugyanaz a vonat, csak lecsatoltak egy pár vagont”

A lényeg, hogy az „élet szörfdeszkáján” sodródni és ride-olni is ugyanolyan jó lehet!

ez is érdekeltéged
<3