Követem Közélet Donald Trump egy 20 éves, már megdöntött összeesküvés-elméletről írt...

Donald Trump egy 20 éves, már megdöntött összeesküvés-elméletről írt Twitter-oldalán

Promóció

Az elmúlt évszázad legborzasztóbb világjárványa közepette Donald Trump, amerikai elnök általa leginkább kedvelt és gyakran használt közösségi oldalán, a Twitteren elevenített fel olyan összeesküvés-elméleteket, amik már rég megdöntésre kerültek. 

Jobbat érdemel

Promóció
- Advertisement -

Húsz évvel ezelőtt, 2001-ben hunyt el Lori Klausutis, egy televíziós vállalat szerkesztőségi tagja. Donald Trump szerint a nőt meggyilkolták. Az amerikai elnök az utóbbi napokban Joe Scarborough-t bombázta a gyilkosság elkövetőjének vagy segítőjének vádjával, aki az eset idején kongresszusi tag is volt. Jelenleg a MSNBC műsorvezetője. 

Donald Trump aktív Twitter-felhasználó / Illusztráció: Lazaro Gamio

Az elhunyt nő, Lori Klausutis özvegy férje kérelmet nyújtott be a Twitternek, hogy törölje Trump bejegyzését, mondván olyat használt fel posztjában – a nő emlékét –, ami nem rá tartozik. Felesége többet érdemelne ennél. Így mindenképp szeretné, ha a bejegyzés eltűnne a világhálóról és többek között az amerikai elnök 80 milliós követői tábora elől. 

Kiszolgáltatott helyzet

A Twitter ugyan egyelőre nem tett semmit, de Donald Trump legújabb a közösségi média oldalán tanúsított attitűdje kis híjján elérte a forrás pontot, ami valóban arra sarkalhatja a platformot, hogy bizonyos korlátozásokat kiterjesszenek az amerikai elnök profiljára. 

A Twitternek kellett elnézést kérnie Donald Trump miatt

Donald Trump folyamatosan kiakasztja az embereket Twitter bejegyzéseivel vagy nyilatkozataival. Legutóbb Stephen Colbert akadt ki Trump sajtótájékoztatóján. Az elnök most egy Twitter-bejegyzésével okozott felháborodást, ami miatt a közösségi platform is elnézést kért. Donald Trump ugyanis tweetjeiben sorozatosan azt állította, hogy Joe Scarborough, korábbi kongresszusi képviselő megölte munkatársát, Lori Klausutis-t, amelyről utóbb kiderül, hogy összeesküvés-elmélet volt, írja a .

A Twitternek már amúgy vannak zaklató és sértő bejegyzéseket szabotáló pontjai a szabályzatukban, ám ezeket egyelőre nem alkalmazták az elnök profilfán, félve a Fehér Ház lehetséges bosszújától. Addig, amíg a bejegyzések a közönség érdeklődését élvezik, addig nem kerülnek jelentős felülvizsgálás alá.

2019-ben a Twitter kidolgozott egy eljárást, mely szerint a szabályzatot megszegő, politikusok által közzétett bejegyzések elé figyelmeztető üzenet kerül.

A Twitter először idén május 26-án tüntette fel Donald Trump egy posztján, hogy hamis hírt tartalmaz. A Scarborough-t érintő bejegyzésekre egyelőre azonban nem került ilyen figyelmeztető üzenet. 

Anna Wintour kiakadt azon, hogy Donald Trump fertőtlenítőivást javasolt: „Csak Ön után!”

A világ jelentős – józanabbik – része még mindig nem tért magához, amióta Donald Trump, az Amerikai Egyesült Államok elnöke élő egyenes adásban azt találta mondani, hogy a koronavírust fertőtlenítő injekcióval kéne gyógyítani vagy esetleg ki kéne állni egy kicsit a napra. „Nem vagyok orvos, de hát azért még van…

A hozzáértő megfigyelők szerint Donald Trump Twitter-bejegyzései elterelő hadműveletként funkcionálnak, amik 20 évvel ezelőtt történt incidenst helyez fókuszba, a pandémia által történt halálesetek valós száma és a Fehér Ház koronavírusra túl későn reagáló attitűdje helyett. Azonban az már rég kiderült, hogy Lori Klausutis egy hirtelen fellépő szívkomplikáció miatt ájult el és verte be a fejét. Ennek következtében életét vesztette. Mindezt halottkém tette bizonyossá. Mindenesetre a Twitter kiszolgáltatott helyzetben van tekintve, hogy Trump bejegyzéseinek moderálásával kényelmetlen szituációba sodródhatnak, írja a Variety. 

Nyilatkozatot adott ki az óriáscég

Időközben elnézést kért a Twitter Trump bejegyzésének engedélyezése miatt. A vállalat egy bocsánatkérő nyilatkozatot adott ki az üggyel kapcsolatban, miután Lori Klausutis férje, Timothy Klausutis írt a Twitter vezetőjének, Jack Dorsey-nak, hogy töröljék a közösségi oldalról a bejegyzést.

Nagyon sajnáljuk, hogy ezek a kijelentések fájdalmat okoztak a családnak. Azon dolgozunk, hogy kibővítsük a jelenlegi szolgáltatásunkat és irányleveinket, hogy eredményesebben tudjunk fellépni a hasonló dolgok ellen, reméljük, hogy ezek a változások hamarosan életbe léphetnek

– áll a Twitter szóvivőjének nyilatkozatában.

Promóció
ForrásVariety
Promóció
Promóció

legnépszerűbbek

A WHO üzeni: ezeket tartsd be, hogy ne kapd el a koronavírust

Az ENSZ Egészségügyi Világszervezete (WHO) ajánlásokat tett közzé, milyen szabályokat érdemes betartani a megelőzés gyanánt, valamint mik a koronavírus tünetei.

Az olasz nővér megmutatta, milyen káros hatásai vannak a koronavírusnak

Egy olaszországi nővér a koronavírus frontvonalából posztolt.

Így teszi tönkre a tüdőt a koronavírus

A felvételek az egyik olyan kínai páciens tüdejéről készültek, aki még tavaly decemberben hunyt el Kínában.
Promóció

a szerk. ajánlása

Andy Warhol cipőillusztrátorként kezdte – Érdekességek a pop-art atyjáról

Andy Warhol a XX. század egyik legmeghatározóbb művésze volt.

Laczkovich Borbála, a Banksy-kiállítás kurátora: „A felszín mögött egy komplex és ellentmondásos képet kapunk”

Laczkovich Borbála, a Godot Kortárs Művészeti Intézet kurátora segítségével tisztába tesszük, mit is jelent egy Banksy-mű hitelessége, jogos-e a művész szellemiségére hivatkozni a kiállítás ellen, miközben jópár műhelytitokra és felszín alatti sztorira is fény derül.

Saiid: „Ugyanaz a vonat, csak lecsatoltak egy pár vagont”

A lényeg, hogy az „élet szörfdeszkáján” sodródni és ride-olni is ugyanolyan jó lehet!

ez is érdekeltéged
<3