Követem Közélet Donald Trump ezúttal a Linkin Park slágerét lopta, letiltotta...

Donald Trump ezúttal a Linkin Park slágerét lopta, letiltotta a Twitter

Promóció

Donald Trump Twitter-oldala nemcsak az erőszakos kijelentésektől, a meggondolatlan egészségügyi tanácsoktól és a téves információktól hangos, hanem az engedély nélkül felhasznált dal körüli felbolydulástól is. 

Újabb Trump-tweet

Promóció
- Advertisement -

Donald Trump oldala miatt már többször is nehéz helyzetbe került a Twitter. Az amerikai elnök erőszakos kijelentéseket tett a Black Lives Matter mozgalom kapcsán. Összeesküvés-elméleteket népszerűsített és meggondolatlan egészségügyi tanácsokkal okította a követőit. A Twitter igyekszik mindent megtenni annak érdekében, hogy felhívják a felhasználók figyelmét az esetleges téves információkra. Trump rangját tekintve a platform működtetői azonban mégiscsak korlátozott lehetőségekkel rendelkeznek. 

Donald Trump engedély nélkül használta fel a Linkin Park dalát / Fotó: Wikimedia Commons

Trump bejegyzéseinek és azok korlátozásának folytán az utóbbi hetekben többször is felmerült a szólásszabadság kérdése. Egy korábbi cikkünkben már kifejtettük, meddig mehetnek el és milyen hatást fejthetnek ki a cenzúrázatlan gondolatok a közösségi média platformokon. Annak ellenére, hogy Donald Trump szorgosan keresi, “hova mehetne egy kis szólásszabadságért”, a róla készült komikus rajzot leszedette egy árusító oldalról. Továbbá a napokban a Fehér Ház engedély nélkül használta fel a Linkin Park egy jól ismert slágerét. 

“Don’t Stop The Music”? 

A Fehér Ház kommunikációs vezérigazgató-helyettese, Dan Scavino egy kampányvideójában a szerzői jogok által védett dal felhasználására szánta el magát, amelyet Trump megosztott a Twitter-oldalán. Később a Machine Shop Entertainment, a Linkin Park együttes tulajdonában álló alapkezelő társaság a Digital Millennium Copyright Act (DMCA) felszólítását nyújtotta be a tartalom levonása érdekében. 

No Title

Linkin Park did not and does not endorse Trump, nor authorize his organization to use any of our music. A cease and desist has been issued.

A The Next Web szerint a Twitter szombaton eltávolította a videót. Egy tweetben a Linkin Park kijelentette, hogy a zenekar nem támogatja Trumpot és nem adott engedélyt szervezetének arra, hogy zenéjük bármelyikét felhasználják.

A zenekar énekese, Chester Bennington egyébként 3 éve, július 20-án hunyt el.

Donald Trump fia a könyvében szeretné “leleplezni” Joe Bident

A TikTok alkalmazás betiltását fontolgató Donald Trump korábban magányos harcosként hivatkozott magára, de még sincs teljesen egyedül, hiszen fia könyvet írt vetélytársa leleplezése érdekében. A megjelenő könyv a Liberal Privilege (A liberális előjog) címet viseli, alcímként pedig a Democrat’s Defense of the Indefensible, azaz a Demokraták védik a védhetetlent alcímmel jelenik meg augusztusban, írja a The Guardian .

Donald Trumptól nem áll messze, hogy engedély nélkül használja fel az ismert slágereket. Több neves előadó is felszólalt ezt illetően, köztük Rihanna, Pharrell Williams, Adele és Elton John is. De ha ez nem lenne elég, újabban egy Wikipédia-oldalt is felavattak azoknak az alkotóknak, akik tiltakoznak Trump öntörvényű zenei felhasználása ellen.

Promóció
Promóció
Promóció

legnépszerűbbek

A WHO üzeni: ezeket tartsd be, hogy ne kapd el a koronavírust

Az ENSZ Egészségügyi Világszervezete (WHO) ajánlásokat tett közzé, milyen szabályokat érdemes betartani a megelőzés gyanánt, valamint mik a koronavírus tünetei.

Az olasz nővér megmutatta, milyen káros hatásai vannak a koronavírusnak

Egy olaszországi nővér a koronavírus frontvonalából posztolt.

Így teszi tönkre a tüdőt a koronavírus

A felvételek az egyik olyan kínai páciens tüdejéről készültek, aki még tavaly decemberben hunyt el Kínában.
Promóció

a szerk. ajánlása

Andy Warhol cipőillusztrátorként kezdte – Érdekességek a pop-art atyjáról

Andy Warhol a XX. század egyik legmeghatározóbb művésze volt.

Laczkovich Borbála, a Banksy-kiállítás kurátora: „A felszín mögött egy komplex és ellentmondásos képet kapunk”

Laczkovich Borbála, a Godot Kortárs Művészeti Intézet kurátora segítségével tisztába tesszük, mit is jelent egy Banksy-mű hitelessége, jogos-e a művész szellemiségére hivatkozni a kiállítás ellen, miközben jópár műhelytitokra és felszín alatti sztorira is fény derül.

Saiid: „Ugyanaz a vonat, csak lecsatoltak egy pár vagont”

A lényeg, hogy az „élet szörfdeszkáján” sodródni és ride-olni is ugyanolyan jó lehet!

ez is érdekeltéged
<3