A filmekben mindig azt látjuk, hogy a sztárok haja kifogástalan. A valóságban azonban sokakat gyötörnek a hajhullással kapcsolatos problémák, amelyek nem csupán esztétikai szempontból lehetnek kellemetlenek.
Most megmutatjuk azt, hogy hogyan előzhetjük meg a hajvesztéssel járó betegségek kialakulását, és ezáltal hogyan lehet hajunk mindig olyan erős, egészséges és csillogó, akár egy valódi filmsztáré.

Mik a hajhullás leggyakoribb okai?

A hajhullás önmagában nem betegség. A Dr Hair oldalán a témában sok hasznos cikket olvashatunk ezzel kapcsolatban, a lényeg azonban a következő: a túlzott mértékű hajvesztés általában a korral járó változások eredménye vagy épp egyéb egészségügyi probléma tünete.

A hormonháztartás változása és problémái is könnyen vezethetnek hajhulláshoz, különösen idősebb korban, pajzsmirigy-problémák esetén vagy épp szülést követően és a menopauza beköszöntével. Hasonló lehet a helyzet gombás fertőzés esetén, vagy ha olyan gyógyszert szedünk, amelynek mellékhatásai rossz hatással lehetnek hajhagymáinkra.

Végül nem szabad megfeledkezni arról sem, hogy a stressz és az egészségtelen életmód is nagyban befolyásolhatja hajunk egészségét. Szervezetünk számára fontos, hogy megfelelő mennyiségű vitaminokat, ásványi anyagokat fogyasszunk, eleget mozogjunk és gondoskodjunk a mindennapos folyadékpótlásról is.

Hatásos lehet-e egy sampon a hajvesztés ellen?

Ha szeretnénk megelőzni vagy megállítani a hajhullást, nem feltétlenül kell drága, szinte megfizethetetlen kezelésekre gondolnunk. Manapság már nagyon sok, hatásos megoldás létezik a problémára, többek között az egyszerűen és praktikusan használható samponok. Fontos tudni azonban, hogy egyáltalán nem mindegy, hogy milyen fajta hajvesztés elleni termék mellett döntünk.

A legjobb megoldást egyértelműen a természetes anyagokból készülő, gyógynövényalapú samponok jelentik. Ezek ugyanis minden olyan vitamint és tápanyagot tartalmaznak, amikre a hajnak szüksége van az egészséges fejlődéshez. Egyes szintetikus anyagokat tartalmazó termékek ezzel szemben hatékonyak lehetnek a hajhullás megállítása terén, ellenben hosszú távú használatuk könnyen károsíthatja és töredezetté teheti a hajszálakat.

A Dr Hair sampon a 25-féle gyógynövénykivonatának köszönhetően tökéletes választást jelent, hiszen az olyan hatóanyagok mellett, mint a csalánlevél, a csipkebogyó vagy a kamilla, a vérkeringést serkentő koffeint is tartalmaz.

Kinek ajánlott a gyógynövényes samponok használata?

A száz százalékban természetes anyagokból készült samponok nemcsak a hajhullás megállításában, de annak megelőzésében is nagy segítséget jelentenek. Használatuk tehát azoknak is ajánlott, akik szeretnék elkerülni a különböző okokból kialakuló hajvesztés kellemetlenségeit.

Alkalmazásuk a hajunk mellett a fejbőrünknek is jót tesz, ami azt jelenti, hogy frizuránk egy átlagos hétköznap folyamán is bármikor úgy tündökölhet, akár egy valódi filmsztáré a vásznon.

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet

httpsrentben.com - 2024 május - Cikk2

Az autómegosztás új korszaka

A carsharing alkalmazások és a hagyományos autóbérlési lehetőségek is nagy népszerűségnek örvendenek, ugyanakkor ezek mellett felütötte a fejét az autómegosztásnak egy új formája.

https-__furdokadajto.com_ - 2024 május - Cikk2

Mikor érzi már magát igazán öregnek egy ember?

Sok mindenen tetten érhető az idő múlása: gyermek- és kamaszéveink kedvenc zenészei és filmszínészei már nem alkotnak, sok esetben már nem is élnek, vagy épp azon, hogy olyan filmekből idézünk, amikről a fiatalabb generációknak fogalma sincs. Vagy éppen azon, hogy sokkal nehezebben mozgunk, és már a hétköznapi rutinfeladatok is kihívást jelentenek.

https-__www.falatozoo.hu_ - 2024 május - Cikk2

Kutyafajta, amelyet az egész világon kedvelnek

Ha azt hallod, hogy az egyik legnépszerűbb kutyafajta és ha engedelmességről van szó, akkor talán nem is lehetne hozzá hasonlót találni, akkor nem lesz igazán nehéz kitalálnod, hogy a golden retrieverről van szó.

https-__www.premiumbutor.hu_ - 2024 május - Cikk4

Teremtsd meg a könnyű nyári ebédekhez az ideális környezetet!

Úgy tűnik, menthetetlenül beköszöntött a nyár minden szépségével és ódiumával együtt. Természetesen most még nincs részünk rekkenő hőségben, amikor legszívesebben egész napra elbújnánk az árnyékos lakásunk hűvösében, de hamarosan ennek is itt lesz az ideje.

Troubled man suffering mental illness

A szorongás fajtái

Bár a szorongásban szenvedő emberek mindegyikére jellemző a túlzott feszültség és nyugtalanság érzése, a betegségnek olyan különböző típusai léteznek, amiket felsorolva, árnyaltabban láthatjuk, mi is a különbség az egyes altípusok és tüneteik között.

https-yolofood.hu - 2024 április - Cikk4

Életmódváltás lépésről lépésre

Az életmódváltás segítségével kiegyensúlyozott és egészséges életmódot lehet kialakítani, például kerülni kellene az esti filmnézés közben a nasikat, vagy csökkenteni a szénsavas üdítőitalok fogyasztását.

https-egeszsegpajzs.hu - 2024 április - Cikk4

A fűszeres csirkecomb pirulása zene füleinknek

Van az a pont, amikor egy tál zamatos étel gondolatától vagy a tűzhelyen piruló hússzeletek hangjától is rendkívül megéhezünk, és alig várjuk, hogy falatozni kezdjünk. Azonban nincs mindig idő minőségi fogásokat készíteni, hiába esne jól némi finomság.

https-__adlab.hu_ - 2024 április - Cikk4

Megéri a saját brandre hirdetni Google Ads-ben?

A PPC hirdetések hatékonyságát senki sem vitatja, sok vállalkozás él is vele különböző céljai eléréséhez, azonban annak megítélése már nem ennyire egyértelmű sem a szakmabeliek, sem a laikusok körében, hogy érdemes-e saját márkanévre hirdetni.

https-__webshop.tisztalevegot.hu_ - 2024 április - Cikk2

Amit a HEPA-szűrőről tudni kell

A HEPA-szűrők redőzött kialakítással rendelkeznek, amelynek köszönhetően minden olyan részecske fennakad rajtuk, amely minimum 0,3 mikrométeres nagyságú.