Juice WRLD mentális betegségben szenvedett halála előtt, a rapper anyja egy alapítvánnyal segítene azokon, akik hasonló problémákkal küzdenek.

A rapper halálát véletlen túladagolás okozta

Carmela Wallace, a néhai rapper Juice WRLD édesanyja szerdán bejelentette, hogy létrehozta a Live Free 999 alapítványt. A jótékonysági szervezet azoknak a fiataloknak nyújt segítséget, akik mentális betegséggel küzdenek, írja a Variety.

Juice Wrld
Juice Wrld / Fotó: Billboard

A Live Free 999 Juice WRLD – valódi nevén Jarad Higgins – tiszteletére jött létre, és elsősorban a függőségekkel, a szorongással és a depresszióval kapcsolatos megfelelő kommunikáció kialakítására koncentrál a hátrányos helyzetű közösségekben. A szervezet olyan programokat fog támogatni, amelyek empatikusan dolgozzák fel a témát és pozitív utat mutatnak a problémák feldolgozásához, mint ahogy Higgins tette a zenéjével.

A világ két arccal: mentális betegségek megítéléséről – Vélemény

Amíg tőlünk nyugatra szinte divat terapeutához járni, itthon rögtön megbélyegzik az embert, sokszor alaptalanul. Sokan dobálóznak sértő szavakkal, akik még csak különbséget sem tudnak tenni a két foglalkozás között. Többen keverik a kifejezéseket, de a tisztánlátás kedvéért: végzettségbeli különbségek mutatkoznak.

Higgins 2019 decemberében halt meg a Chicago-i Madway repülőtéren miután rohamot kapott. Mint később kiderült a halálát véletlen gyógyszer-túladagolás okozta. Wallace nyilatkozatában megerősítette, tudott arról, hogy fia mentális betegséggel és függőséggel küzd. Ezért úgy döntött megosztja történetét másokkal is, hogy segítsen azoknak, akik hasonló szituációban vannak.

Sokaknak segített zenéjével a sztár

“A fiatalokat világszerte megérintette Jarad zenéje, mert a dalszövegeiben olyan kérdésekkel és helyzetekkel foglalkozik, amelyek sokunkhoz mélyen kötődnek. Halála után döntöttem úgy, hogy megosztom a küzdelmét a világgal, azzal a céllal, hogy segítsek másoknak. A vágyam az, hogy segítsek azokon, akik nem férnek hozzá a megfelelő oktatáshoz, megelőzéshez és kezeléshez az ópiát- és egyéb drogfüggőségek kapcsán.  Remélem, hogy a Live Free 999 segíteni fog az embereknek, mint ahogyan Jarad zenéje is tette és teszi továbbra is, akiknek megérinti az életét az elkövetkező években” – fejtette ki a Wallace.

Juice WRLD az FBI-tól való félelmében nyelhette le a tablettákat, amik megölték

A 21 éves Juice WRLD vasárnap reggel halt meg a chicagói reptéren epilepsziás rohamban, miután leszállt a magángépe. A halálának oka a bevett fájdalomcsillapítók lehettek, amiket az FBI elől akart elrejteni. juice wrld halálának oka, juice wrld igazi neve Jarad Anthony Higgins

A Carmela Wallace által alapított Live Free 999 a Grade A és Interscope Records zenei kiadók támogatására is számíthat.

Top sztorik a rovatból

Nincs több cikk

Ez is érdekelhet