Az e-cigaretta népszerűsége napjainkban töretlen, hiszen a hagyományoshoz képest számos előnnyel rendelkezik, nemcsak árban, de az egészségügyi kockázatokat tekintve is. Sokaknak segíthet az ártalmas dohányzásról való leszokásban, hiszen alapjaiban ugyanazt az érzést nyújtja, mint a klasszikus változat.
Amennyiben már használója vagy az e-ciginek, tisztában vagy azzal, mik a különbségek, ha viszont csak szemezel vele, akkor röviden bemutatjuk, mit kínál, mire figyelj. Tarts velünk!

Mi az e-cigaretta?

Az e-cigi sokak számára kiváló alternatívát jelent a klasszikus dohányzással szemben, leginkább azoknak, akik káros szenvedélyük egészségügyi ártalmait szeretnék csökkenteni. Az e-cigaretta nem tartalmaz dohányt, mégis a hagyományos dohányfüst hatását imitálja vízgőz formájában, és a kialakítása miatt is ugyanazt a matató tevékenységet, elfoglaltságot jelenti, mint a klasszikus változat. Legfőbb alkotóeleme, a készülék lelke a 18650-Akku.hu-nál is kapható e-cigi akkumulátor, amely többféle méretben és teljesítménnyel áll a cigaretta egészségesebb alternatíváját választók rendelkezésére.

Tekintve az egyre jobban terjedő új szokást és az érintettek egyre nagyobb számát, az e-cigaretta hatásait folyamatosan vizsgálják, mert bár nem tartalmaz dohányt, a törvények mégis együtt kezelik a dohánytermékekkel. Az e-cigivel kapcsolatos passzív dohányzás is kevésbé ártalmas, de nem jelenthető ki róla, hogy veszélytelen. Segíti a leszokást, de használata függőséget okozhat.

Az e-cigaretta lelke, az akkumulátor

Az alternatív cigaretta két fő alkotórésze a folyadék – e-liquid – tárolására szolgáló, a szipkát is tartalmazó patron, a porlasztásért felelős atomizátor és az energiaellátást biztosító akkumulátor.

A klasszikus dohányízűtől a gyümölcsízeken át a különféle aromákig többféle változatban is kapható, mely elporlasztva, gőzként a füst élményét adja. A patronok is, akárcsak az akkumulátorok, újratölthetők.

Az akkumulátor a működéshez szükséges elektromos áramot biztosítja, élettartama a nagyságától és a dohányzási szokásoktól függően változik, átlagosan 1 évet bír napi egy doboz cigarettának megfelelő napi 3-600 slukkos használat mellett.

Milyen e-cigi akkumulátort vegyél?

Többféle vapor létezik, egyes készülékeket beépített, másokat cserélhető akkumulátorral gyártanak. Töltésük ettől függően USB kábellel, külső töltővel vagy dedikált e-cigaretta töltővel lehetséges.

Attól függően, hogy mennyi hagyományos cigarettát szívsz, különböző akkuméretek közül választhatsz:

  • gyenge dohányosként, napi 10 szál alatt a 280-650 mAh-s akkumulátor is elegendő lehet,
  • napi 10-15 szál szívása esetén 900 mAh,
  • erős dohányosként, napi 1 doboz felett 1100-1300 mAh teljesítményű akkumulátorra lesz szükséged.
A 3000 mAh feletti akkumulátorok a legelvetemültebb dohányosok számára is elegendő energiát szolgáltatnak. Értelemszerűen minél kisebb egy akku, annál gyorsabban lemerül, annál gyakoribb töltést igényel.

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet

httpsmeglepkek.hu - 2023 december - Cikk1

Ízek, borok, pillanatok kettesben

Van a világon egy olyan dolog, ami képes összehozni a legkülönfélébb kultúrájú, típusú embereket, elsimítani a konfliktusokat, megerősíteni kapcsolatokat és kellemessé tenni az együtt töltött időt.

close-up-smile-woman-brush-teeth-great-health-dental-care-concept-isolated-white-background-asian1

Hogyan válasszunk fogkefét?

Manapság már számos fogkefe típus és márka áll rendelkezésünkre az üzeletek polcain, amelyek közül kiválasztani a megfelelőt nem lesz a legegyszerűbb feladat.

elefantszerszam.hu - 2023 november - LinkMarketing - 6

Vajon milyen feladatokhoz való a hőlégfúvó?

Ha rákattintottál erre a cikkre, alighanem te is gondolkodtál már azon, hogy miért lehet hasznos ez a szerszám, illetve valamilyen munkához éppen fontolgatod a gép megvásárlását, de nem jutsz dűlőre abban a kérdésben, hogy megéri-e neked megvenni, vagy akkor tennéd bölcsebben, ha kölcsönkérsz vagy bérelsz egyet.

httpsbogreguru.hu - 2023 november - Cikk3

Meglepetés egyedi bögrével

A bögrék nagyon hasznos eszköznek minősülnek. Egyértelmű funkciójuk italunk tárolása és elfogyasztásának megkönnyítése.

tacsis zsák1

A megfelelő hálózsákvastagság kiválasztása

A rutinos kismamák és anyukák tisztában vannak vele, hogy a hálózsák a babák és kisgyerekek számára afféle “must have” darab, vagyis elengedhetetlen, hogy legyen belőle otthon legalább egy-két darab.

markus-spiske_prexn5cqai-unsplash

Autónyitás kulcs nélkül

Ebben a cikkben felfedezzük a leggyakoribb autózár problémákat, és azt, hogyan lehet a leghatékonyabban és stresszmentesen megoldani a gondot.

bestmarkt.hu - 2023 november - LinkMarketing - 3

Fényfüzérek és dekorációs fények a hangulatos ünnepekre

Igaz, hogy lassan közelednek az ünnepek, de egy hangulatos dekorfénnyel nem csupán a karácsonyt, hanem magát a lakberendezést, a mindennapjainkat is fel tudjuk dobni, meg tudjuk újítani, mindig attól függően, hogy milyen színt szeretnénk behozni a lakásunkba és mely területeket szeretnénk bevilágítani.

https-__www.homelux.hu_ - 2023 november - Cikk3

Az elektromos fűtőtest előnyei

A tél beköszöntével ismét a fűtésre irányul a figyelmünk: mindenki próbálja a lehető leggazdaságosabban megoldani, hogy meleg legyen a lakásban.

https-__ohsports.hu_ - 2023 október - Cikk2

Sportfogadással kapcsolatos kilátások

Folyamatosan olyan szelvényfotókba futsz bele az interneten, amelyek azt bizonyítják, hogy pár száz forintból százezreket is lehet nyerni, vagy csodastratégiákkal bombáznak, amelyeknek a segítségével ugyan még senki nem nyert, de azért tutira működik?

httpsfilterabc.hu - 2023 október - Cikk1

Mi is az a motoros villaolaj?

A motorok szerelmesein kívül aligha sokan hallották ezt a három szót így egymás után. Nézzünk is utána pontosan hogyan is kell ezt az egészet elképzelni!