Sokan éheztetik magukat a fogyás érdekében, miközben elhiszik az egészséges táplálkozásról szóló mítoszokat

A Bright Side összeállított egy listát azokkal a mítoszokkal, amik megakadályozhatják a diéta sikerességét.

1. mítosz: A barna cukor jobb

Egeszseg.tevhites.dieta .Etkezes
1 teáskanál barna cukor 17 kalóriát tartalmaz. 1 teáskanál fehér cukor 16 kalóriát tartalmaz. Sokan, akik megpróbálnak egészséges életmódot folytatni, úgy vélik, hogy a barna cukor kalciumot, káliumot, vasat és mangánt tartalmaz, amelyek mindegyike jótékony hatással van a szervezetre. Mennyiségük azonban olyan csekély, hogy valóban kétséges, hogy vannak-e előnyei az egészségre. Ezek a cukorfajták alig különböznek egymástól – a fő különbségek az ízükben és a tésztákra gyakorolt ​​hatásukban rejlenek.

2. mítosz: Minden zöldség jó

Egeszseg.tevhites.dieta .Etkezes.4
Szinte minden diéta és egészséges táplálkozási tanács azt állítja, hogy a zöldségek jót tesznek, és minél többet kell belőle fogyasztani. De itt is vannak buktatók. Ritkán gondolunk arra, hogy hol termesztették azokat a zöldségeket, amelyeket vásárolunk és fogyasztunk. Sok közülük peszticideket és nitrátot tartalmaz. Egyes zöldségek negatívan befolyásolhatják a szervezet vércukorszintjét. Ez a test egyéni jellemzőitől függ. Egyesek számára burgonya, másoknak paradicsom lehet káros.

3. mítosz: A tengeri só jobb, mint az asztali só

Egeszseg.tevhites.dieta .Etkezes.2
Biztosan hallottad már, hogy a tengeri só jobb, mint az asztali só. Valójában ez nem igaz. Mindkettő a tengerek sólerakódásaiból áll. Az asztali sót feldolgozzák és megtisztítják minden szennyeződéstől, míg a tengeri só különféle mikroelemeket tartalmazhat. Ne felejtsük el, hogy a konyhasó jóddal dúsított (40 mg/kg), melynek hiánya súlyos egészségügyi problémákhoz vezethet. A jódon (0,7 mg/kg) és egyéb szennyeződéseken kívül a tengeri só nehézfémeket is tartalmazhat. A jótékony és mérgező összetevők mennyisége azonban meglehetősen kicsi, így nagyon valószínűtlen, hogy hatással lesznek az egészségre.

4. mítosz: Minden kalória ugyanannyit ér

Egeszseg.tevhites.dieta .Etkezes.3
Valójában a cukorka és a kelbimbó által fogyasztott kalóriák teljesen különböznek egymástól, mivel különböző metabolikus utakon mennek keresztül. Közvetlen hatással vannak a zsírégetési folyamatra, a hormonokra és az agy azon központjaira is, amelyek felelősek az étvágyért. Például egy magas fehérjetartalmú étrend akár napi 80-100 kalóriával is felgyorsíthatja az anyagcserét, és csökkentheti az éhségérzetet. Ez azt jelenti, hogy a kalóriák különböznek.

5. mítosz: Rossz éjszaka enni

Egeszseg.tevhites.dieta .Etkezes.5
Valójában nem az. A kalóriák elfogyasztásának ideje nem számít a szervezetednek; a minőség és a mennyiség számít. Az amerikai tudósok ezt majmok segítségével bizonyították felmérésükben. Kiderült, hogy azok a majmok, amelyek éjszaka ettek, nem híztak többet, mint azok, akik ritkán ettek éjszaka.

Kapcsolódó cikk

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet

idojaras elorejelzes 2024 aprilis sarkvideki hideg

Érkezik az év hidegfrontja, hó is eshet

Sarkvidéki hideg zúdul az afrikai melegre, jövő hétfőről keddre helyenként 25 fokot zuhanhat a hőmérséklet, és komoly viharok alakulhatnak ki, a hegyekben havazás sem kizárt.

nyugdijkorhatar 2024 nyugdij nyugdijas nyugdij utalas 2024

Tényleg csak 70 évesen mehetünk nyugdíjba? Itt a nyugdíjszakártő válasza

A világ egyik nagy vagyonkezelő cége arra figyelmeztette a munkavállalókat, hogy ne számítsanak arra, hogy kényelmesen nyugdíjba tudnak vonulni a hatvanas éveikben, hanem meg kell emelni a nyugdíjkorhatárt akár 70 évre, mert az emberek sokkal tovább élnek, mint korábban, és kevesebb fiatal kép be a munkaerőpiacra.