Az interneten milliónyi tippet találhatsz arra vonatkozóan, hogyan maradj egészséges és vonzó: számolj kalóriát, sportolj sokat, egyél kevesebbet stb. A tudósok azonban más álláspontot képviselnek.

A Bright Side összeállított egy listát 5 tudományosan bizonyított tippel, amelyek segítségével a lehető legkevesebb erőfeszítéssel megőrizheted az egészségedet.

1. Hagyd abba a kalóriák számolását

Egeszseges.szokasok
A jó minőségű élelmiszer fontosabb, mint a kalória. Egy kutatás kimutatta, hogy a feldolgozott élelmiszerek és a cukros italok okozzák a legnagyobb súlygyarapodást. Tehát ne arra figyelj, hogy mennyi kalóriát tartalmaz az ételed, hanem arra, hogy mennyire egészséges.

2. Válassz nagy étkezéseket

Egeszseges.szokasok.2
Egy pennsylvaniai professzor végzett egy kutatást, és arra a következtetésre jutott: a nagy adag étel vagy a sok vizet tartalmazó étkezés nagyszerű módja annak, hogy elkerüljük a túlevést. Egy nagy tál saláta sokkal gyorsabban tölti meg a gyomrodat, mint egy marék dió, és ettől jóllakott leszel.

3. Vidd közelebb az asztalodat az ablakhoz

Egeszseges.szokasok.3

A kutatások azt mutatják, hogy a nagy mennyiségű napfény két dologra is pozitív hatással van: az alvás minőségére és a prouktivitásra. Annak érdekében, hogy egészséges legyél, találj módot egy jól megvilágított munkahelyre.

4. Ne moss fogat evés után

Egeszseges.szokasok.4
A szakemberek nem javasolják, hogy közvetlenül étkezés után mossunk fogat – ezt legalább 30 perccel étkezés után kell megtenni. Ha ettél vagy ittál valami savanyút, evés után ne moss fogat, nehogy károsítsd a fogzománcot.

5. Használd a „2 harapás szabályát”

Egeszseges.szokasok.5
Ha valóban valami nagyon egészségtelent akarsz enni, csapd be az agyad: harapj egyet, igyál egy pohár vizet, majd harapj még egyszer. Így a jóllakottság érzése sokkal gyorsabban fog eljönni.

Kapcsolódó cikk

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet

idojaras elorejelzes 2024 aprilis sarkvideki hideg

Érkezik az év hidegfrontja, hó is eshet

Sarkvidéki hideg zúdul az afrikai melegre, jövő hétfőről keddre helyenként 25 fokot zuhanhat a hőmérséklet, és komoly viharok alakulhatnak ki, a hegyekben havazás sem kizárt.

nyugdijkorhatar 2024 nyugdij nyugdijas nyugdij utalas 2024

Tényleg csak 70 évesen mehetünk nyugdíjba? Itt a nyugdíjszakártő válasza

A világ egyik nagy vagyonkezelő cége arra figyelmeztette a munkavállalókat, hogy ne számítsanak arra, hogy kényelmesen nyugdíjba tudnak vonulni a hatvanas éveikben, hanem meg kell emelni a nyugdíjkorhatárt akár 70 évre, mert az emberek sokkal tovább élnek, mint korábban, és kevesebb fiatal kép be a munkaerőpiacra.